Eric (55) borg twee van de vier dodelijke slachtoffers in Hoboken: “Als brandweerman ben je wel wat gewoon, maar het doet toch iets met ons”

Eric Stappers (55), sergeant bij de Antwerpse brandweer, haalde twee dodelijke slachtoffers vanonder het puin na de explosie in Hoboken. De man heeft 25 jaar ervaring op de teller, maar zulke interventies snijden diep. “Dat het mij niks meer zou doen? Dat zou pas niet normaal zijn.”

 

Meer krantenkoppen in België

Evenepoel toont lef en pakt seconden terug op Vingegaard: “Maar ga nu zeker niet denken aan tweede plaats”

Een morele overwinning voor Remco Evenepoel. Onze landgenoot heeft vandaag voor het eerst in deze Tour bergop tijd kunnen terugpakken op Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. De witte trui toonde branie op de slotklim en sloop twaalf seconden dichter bij de tweede plaats van Vingegaard. “Maar het is nog belangrijker dat ik 2,5 minuut bijnam op de mannen achter mij.”

Lees meer »

Akropolis in Athene gesloten wegens hitte: temperaturen van wel 43 graden verwacht

Een hittegolf die al bijna sinds begin juli aanhoudt, heeft donderdag een nieuw hoogtepunt bereikt in grote delen van Griekenland. Omdat de lokale temperaturen naar verwachting de 43 graden zullen overschrijden, worden alle archeologische sites tussen 12 en 17 uur lokale tijd gesloten, zo kondigde het ministerie van Cultuur aan. Onder de getroffen sites bevinden zich de Akropolis en de

Lees meer »

Dj Fred Hush pakt uit met openluchtevent op bedrijfssite in Kortrijk: “Industriële omgeving is perfect voor techno en house”

Fred Hush is in het Europese techno- en house-circuit een naam als een klok. Gelukkig wil hij nog steeds af en toe de fans in het Kortrijkse plezieren met een optreden. Op zaterdag 27 juli doet hij dat, samen met een rist andere dj’s, op de verlaten bedrijfsterreinen van Van Marcke. “Blij dat we het in openlucht kunnen organiseren”, zegt

Lees meer »

IN BEELD. Zo ziet de mainstage van Tomorrowland er dit jaar uit

Tomorrowland, ’s werelds grootste dance festival, is officieel in gang gezet. De Schorre in Boom is dit jaar omgetoverd in het thema ‘Life’. Om dat te illustreren is de mainstage aangekleed als een sprookjesbos vol paddenstoelen, waterpartijen en tropische bloemen. De constructie is 160 meter breed, 36 meter hoog en telt 1.600 vierkante meter aan videotegels. De vormgeving van dit

Lees meer »

Zuid-Afrikaanse multimiljonair beschuldigt fotograaf Anton Corbijn van stelen hond

De Nederlandse fotograaf en filmmaker Anton Corbijn en zijn vrouw worden beschuldigd van het ‘verduisteren’ van een Australische herder. De ruzie over de hond Jo-Jo is recent geëscaleerd met een melding bij de politie door de Corbijns van een gewelddadige overval en een kort geding van de Zuid-Afrikaanse eigenaar, projectontwikkelaar Michael Ruben, waarin de Amsterdamse rechter woensdag oordeelt. Dat schrijft

Lees meer »

Nadat Acid zonder ticket Tomorrowland én Rock Werchter binnensluipt: hoe streng is de beveiliging écht?

Een jaar nadat hij zonder kaartje op Tomorrowland binnen glipte, heeft YouTuber Nathan ‘Acid’ Vandergunst (25) opnieuw toegeslagen. In een nieuwe video sluipt hij wederom zonder ticket Rock Werchter binnen. Maar hoe staat het dan met de beveiliging op dit soort evenementen? “Iemand buitenzetten hoeft niet altijd manu militari te gebeuren”, legt veiligheidsexpert Filip Smeets uit in ‘De Morgen’.

Lees meer »

Meer vissen in Demer in Scherpenheuvel door aansluiten oude meanders

Er zitten opvallend meer vissoorten in de Demer. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit Antwerpen. Sinds de start van het Sigmaplan, 5 jaar geleden, om oude meanders weer aan te sluiten op de Demer tussen Diest en Rotselaar, groeit het aantal vissoorten. Het aansluiten van de meanders moet bij veel regen het water op een natuurlijke manier verspreiden en

Lees meer »