Hoe Kylian Mbappé uitgroeide tot het politieke geweten van Frankrijk

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Jan Vertonghen en Dries Mertens stampen gloednieuw voetbalconcept uit de grond: “Entertainment staat centraal”

Voetballers Dries Mertens (37) en Jan Vertonghen (37) zetten samen hun schouders onder een gloednieuwe voetbalcompetitie: ‘Masters of Madness’. In het concept nemen 80 mannen en vrouwen verdeeld over acht gemengde teams het tegen elkaar op. Entertainment staat centraal. “Masters of Madness is sneller en eigentijdser dan alle bestaande voetbalcompetities”, zegt Mertens. “We hebben nieuwe spelregels verzonnen, geïnspireerd door alle

Lees meer »

Dood van baby in geparkeerde auto is volgens politie “tragisch incident”: vader (33) weer op vrije voeten

De man die gisteren werd aangehouden na de vondst van een baby in een auto met Belgische nummerplaat in Rotterdam, is vrijgelaten. Het kindje werd in zorgwekkende toestand aangetroffen in de geparkeerde auto op een industrieterrein. Ondanks een poging tot reanimatie overleed de baby niet veel later. De man van 33, volgens de politie de vader van de baby, blijft

Lees meer »

Weyts sluit akkoord voor bouw van 27 nieuwe scholen

Ontslagnemend Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een akkoord gesloten met het consortium ‘Schoolkracht’ voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de 27 eerste ‘Scholen van Vlaanderen’. Die gloednieuwe scholen zullen samen plaats bieden aan 20.000 leerlingen.

Lees meer »

75.000 Nederlanders naar Duitsland om match tegen Engeland bij te wonen: “Massaliteit is uniek in de wereld”

Liefst 75.000 Nederlanders steken vandaag de grens over naar Dortmund voor de match van Nederland tegen Engeland op het EK voetbal. Daarmee wordt opnieuw Oranjehistorie geschreven. In 1907 stonden er slechts negen supporters, inmiddels is er een hele Oranjezee. Hoe komt het dat de Nederlanders zo van het Nederlandse elftal zijn gaan houden? “De Nederlanders maken internationaal furore als fans

Lees meer »