Gecontroleerd overstromingsgebied moet inwoners Beitem (Roeselare) beschermen tegen wateroverlast

De provincie West-Vlaanderen en de stad Roeselare leggen samen een gecontroleerd overstromingsgebied aan langs de Godelievebeek in Beitem bij Roeselare. Dat moet de bewoners van het dorp beschermen tegen wateroverlast. Er was op die plaats al een klein overstromingsgebied, dat wordt nu uitgebreid. 

Meer krantenkoppen in België

Syntra West noteert sterke groei in inschrijvingen: “Opleidingen creatieve economie stijgen met maar liefst 63 procent”

Syntra West ziet nu al een stijging van 14 procent in het aantal inschrijvingen ten opzichte van het voorgaande jaar. De groei wordt vooral gedreven door innovatieve en moderne opleidingen. Sectoren zoals ICT, mechanica en de creatieve economie tonen aanzienlijke stijgingen. Het aantal inschrijvingen voor ICT kent nu al een groei van 50 procent.
The post Syntra West noteert

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Supporters van beide landen maken het gezellig in München – Fabián Ruiz is de konijnenpoot van ‘La Roja’

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk vanavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. “Fransen zijn het zat dat miljonairs zoals hem zich bemoeien met hun stem”: Kylian Mbappé krijgt forse kritiek van Marine Le Pen

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk vanavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Feestprogramma voor 125 jaar Sint-Pieters

De gemeente Sint-Pieter-op-den-Dijk werd 125 jaar geleden bij Brugge gevoegd en zo is het huidige Sint-Pieters met voorsprong de oudste deelgemeente. Het Buurtwerk en vzw Connected Sint-Pieters stelden voor dit feestjaar een mooi programma samen met onder meer een historische zoektocht en een fototentoonstelling.
The post Feestprogramma voor 125 jaar Sint-Pieters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw (65) sterft bij eerste dodelijke duosprong in België: “Zo’n sprong stond al even op haar bucketlist”

Een vrouw van 65 is zondagmiddag gestorven bij een parachutesprong. Door een windstoot klapte de parachute dicht, op zo’n tien meter van de grond. Het slachtoffer overleefde de val niet. Haar familie stond beneden te kijken en zag het allemaal gebeuren. “Zij zijn allemaal in shock.” De instructeur die haar begeleidde – een man van 30 – raakte zwaargewond. Het

Lees meer »