Hommeles binnen Oostenrijkse regering over natuurherstelwet: partij van kanselier dient klacht in tegen milieuminister

De goedkeuring van de natuurherstelwet laat zijn sporen na binnen de Oostenrijkse regering van christendemocraten en groenen. De partij van kanselier Nehammer gaat zelfs een strafklacht indienden tegen de groene minister van Milieu. 

Meer krantenkoppen in België

Jochen Vanhoudt is al meer dan 25 jaar dé BV-kapper: “Ik zag de liefde van Koen Wauters en Valerie groeien, maar helaas ook uitdoven”

Hij is dé BV-kapper bij uitstek. Jochen Vanhoudt nam al de haren van onder meer Lesley-Ann Poppe, prinses Delphine en zelfs Pamela Anderson onder handen en ook op zowat alle grote muziekshows is hij aan het werk. In ‘Dag Allemaal’ vertelt hij honderduit over z’n job, de intieme gesprekken die hij heeft met BV’s en de grote ster wiens nummer

Lees meer »

Nu België op de 16de plaats in het World Happiness report staat: wat maakt deze BV’s (on)gelukkig?

“Ik heb het gevoel dat mijn leven pas écht begonnen is sinds ik moeder werd”, vertelt VTM NIEUWS-sportanker Lies Vandenberghe (33) over haar geluksrapport. Finland heeft volgens het World Happiness Report voor de zevende keer op rij de gelukkigste bevolking ter wereld. Ons land staat op de zestiende plaats. Geluk is uiteraard relatief, moeilijk te definiëren en wordt door iedereen

Lees meer »

Biden herhaalt dat hij “meest gekwalificeerde” kandidaat is, maar maakt weer pijnlijke versprekingen: “Ik koos vicepresident Trump”

Amerikaans president Joe Biden heeft donderdag herhaald dat hij niet uit de race naar het Witte Huis stapt. “Ik ben de meest gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap”, klonk het in zijn “big boy”-persconferentie. Desondanks struikelde de Democraat geregeld over zijn woorden en sprak hij over “vicepresident Trump”.

Lees meer »

’t Veer Menen erkend als externe dienstverlener maatwerk

Exact een jaar geleden riep de Vlaamse overheid individueel maatwerk in het leven. Die gesubsidieerde vorm van tewerkstelling biedt werknemers met een arbeidsbeperking bijkomende kansen op werk. Maatwerkbedrijf ’t Veer gelooft sterk in het potentieel van individueel maatwerk en zet volop mee zijn schouders hieronder.
The post ’t Veer Menen erkend als externe dienstverlener maatwerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tesla stelt voorstelling robottaxi uit

De Amerikaanse bouwer van elektrische wagens Tesla stelt de voorstelling van zijn langverwachte robottaxi uit. Dat meldt het financiële persbureau Bloomberg op basis van bronnen met kennis van zaken.

Lees meer »

Campus de Reynaert in Tielt zwaait Filip Vandaele uit

Eind juni is uiteraard het moment waarop scholen hun laatstejaarsleerlingen uitzwaaien, maar evenzeer doen ze dat ook geregeld met leerkrachten. Zo zwaait wiskundeleerkracht Filip Vandaele af op Campus de Reynaert in Tielt na 15 jaar trouwe dienst, om te genieten van een welverdiend pensioen.
The post Campus de Reynaert in Tielt zwaait Filip Vandaele uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ensor en Bal du Rat Mort in Oostendse Mu.ZEE

In de bibliotheek van Mu.ZEE in Oostende start een expo die de sterke band belicht tussen James Ensor en de Compagnie du Rat Mort en haar legendarische bal.
The post Ensor en Bal du Rat Mort in Oostendse Mu.ZEE appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ushuaïa blijft Rode Duivels aantrekken: nu ook De Bruyne naar megadisco op Ibiza, waar Courtois z’n trouwfeest ‘herbeleeft’

De Rode Duivels laten de EK-uitschakeling niet aan hun hart komen. Na Koen Casteels, Arthur Theate, Leandro Trossard, Aster Vranckx en kersvers Sporting Lissabon-verdediger Zeno Debast, bracht nu ook Kevin De Bruyne een bezoek aan Ushuaïa, de befaamde openluchtclub op Ibiza. Thibaut Courtois ging er donderdagavond eveneens feesten en herbeleefde er zelfs een beetje z’n trouwfeest.

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Voormalige Democratische Congresleden vragen in open brief om open conventie – Elon Musk doneert aan groep die Trump in het Witte Huis wil

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

Meer regionale treinen is winst op de autosnelweg

TreinTramBus maakt zich zorgen omdat de kans bestaat dat ‘kleine’ stations, zoals dat van Mortsel-Oude God, vanaf eind dit jaar minder frequent bediend zullen worden. Daarom trekken ze nu al aan de bel. Logisch, want voor minder auto’s op de weg, is regionaal treinverkeer cruciaal.

Lees meer »

“Een psychopaat van het zuiverste water”: België had kwarteeuw geleden ook al een kruisboogmoordenaar

Het Verenigd Koninkrijk is in shock na de gruwelijke moorden van Kyle Clifford op het gezin van BBC-presentator John Hunt. Het moordwapen? Een kruisboog. Ook België kende eind jaren 90 haar eigen ‘kruisboogmoorden’ met het bloedbad van Bas-Oha. Rémy Lecrenier vermoordde toen in koelen bloede zijn ex-vriendin, haar moeder en twee zussen. “Zelfs dieren doen zoiets niet.”

Lees meer »