Eerste dag van de Sportel-tweedaagse voor 50-plussers feestelijk afgesloten in Veurne

De Sportdienst, het dienstencentrum Zonnebloem en de Seniorenadviesraad van Veurne sloegen opnieuw de handen in elkaar om een waaier van sportactiviteiten aan te bieden in en rond de sporthal.

Tijdens de gratis Sportel-tweedaagse konden de 50-plussers kiezen uit een divers aanbod van traditionele sporten en nieuwigheden zoals padel, darts, pickleball, pilates, curling, tafeltennis, gym en zelfs inlinedance. De fietstocht ‘de 8 van Veurne’ werd gereden in twee lussen van ongeveer 30 kilometer, een in de voormiddag en een in de namiddag. De deelnemers kregen ook een broodje met een Veurnse worst en twee consumptiebonnen aangeboden door de seniorenadviesraad. Op de foto zien we onder meer schepen Guido Hoste, schepen Pascal Sticker, Dennis Casteleyn (voorzitter van de seniorenadviesraad), leden van de seniorenadviesraad, vrijwilligers die alles in goeie banen leidden en het team Zonnebloem. (JT)

The post Eerste dag van de Sportel-tweedaagse voor 50-plussers feestelijk afgesloten in Veurne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“3 doden en 87 gewonden” na Israëlische luchtaanval op havenstad in Jemen, ook munitiedepots in Libanon getroffen

Het Israëlische leger heeft een luchtaanval uitgevoerd op doelwitten van de Houthi-rebellen in de havenstad Hodeida, in Jemen. Daarbij zijn volgens de Houthi’s zeker3 doden en 87 gewonden gevallen. De aanval is een reactie op de droneaanval op Tel Aviv van vrijdag, zegt de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Ook 3 munitiedepots van Hezbollah in het zuiden van Libanon

Lees meer »

Vlaamse families herdenken slachtoffers van terreur door zelf Tour-tijdrit te rijden: “Shanti fietst vandaag met ons mee”

De afsluitende tijdrit van de Tour de France wordt zondag een kolfje naar de hand van Remco Evenepoel, maar vrijdag fietsten 75 slachtoffers van terreur diezelfde rit tussen Monaco en Nice om aandacht te vragen voor de problematiek. Sinds 9/11 werden 1 miljoen mensen rechtstreeks slachtoffer van terreur en 10 miljoen onrechtstreeks. Twee Vlaamse families getuigen over wat een aanslag

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Kindjes gaan uit de bol op kinderrave op Vlasmarkt en De KetnetBand brengt covers op Korenmarkt

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! Momenteel palmen kinderen de Vlasmarkt in voor een heuse rave en De KetnetBand brengt covers van populaire kinderartiesten op de Korenmarkt. Straks staat er onder meer een misviering in het Gents in de Sint-Jacobskerk op het programma en om 23 uur treedt Urbanus op op het Sint-Baafsplein. Het belooft een warme,

Lees meer »

Strooien belle-époquefietser warmt bezoekers op voor Trammelant in De Haan

In de aanloop naar het jaarlijkse belle époquefeest Trammelant onthulde de gemeente De Haan afgelopen weekend een strooien beeltenis in authentieke belle époquestijl. De 4,5 meter hoge bezienswaardigheid is van de hand van de Haanse strokunstenaar Maximus Sculptor.
The post Strooien belle-époquefietser warmt bezoekers op voor Trammelant in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland door gebruik wegwerpbekers: festival riskeert boete van 2 miljoen euro

Milieutoezichthouders van het Departement Omgeving hebben afgelopen zaterdag een milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland in Boom. Het festival gebruikt deze zomer als enige grootschalig muziekfestival een voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. De organisatie riskeert daardoor een boete tot 2 miljoen euro.

Lees meer »

PS “diep gekwetst” door toespraak van koning Filip op 21 juli

PS kon de toespraak van koning Filip naar aanleiding van de nationale feestdag niet smaken. Dat laat voorzitter Paul Magnette woensdag blijken in een interview met La Libre. De vorst zei dat de verkiezingsuitslag een kans biedt op een “nieuw samenhangend project”, maar daar maken de Franstalige socialisten voorlopig geen deel van uit.

Lees meer »

Jan Boone, coach U13 Mehoni, is performance manager van olympische roeiers: “Ik moet ervoor zorgen dat onze roeiers goed presteren in Parijs”

Dat de Olympische Spelen in Parijs op vrijdag 26 juli officieel van start gaan, weet wellicht iedereen. Dat onze olympische roeiers al enkele jaren begeleid worden door de coach van de U13-meisjes van Mehoni Zuienkerke is ongetwijfeld minder bekend.
The post Jan Boone, coach U13 Mehoni, is performance manager van olympische roeiers: “Ik moet ervoor zorgen dat onze roeiers

Lees meer »

Prominente politica doodgeschoten in West-Oekraïne

In het westen van Oekraïne is het gewezen rechts-nationalistische parlementslid Iryna Farion doodgeschoten. Farion is vooral bekend van haar anti-Russische uitspraken. De 60-jarige vrouw overleed in Lviv in het ziekenhuis aan haar verwondingen, nadat ze een kogel in het hoofd had gekregen.

Lees meer »