EK-dorp Kortrijk klaar voor 4.500 fans: “Naast supporteren, kunnen zij ook scoren voor het goede doel”

Op verschillende plaatsen in onze provincie wordt volop gewerkt om de EK-dorpen tegen vanavond klaar te krijgen. Dan spelen de Rode Duivels hun eerst match op het EK voetbal in Duitsland, tegen Slovakije. Op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk kunnen 4.500 supporters terecht om de match op een groot scherm te volgen. Maar ook naast het veld kan er gescoord worden, voor het goede doel. 

Meer krantenkoppen in België

Dochter van Danny Fabry mengt zich in vete met Danny Junior: “Papa mág niet op bezoek bij hem, dat is de waarheid”

Op z’n 48ste al getroffen door een zware beroerte. Danny Junior, zoon van Danny Fabry (75), gaat door een hel. En op enige steun van zijn beroemde vader moet hij niet rekenen, zo liet de zanger al verstaan. Volgens zijn dochter Lauren (23) zit de zaak echter anders in elkaar. “Papa was gewoon niet welkom”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

Onze man in de VS ziet hoe Donald Trump voor een zachter imago kiest: “Sprekers leken eropuit om Trump menselijker te laten overkomen”

Op de Republikeinse Conventie zagen we een verrassend nieuwe versie van Donald Trump. Rustiger, minder cassant en aanvallend qua toon – al blijft de inhoud van zijn retoriek ongewijzigd. Dat was niet toevallig; na de recente moordpoging leek Trump bewust te kiezen voor een zachter imago. Trump’s allergrootste talent is echter het bespelen van de media – dus is het

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vijf jaar na ‘De Val’, Wout van Aert over zijn grootste litteken: “Daardoor prestaties kunnen leveren die anders niet waren gelukt”

Vandaag is het exact vijf jaar geleden dat Wout van Aert (29) in Pau verwond werd door een botsing met een nadarhek in de Tour. Een exclusief interview over de levenslange kras op zijn lijf en ziel: “Het litteken op mijn rechterbil is nog steeds 21 centimeter lang, de dokter vond het een oorlogswonde. Noem het gerust een verminking.”

Lees meer »

Vliegmachine Pogacar doet monden openvallen, Vingegaard met gebaar richting Evenepoel: dé fases uit de zware alpenrit

Loodzware etappe in de Tour. De renners moesten liefst drie Alpenreuzen bedwingen. Op de Cime de la Bonette – het dak van de Tour – zagen we geen vuurwerk, maar op de slotklim naar Isola 2000 was het wel prijs. In de kopgroep versnelde Matteo Jorgenson, in de favorietengroep Tadej Pogacar. De geletruidrager reed een uitmuntende slotklim en haalde Jorgenson

Lees meer »

Zomerzoektocht met Gaston de garnaal in Mariakerke

Deze zomer blijft Mariakerke de meest gezinsvriendelijke badplaats aan de kust. Er worden tal van gratis activiteiten aangeboden, waaronder creatieve workshops en theatervoorstellingen. Het prentenboek Je bent al alles van Hanne Luyten en Noëmi Willemen dient als inspiratiebron voor een unieke zomerzoektocht langs lokale handelaars met hoofdpersonage Gaston de garnaal.
The post Zomerzoektocht met Gaston de garnaal in Mariakerke

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel wil dat justitie lessen trekt uit drama: “Een magistraat kan onvoldoende inschatten of iemand geweld zal gebruiken”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

Johan Verminnen wil carrière waardig afsluiten met laatste tournee: “Eindigen door afscheid te nemen van een publiek”

Zanger en liedjesschrijver Johan Verminnen gaat volgend jaar op afscheidstournee. Dat bevestigt hij in ‘Op stap met Michaël’ op Radio 1. Met die tour, die hij de naam ‘De laatste ronde’ wil geven, hoopt hij zijn carrière waardig af te sluiten. "Het is een weloverwogen beslissing. Ik heb de laatste jaren veel collega’s, medestrijders met groot talent, zien verdwijnen zonder

Lees meer »

? “De geboorte van mijn zoon heeft me vleugels gegeven”

Victor Campenaerts heeft het geflikt: na de etappe richting Barcelonette heeft hij eindelijk zijn ritoverwinning in de Tour de France beet. “Ik droom hier al heel lang van”, vertelde ‘Vocsnor’ na zijn schitterende zege. “Hij was al een kanjer, nu is hij ook een held”, aldus wieleranalist Michel Wuyts in onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Luister hierboven

Lees meer »