Een politieke speler om rekening mee te houden: wie is Maxime Prévot van Les Engagés?

Tot voor kort gaf niemand een cent voor Maxime Prévot en zijn nieuwe partij/beweging Les Engagés. Opgerezen uit de as van CDH slaagde hij erin om zich pal in het midden van de Waalse politiek te parkeren. Incontournable voor wie de macht wil. “Maxime est le Max”, zei hij zelf eerder onbescheiden. Maar wie is Maxime Prévot? We vroegen het aan enkele Wallonië-kenners.

 

Meer krantenkoppen in België

Johan Vande Lanotte steunt lijst van Vooruit in Bredene, Steve Vandenberghe kandidaat om zichzelf op te volgen

Nee, Johan Vande Lanotte is geen kandidaat om burgemeester te worden in Bredene, zoals het gerucht al langer de ronde doet in de kustgemeente. Met de voorstelling van de lijst van Vooruit Bredene is het duidelijk dat Steve Vandenberghe opnieuw de lijst trekt. De oud-minister staat wel op de 22ste plaats.
The post Johan Vande Lanotte steunt lijst van

Lees meer »

Jasper Philipsen benut laatste sprintkans en wint zijn derde Tourrit

Jasper Philipsen heeft zijn Tour extra glans gegeven door de 16de etappe op zijn naam te schrijven. Aan de eindstreep in Nîmes was de Belg de concurrentie te snel af. Het is voor Philipsen de derde overwinning, die ondanks een valse start mag terugkijken op een geslaagde Tour. Groene trui Biniam Girmay viel op minder dan 2 km van de

Lees meer »

Alec Baldwin barst in tranen uit nadat rechter aanklacht tegen hem verwerpt rond fataal schietincident op filmset

Een rechter in New Mexico heeft vrijdag de aanklacht tegen acteur Alec Baldwin rond het dodelijke schietincident op de set van de film ‘Rust’ verworpen. Zijn advocaten hadden eerder op de dag aangevoerd dat er bewijsmateriaal in de zaak zou zijn achtergehouden dat ontlastend zou zijn voor de acteur. Volgens Amerikaanse media eindigt de zaak tegen Baldwin hiermee.

Lees meer »

Meer dan 100.000 wachtenden in de rij voor ‘show als Taylor Swift’: Real-presentatie Mbappé moet vanmiddag grootste ooit worden

De fans van Real Madrid kruisen vanmiddag klokslag 12 uur met felrood in de agenda aan. Op dat tijdstip wordt Kylian Mbappé (25), de nieuwste ‘galactico’, met open armen ontvangen in wat de grootste en spectaculairste presentatie van een voetballer ooit moet worden. Daarvoor spaart Real kosten noch moeite, met een vuurwerkshow geïnspireerd op het recente optreden van Taylor Swift

Lees meer »

SpaceX-raket blijft aan de grond na mislukte lancering

De Falcon 9-raket van SpaceX moet aan de grond blijven. Dat heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA beslist nadat een raket van dit type bij een lancering in de ruimte uit elkaar brak en zo de lading Starlink-satellieten in gevaar bracht. Het is de eerste mislukte lancering in zeven jaar van dit type raket van het bedrijf van Elon Musk.

Lees meer »

KIJK. Legt ook Vingegaard zich neer bij de dominantie? Deen buigt letterlijk het hoofd voor Pogacar nadat hij hem eerst probeerde te lossen

Op Plateau de Beille toonde Tadej Pogacar voor de tweede dag op rij dat hij bergop niet te kloppen is in deze Tour. Eerste achtervolger Jonas Vingegaard probeerde op 10 kilometer van de top wel om Pogacar onder druk te zetten. Maar een handvol kilometer later had de kopman van Visma-Lease a Bike geen antwoord meer op een versnelling van

Lees meer »