Goederentrein ramt sneltrein in India: minstens 15 doden, oorzaak allicht menselijke fout

Bij een aanrijding tussen een goederentrein en een sneltrein in de Indiase deelstaat West-Bengalen zijn zeker vijftien doden gevallen. Een zestigtal anderen raakte gewond, meldt het Indiase persagentschap PTI. De goederentrein reed van achteren op de stilstaande sneltrein in.

 

Meer krantenkoppen in België

Werelddansfestival leert Schotenaren ook zelf volksdansen

Tijdens het werelddansfestival in Schoten konden de bezoekers vandaag ook workshops volgen om de beste danspasjes te leren van de vele internationale groepen die er optreden dit weekend. Zo zorgde onder meer de Mexicaanse dansers voor heel wat sfeer. Volgens de deelnemers waren de danspasjes niet makkelijk, maar was het enthousiasme des te groter.

Lees meer »

Patissier Johan Geers (55) uit Kortrijk krijgt bijzondere bestelling binnen: “De huwelijkstaart van Elvis en Priscilla namaken”

Een speciale themataart voor je huwelijk of verjaardag? Eén adres: banketbakkerij Geers in Kortrijk. Bakker Johan gaat geen uitdaging uit de weg. Nu kreeg hij echter een uitzonderlijke bestelling binnen voor een koppel dat trouwt in Antwerpen. “Voor hen gaan we de iconische taart maken die werd aangesneden bij het huwelijk van Elvis Presley”, aldus Johan Geers.
The post

Lees meer »

Letterlijk | “De moed hebben om te veranderen opdat de toekomst opklaart”: het regeerakkoord van het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschap

De onderhandelaars van de MR en Les Engagés zijn klaar met hun regeerakkoord voor zowel het Waalse Gewest als voor de Franse Gemeenschap. De grote lijnen werden donderdagmiddag, op de Vlaamse feestdag, voorgesteld door MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en Maxime Prévot, de voorzitter van Les Engagés. Hier vindt u de integrale teksten.

Lees meer »

Alec Baldwin barst in tranen uit nadat rechter aanklacht tegen hem verwerpt rond fataal schietincident op filmset

Een rechter in New Mexico heeft vrijdag de aanklacht tegen acteur Alec Baldwin rond het dodelijke schietincident op de set van de film ‘Rust’ verworpen. Zijn advocaten hadden eerder op de dag aangevoerd dat er bewijsmateriaal in de zaak zou zijn achtergehouden dat ontlastend zou zijn voor de acteur. Volgens Amerikaanse media eindigt de zaak tegen Baldwin hiermee.

Lees meer »

Vastgoedmakelaar Steve Meyus uit Sint-Kruis vanaf maandag 15 juli in ‘Huizenjagers’: “Vastgoed was een late roeping”

Vanaf 15 juli wordt het tiende seizoen van ‘Huizenjagers’ hervat. Steve Meyus uit Sint-Kruis strijdt samen met Indchara en Jason vier dagen lang voor de meeste punten, waarbij ze hopen de potentiële kopers te overtuigen om een bod uit te brengen.
The post Vastgoedmakelaar Steve Meyus uit Sint-Kruis vanaf maandag 15 juli in ‘Huizenjagers’: “Vastgoed was een late roeping”

Lees meer »

Fotograaf legt kogel vast op beeld vlak voor die Trump raakt: “Kans van één op een miljoen”

Het is bijna onmogelijk, maar toch slaagde New York Times-fotograaf Doug Mills er zaterdagavond in Pennsylvania in. Hij wist het moment vast te leggen waarop een kogel richting voormalig president Donald Trump vliegt, vlak voor die kogel hem aan zijn oor zou raken. Zaterdagavond probeerde de 20-jarige Matthew Crooks de Republikeinse presidentskandidaat neer te schieten op een verkiezingsrally.

Lees meer »

Australisch koppel opgepakt op verdenking van spionage voor Rusland

Twee Australische burgers van Russische afkomst zijn in Australië gearresteerd op beschuldiging van spionage. Het echtpaar van 40 en 62 jaar wordt ervan verdacht materiaal te hebben verzameld van de Australische defensie met als doel dat door te spelen aan Russische autoriteiten. Dat heeft de Australische federale politie bekendgemaakt.

Lees meer »

“Vandaag zijn we bij de zwaksten van eerste klasse”: Freyr Alexandersson heeft nog veel werk bij KV Kortrijk

Er was véél geluk mee gemoeid, maar de IJslander Freyr Alexandersson (41) hield vorig seizoen toch maar mooi KV Kortrijk in eerste klasse. Bij aankomst in januari nog onbekende Iceman, vandaag mirakelman. En meteen de man die niet alle maar wel veel sleutels kreeg. Het is nu aan Alexandersson een nieuwe cultuur in de club wil. Maar hij moet wel

Lees meer »

KIJK – Kortrijk Drumt trekt veel volk naar Grote Markt van Tielt

De Vlaamse feestdag werd in stijl gevierd in Tielt. Aan de voet van de iconische Hallentoren zorgde het drumcollectief Kortrijk Drumt namelijk voor een indrukwekkende show met meer dan honderd drummers.
The post KIJK – Kortrijk Drumt trekt veel volk naar Grote Markt van Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »