Er is een reden waarom één camping het wél goed doet: hoe controversiële uitbater Peter Gillis ondanks gebrek aan toeristen miljoenen verdient

Nadat hij in Nederland vergunningen kwijtspeelde, plooide campingeigenaar en tv-gezicht Peter Gillis zich volledig terug op België. Grootste bron van inkomsten hier: de opvang van asielzoekers. Het levert hem miljoenen op.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. De indrukwekkende slottijdrit van de drie tenoren: Pogacar zet bij eerste tussenpunt al meteen de toon, Vingegaard klopt Evenepoel nipt

Buitenaards, bovenmenselijk, exceptioneel, weergaloos,… Woorden schieten tekort om de prestatie van Tadej Pogacar te beschrijven. De Sloveen wou ook de laatste kruimels van deze Tour de France voor zich en won de slotetappe op fenomenale wijze. Al op het eerste tussenpunt werden de waardeverhoudingen met Vingegaard en Evenepoel duidelijk, daarna werd het verschil enkel groter. De volgorde van het eindpodium

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

Opnieuw is in Spanje massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma om onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven” hun afkeer te tonen van de toenemende excessen, en een koerswijziging te eisen.

Lees meer »

Internationale topacts tijdens Boulevard

Het straattheaterfestival Boulevard, al bijna 40 jaar een geliefd zomerevenement, brengt ook deze zomer weer internationaal straattheater van hoog niveau naar De Haan en Wenduine.
The post Internationale topacts tijdens Boulevard appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gareth Southgate ontvlucht Engeland

Hoewel de Engelse voetbalbond langer met hem in zee wilde, stapt Gareth Southgate op als bondscoach van de vice-Europese kampioen. Als kandidaat-opvolger wordt onder anderen ex-Bayern-trainer Thomas Tuchel genoemd.

Lees meer »

Bus van touringcarbedrijf Herman & Vandamme beschoten met loodjesgeweer: “Gekke tijden”

Amper enkele maanden na een gewelddadige aanvaring werd touringcarbedrijf Herman & Vandamme uit Menen opnieuw slachtoffer van zinloos geweld. Op weg naar Spanje werd een bus in Frankrijk beschoten met een loodjesgeweer. “Gelukkig raakte er niemand gewond.”
The post Bus van touringcarbedrijf Herman & Vandamme beschoten met loodjesgeweer: “Gekke tijden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bacterievuur flakkert op in perenplantages in Haspengouw door vochtig en warm weer: vochtige meidoornhagen scheren, kan veel schade veroorzaken

Bij het Limburgs meldpunt voor bacterievuur komen er weer meer meldingen binnen. Bacterievuur is een besmettelijke plantenziekte die heel schadelijk is, vooral voor perenbomen. Omdat de bacterie ook voorkomt op meidoorn, dwergmispel en krentenboompje, vraagt de provincie om bij vochtig warm weer die hagen niet te scheren. De wondjes die dan ontstaan, kunnen een snelle verspreiding van de ziekte veroorzaken.

Lees meer »

KIJK. Man springt van brandend flatgebouw in Oostende, recht op dak van buren: “Je hoorde de kinderen op straat schreeuwen”

Bij een hevige brand in een appartementsgebouw in Oostende heeft een 35-jarige man maandagnamiddag van het dak moeten springen om aan de vlammen te ontsnappen. Hij raakte zwaargewond. Ook een 34-jarige vrouw en twee meisjes van 12 en 14 jaar moesten naar het ziekenhuis. Opvallend: het vuur ontstond mogelijk tijdens het vullen van een of meerdere gasflesjes. “Bij mij is

Lees meer »