Hitte eist al meerdere doden tijdens bedevaart naar Mekka

De autoriteiten in Saudi-Arabië hebben maandag nogmaals gewaarschuwd voor de extreme temperaturen in de stad Mekka. In de Saudische stad is momenteel de jaarlijkse pelgrimstocht bezig. De hitte zou al aan 22 mensen het leven hebben gekost.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie arresteert man met alarmpistool op trein in Sint-Niklaas

In het station van Sint-Niklaas heeft de politie vanmiddag een man opgepakt die een alarmpistool op zak had. ’t Was een treinreiziger die de politie alarmeerde toen hij een gewapende man zag op de trein tussen Lokeren en Sint-Niklaas. De politie wachtte de trein op en kon de man ervan halen. De trein kon meteen na de arrestatie weer verder

Lees meer »

Britse politie houdt klopjacht op man (26) na “gruwelijke” moord op drie vrouwen: “Mogelijk gewapend met kruisboog”

De Britse politie organiseert momenteel een grote klopjacht op een 26-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen. De slachtoffers van 25 jaar, 28 jaar en 61 jaar werden gisteravond even voor 19 uur aangetroffen in een huis in Bushey, ten noorden van Londen. Volgens de hulpdiensten waren ze zwaargewond en overleden ze ter plaatse.

Lees meer »

SpaceX-raket blijft aan de grond na mislukte lancering

De Falcon 9-raket van SpaceX moet aan de grond blijven. Dat heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA beslist nadat een raket van dit type bij een lancering in de ruimte uit elkaar brak en zo de lading Starlink-satellieten in gevaar bracht. Het is de eerste mislukte lancering in zeven jaar van dit type raket van het bedrijf van Elon Musk.

Lees meer »

Binnenkort meer stiltewagons bij NMBS: “Een groot succes”

Spoorwegmaatschappij NMBS gaat door met de stiltezones op de trein. Een proefproject op enkele treinen in 2023 was een succes; in de toekomst zullen meer treinen zo’n rustige zitruimte krijgen. Dat blijkt uit het activiteitenverslag dat werd gepubliceerd op de website van de spoorwegmaatschappij.

Lees meer »

Kok (28) uit Antwerpen opgepakt in Frankrijk na wilde achtervolging op scooter: man verwondt vijf agenten en blijkt zwaarbewapend

Een 28-jarige kok uit Antwerpen is afgelopen weekend in de boeien geslagen na een wilde achtervolging in het Franse Chasseneuil-du-Poitou, vlakbij het pretpark Futuroscope. Vijf agenten raakten daarbij gewond. De man bleek zwaarbewapend te zijn. Hij had vijf geweren, munitie, een geluidsdemper, een vizier, messen, een kap en handboeien bij zich.

Lees meer »