Geschminkte Gullit-imitator stopt na internationale ophef: “Het blijkt toch dat ik er mensen mee voor het hoofd stoot”

De Nederlandse fans zorgden zondag voor flink wat ambiance in Hamburg. Maar het was niet alleen de kleur oranje die de aandacht trok. Drie supporters die zich voordeden als oud-sterspeler Ruud Gullit kregen – vooral buiten Nederland – flinke kritiek vanwege hun zwartgeschminkte gezichten. Dat is volgens verschillende experten een racistische traditie. Reden voor een van de dubbelgangers om te stoppen met zijn imitatie. 

Meer krantenkoppen in België

Geïrriteerde Verstappen wordt pas vijfde na contact met Hamilton, Piastri wint de GP van Hongarije na veel discussie binnen McLaren

De Formule 1 vond dit weekend plaats in Hongarije. McLaren was het hele weekend dominant en Max Verstappen was zwaar gefrustreerd. Hij kon zich niet mengen in de strijd om de zege. Sterker nog: de Red Bull Racing-coureur miste door een matige strategie en een late touché met Lewis Hamilton zelfs het podium in Boedapest. Oscar Piastri greep zijn eerste

Lees meer »

Opnieuw leven en eenheid in de partij

Zo verdeeld als de Democratische Partij was over het aftreden van Joe Biden, zo verenigd is ze nu over de kandidatuur van Kamala Harris. Of zij van Trump kan winnen, is hoogst onzeker, maar in ieder geval brengt ze opnieuw leven en eenheid in de partij.

Lees meer »

Charlot Tyvaert en Mauro Derammelaere bij Spoor8770: “Jeugd is de toekomst van Ingelmunster”

De nieuwe politieke partij Spoor8770 kon weer een jongeman strikken om op de lijst te staan. Naast Dries Carlier (Scouts) en Victor Van de Putte (Scouts) stelt ook Mauro Derammelaere (Chiro Jefri) zich verkiesbaar. Charlot Tyvaert, bekend van Relax by Charlot, zei ook ja tegen Spoor8770 en neemt dus eveneens deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Charlot Tyvaert en

Lees meer »

Na controverse rond seksfilmpje: Veronique Devreker (46) volgt burgemeester Vanderjeugd op als lijsttrekker voor Open VLD

Open VLD heeft deze voormiddag haar nieuwe lijsttrekker voorgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Veronique Devreker – die zich voor het eerst politiek engageert – volgt burgemeester Francesco Vanderjeugd op, die vorige week liet weten niet deel te nemen aan de verkiezingen.
The post Na controverse rond seksfilmpje: Veronique Devreker (46) volgt burgemeester Vanderjeugd op als lijsttrekker voor

Lees meer »

Meer dan 2.500 arrestaties na hevige studentenprotesten in Bangladesh

In het Aziatische land Bangladesh zijn al meer dan 2.500 mensen gearresteerd na hevige studentenprotesten. Er zouden ook al zeker 174 doden zijn gevallen. De herinvoering van oude quota voor overheidsjobs leidt al enkele weken tot onrust. Die quota zijn intussen geschrapt en de studentengroep heeft de straatprotesten voor 48 uur opgeschort.

Lees meer »