Frituur Groeninghe zoekt overnemer: “Afscheid van mijn kindje”

Christel Wante (60) bakt al 45 jaar frietjes. Op 1 april 1985 opende ze de schuifdeur van Frituur Groeninghe aan de Veemarkt nadat ze de zaak overnam van Agnès Vandroogenbroodt. “Slecht nieuws van de specialist: artrose in de onderrug. Ik wil niet wachten van te stoppen tot ik helemaal geplooid ben. Ik hoop een overnemer te vinden die met evenveel passie bakt, tot dan blijf ik open.”

Al sinds haar vijftiende werkt Christel in een frituur. Eerst vijf jaar in wijk Torenhof in Waregem en intussen bijna 40 jaar in Frituur Groeninghe aan de Veemarkt. “Ik heb alleszins niet te weinig gewerkt in mijn leven. Ik hoop nu op een goede opvolging. Ik neem al ontstekingsremmers voor mijn artrose, maar kreeg nu ook het advies om naar de pijnkliniek te gaan. Ik vind het belangrijk om nog redelijk gezond te stoppen, sommigen werken tot ze doodvallen. Maar miljaar, het is afscheid van mijn kindje. Het zal lastig zijn. De klanten zijn begripvol en zeggen ook dat ik genoeg gewerkt heb.”

“Ik vind het belangrijk om nog redelijk gezond te stoppen, sommigen werken tot ze doodvallen. Maar miljaar, het is afscheid van mijn kindje”

De frituur van Christel wordt door een divers publiek bezocht. “Ik maak mijn frietjes altijd met liefde, ververs tijdig het vet en kies steeds voor kwalitatieve producten. Ik ga niet voor goedkoop, maar grote merken zoals Mora en Beckers. Ik ben gekend voor mijn veganistisch – in aparte olie gebakken – en halal aanbod. Dat wordt geapprecieerd. Daarnaast blijf ik vernieuwen en uitbreiden. Sinds kort heb ik bijvoorbeeld ook de vegan vol-au-vent en balletjes in tomatensaus.”

“Ik ben gekend voor mijn veganistisch – in aparte olie gebakken – en halal aanbod. Dat wordt geapprecieerd. Daarnaast blijf ik vernieuwen en uitbreiden”

Tenzij een bouwondernemer op het interessante pand op de hoek van de Veemarkt en de Zwevegemsestraat springt, hoopt Christel dat het een frituur blijft. “De nieuwe overnemer kan perfect terug zes op zeven open zijn of ’s nachts. Ik heb de uren na COVID aangepast, maar de nachtuilen zullen zeker hun weg weer naar hier vinden”, vertelt Christel. “Ik hoop ook dat het huidige aanbod met vegetarische, veganistische en halal snacks behouden blijft. Je kan dat niet meer wegdenken.” Geïnteresseerden mogen steeds binnenspringen bij Frituur Groeninghe.

Christel zal bij overname moeten afscheid nemen van veel vaste klanten die ze al jaar en dag kent. “Ik ben graag bij de mensen. Ze vertellen ook veel, soms was ik een beetje psycholoog. Als ik mijn stiel niet deed, dan was ik zeker therapeute”, glimlacht Christel.

The post Frituur Groeninghe zoekt overnemer: “Afscheid van mijn kindje” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jack Black schrapt wereldtournee van Tenacious D na omstreden uitspraak van bandlid over moordaanslag op Trump

Het rockduo Tenacious D – bestaande uit Jack Black (54) en Kyle Gass (64) – heeft hun wereldtournee geannuleerd. Jack Black nam deze beslissing nadat Kyle een controversiële opmerking maakte over de moordaanslag op Donald Trump (78) tijdens een optreden in Sydney. De Australische senaat eiste eerder ook al dat het duo daardoor het land werd uitgezet.

Lees meer »

‘Beheroes’ Fons en Marijn genoten op eretribune van nationaal defilé: “Zelfs eigen strip aan minister Annelies Verlinden kunnen overhandigen”

De modale Belg kon het defilé op de nationale feestdag op televisie volgen, maar voor Fons Margodt en Marijn Depraetere werd het een extra leuke ervaring. Zij mochten de optocht in de eretribune bijwonen. De jonge striptekenaar uit Izegem en traumacoach uit Hooglede waren er te gast omdat ze als ‘alledaagse helden’ werden voorgedragen… en daar genoten ze met volle

Lees meer »

Wim Vanlessen werkte mee aan nieuwe videoclip Katy Perry: “Ze vroeg me om tijdens de shoot in de buurt te blijven”

Hij was jarenlang dé sterdanser van Ballet Vlaanderen, maar ook nadat hij daar z’n carrière beëindigde, blijft Wim Vanlessen (49) een begrip in de danswereld. Zo bedacht hij mee de choreografie van ‘Woman’s World’, de comebacksingle van popster Katy Perry (39). In dit gesprek vertelt Wim hoe die opdracht op z’n pad kwam, hoe streng het eraan toeging op de

Lees meer »

Prof Evelien Smits gaat pancreaskanker te lijf met ‘killercellen’: “Nobelprijs is geen doel. Ik wil patiënten genezen”

Ze ziet eruit alsof ze nooit een vlieg kwaad zou doen, maar vergis je niet: professor Evelien Smits (42) is eigenlijk een bevelhebber in het leger. Ze traint ‘special forces’ in ons lichaam, onze natuurlijke killercellen, om strijd te leveren op een van de meest hachelijke slagvelden: pancreaskanker. Vandaag klinkt de ziekte nog steeds als een doodvonnis, maar gelukkig zitten

Lees meer »

Meer dan honderd eieren van zeldzame Siamese krokodil ontdekt

In een natuurreservaat in Cambodja zijn 106 eieren ontdekt van een zeer zeldzame krokodillensoort, de Siamese krokodil. Tientallen babykrokodillen zijn al uit het ei gekropen. De Cambodjaanse minister van Landbouw Dith Tina spreekt over een groot succes in de strijd om de ernstig bedreigde dieren te beschermen.

Lees meer »

“De geïmproviseerde aftocht van Biden toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten”

“De geïmproviseerde aftocht die zittend president Joe Biden blaast, toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten. Er is geen doordacht plan om in november de cruciale stembusslag te winnen”, schrijft politiek journalist Lorenzo Terrière: “Het imago van de Verenigde Staten als machtige en stabiele democratie krijgt weer een deuk, en dat is geen goed nieuws voor ons Europeanen.”

Lees meer »

Roel blaast zeven kaarsjes uit met café Sint-Arnoldus

Roel Couckuyt (38) is intussen zeven jaar de uitbater van café Sint-Arnoldus aan Westdorp 2 in Tiegem (Anzegem). Samen met ons blikt hij terug op de voorbije zeven jaar.
The post Roel blaast zeven kaarsjes uit met café Sint-Arnoldus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Volledig Belgische line-up op nationale feestdag zorgt voor spetterende derde dag van Beach Festival in Nieuwpoort

De derde dag van het Beach Festival in Nieuwpoort werd een onvergetelijke ervaring met een volledig Belgische line-up, die perfect aansloot bij de viering van de nationale feestdag. Onder een stralende zon genoten festivalgangers van een diverse mix aan muziekstijlen en optredens, die stuk voor stuk indruk maakten.
The post Volledig Belgische line-up op nationale feestdag zorgt voor spetterende

Lees meer »