Europese topjobs verdelen bij ‘informele meeting en diner’: het lijkt op achterkamerpolitiek, maar is het dat ook?

Wie welke Europese topfunctie krijgt, wordt vanavond besproken op een ‘informele meeting en diner’ met de 27 regeringsleiders van de Europese lidstaten. Het lijkt op achterkamerpolitiek, maar is het dat ook? We vroegen het aan Europakenner Hendrik Vos. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe ‘Lady MacBiden’ het Witte Huis in haar ijzeren greep houdt: “Ik ga all-in voor Joe”

“Beste Jill Biden, vraag a.u.b. aan je man om een stap opzij te zetten.” Nu in talloze Amerikaanse media zulke opvallende smeekbeden verschijnen, wordt duidelijk dat het lot van de machtigste man ter wereld eigenlijk in de handen van zijn vrouw ligt. Alleen wil ‘mevrouw Joe Biden’ – kwatongen doopten haar intussen ‘Lady MacBiden’ – van geen wijken weten. “Ze

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY (VTM 2). Van den Bergh flikt het! Hij gooit een ninedarter tegen de Duitser Schindler

In Blackpool ging gisteren de World Matchplay van start, één van de grootste dartstoernooien van het jaar. Onder andere Gerwyn Price en wereldkampioen Luke Humphries namen gisteren hun eerste horde zonder problemen. Vandaag is het aan de enige Belg op dit toernooi: Dimitri Van den Bergh. De World Matchplay-winnaar van 2020 opent zijn jacht op een nieuwe titel tegen de

Lees meer »

6 jongeren dringen binnen in backstage Fundays in Aarschot

De organisatoren van het festival Fundays in Aarschot hebben zes jongeren betrapt die waren binnengedrongen in de Sancta Maria school. Dat meldt ROBtv. Daar zit het secretariaat en de backstage van de Fundays. De jongeren sloegen op de vlucht toen ze enkele medewekers zagen zitten in de backstage. De politie heeft 2 jongeren opgepakt en naar hun ouders gebracht. De

Lees meer »

“Ze was een voorbeeld voor velen”: Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist in rouw na overlijden erevoorzitter Magda Lievens (82)

Het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist is in rouw na het overlijden van Magda Lievens (82). De vrouw was jaar en dag voorzitter van het toneelgezelschap en laat een diepe leegte achter bij alle leden. “Zij was een echte toneelmama. Een groot voorbeeld voor velen”, klinkt het bij het toneelgezelschap.
The post “Ze was een voorbeeld voor velen”: Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist

Lees meer »

Zestigtal mensen vermist na zware aardverschuiving in Nepal

In Nepal worden een zestigtal mensen vermist nadat twee bussen vrijdag door een aardverschuiving werden meegesleurd in de rivier Trishuli. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten gezegd. Drie inzittenden konden tijdig de voertuigen verlaten alvorens die in het water terechtkwamen. Zij werden opgenomen in het ziekenhuis.

Lees meer »