“Homofilie is een gevolg van slechte opvoeding”: document onthult homofobe uitspraak van Vlaams Belang-kopstuk

Vlaams Belang-kopstuk Tom Vandendriessche zou een denigrerende uitspraak over homo’s hebben gedaan tijdens een gesprek met een ex-medewerker. “Homofilie is een gevolg van een slechte opvoeding”, zou hij hebben gezegd tijdens een lunch in het Europees Parlement. Het citaat duikt op in een document van de bewuste ex-medewerker dat Apache en Humo konden inkijken. Vandendriessche zegt op X dat men “woorden in zijn mond probeert te leggen”. “Dit is manifest onwaar.” 

Meer krantenkoppen in België

Zes op tien bedrijven moesten in 2023 langdurig zieke medewerkers re-integreren: “‘Op maat’ is de sleutel”

Zes op de tien bedrijven in België hebben in 2023 te maken gekregen met de re-integratie van langdurig zieke werknemers. In de helft van die bedrijven gingen werknemers progressief in dezelfde functie aan de slag. In één op de vijf gevallen (18 procent) kregen werknemers die na lange tijd terug aan het werk gingen een nieuwe functie. Dat blijkt uit

Lees meer »

Gewürztraminer van Beerbosch in Gault&Millau

In de nieuwe editie van de Gault&Millau Belgische Wijngids staat voor het eerst een wijn van domein Beerbosch in Sint-Denijs met Veerle Verrue en Arne Pannecoucque als bezielers.
The post Gewürztraminer van Beerbosch in Gault&Millau appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer rukt uit om brandende takken in stadspark van Veurne te blussen

De brandweer moest donderdagmiddag uitrukken voor een brand in het stadspark aan het Heldenplein in Veurne. Passanten hadden rond 16 uur 45 gezien hoe een hoopje dode takken aan de rand van het park in brand stonden, wat gepaard ging met een felle rookontwikkeling. Brandweerlieden van Veurne en Koksijde snelden ter plaatse en konden de
The post Brandweer rukt

Lees meer »

“Je omhelzingen rond mijn been maakten alle zware werkdagen meteen goed”: familie neemt afscheid van verdronken peuter Délano met 200 witte ballonnen

Zo’n 300 mensen hebben vanmiddag in Oostende afscheid genomen van Délano (1 jaar en 11 maanden). Het jongetje verdronk thuis in het zwembad. Het werd een dienst vol getuigenissen, met veel Bumba-knuffels en 200 witte ballonnen. Zijn mama en papa lieten allebei een tekst voorlezen. Het gehuil van zijn oudere broertje liet niemand onberoerd.

Lees meer »

“Gevolgen voelbaar van West-Vlaanderen tot Limburg”: TreinTramBus waarschuwt voor impact van nieuwe verbinding van Brussel naar Amsterdam

De geplande nieuwe treinverbinding tussen Brussel en Amsterdam baart reizigersorganisatie TreinTramBus grote zorgen. Volgens hen zullen die 16 extra treinen per dag een grote impact hebben op de rest van de dienstverlening in het binnenland. "Om die treinen in de dienstregeling te krijgen, zullen de gevolgen voelbaar zijn tot in West-Vlaanderen en Limburg."

Lees meer »

Pavlos (59) en Tilly (54) staan na ruim 35 jaar dienst bij Audi misschien samen op straat: “We leerden elkaar kennen in de fabriek en huwden er. Nu moeten we vrezen voor onze job”

Zij werkt 35 jaar bij Audi Vorst, hij zelfs 41 jaar. Ze werden verliefd, kregen een tweeling en trouwden tien jaar geleden – op 12 juli 2014 – ìn de autofabriek: méér Audi-koppel dan Tilly (54) en Pavlos (59) is niemand. Maar vandaag overheerst verslagenheid in plaats van feest. Tegen november van dit jaar schrapt Audi Vorst 1.410 banen en

Lees meer »

Wegenvignet voor Wallonië op tafel: betalen wij Vlamingen straks op de Ardense snelwegen?

De nieuwe Waalse regering wil een wegenvignet invoeren. Alle weggebruikers, zowel binnenlandse als buitenlandse, zullen als het van Bouchez en co afhangt zo meebetalen voor het gebruik van het Waalse wegennet. Betekent dit dat wij Vlamingen ook zo’n sticker moeten kopen om op de Ardense snelwegen te rijden, en wat zou deze kunnen kosten? “Eigenlijk moet je een vignet hebben

Lees meer »

Drie kunstenaars exposeren in de Nieuwpoortse Stadshalle

Drie kunstenaars stellen samen tentoon in Zaal Stadshalle op het Marktplein. Van 11 tot en met 21 juli kan je de expo bezoeken van 10 tot 18 uur. Ze vullen elkaar aan in het tonen en doorgeven van schoonheid. Geen enkel werk is het resultaat van toeval, maar een doordachte weergave van een onbeschrijfbaar gevoel door de gepaste technieken te

Lees meer »