Drugsbendes lokken kinderen uit Noord-Afrika en Afghanistan: “Ze worden soms zelfs bedreigd met verkrachtingsvideo’s”

Talloze Noord-Afrikaanse en Afghaanse jongens worden in België ingezet als manusje-van-alles voor drugsbendes. Ze worden naar hier gelokt met de belofte op een luxeleven, en worden onder de knoet gehouden met geweld, vaak seksueel: “Zelfs politie en justitie kennen het fenomeen niet goed.”

 

Meer krantenkoppen in België

Gouden Batjes in Zedelgem drie dagen in teken van 50 jaar dorpsfeesten: “Ideaal om samen te komen en oude bekenden terug te zien”

Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus wordt de dorpskern voor de vijftigste keer het toneel van de Batjes, onder de noemer Zilleghem Tegoare. Met voor elk wat wils blijft de gouden feesteditie trouw aan vaste waarden zoals de wieler- en loopwedstrijd, de avondmarkt, live optredens en terrasjes. Een expo toont een halve eeuw vermaak op de Batjes.<br

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Buffalo-ploegvoorstelling zit erop, Trefpunt kijkt uit naar Absynthe Minded

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd door vleesliefhebbers. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken. De Buffalo-ploeg enthousiast ontvangen door de fans. Ondertussen kijkt het Trefpunt uit naar Absynthe Minded. Om 23 uur zal Eurosong-winnaar Johnny Logan nog op het podium van het

Lees meer »

Ook Belgische koning ontsnapte ooit aan moordaanslag, dader betaalde hoge prijs voor mislukte eenmanscomplot

In de Verenigde Staten zindert de mislukte moordaanslag op Donald Trump nog na. Maar ook in België deed politiek geweld het land al opschrikken. In 1902 kwam Leopold II in het vizier van een Italiaans anarchist, die in hartje Brussel op klaarlichte dag het vuur opende op de koning der Belgen. Een reconstructie van een waanzinnig eenmanscomplot. De dader betaalde

Lees meer »

“Het summum voor elke topsporter”: Belgian Cat Elise Ramette (25) uit Ieper mag naar haar eerste Olympische Spelen

De Olympische Spelen in Parijs staan voor de deur. De Belgische selectie telt 164 atleten en daarbij zitten enkele streekgenoten. Een van hen is Belgian Cat Elise Ramette (25) die zal debuteren op de Spelen. Een reconstructie van haar road to Paris.
The post “Het summum voor elke topsporter”: Belgian Cat Elise Ramette (25) uit Ieper mag naar haar

Lees meer »

Gareth Southgate ontvlucht Engeland

Hoewel de Engelse voetbalbond langer met hem in zee wilde, stapt Gareth Southgate op als bondscoach van de vice-Europese kampioen. Als kandidaat-opvolger wordt onder anderen ex-Bayern-trainer Thomas Tuchel genoemd.

Lees meer »

Bart Goegebeur en Galey Deslypere over hun gedeelde liefde: “Je kan je uitleven en je creëert zelfvertrouwen met jiujitsu”

Bart Goegebeur is actief in Gracie Jiu Jitsu in Oostende, waar hij zich toelegt op de discipline Braziliaanse Jiu Jitsu. Met brons op het voorbije EK trekt hij dit jaar naar het WK, met hopelijk een deelname aan de World Games. Zijn partner Galey Deslypere beoefent eveneens de sport en begon binnen de club met Ladies Only, waarbij een avond

Lees meer »

Agnes blaast 100 kaarsjes uit: “Ze woont nog steeds zelfstandig”

Agnes Verhelst werd ontvangen in het gemeentehuis van Wielsbeke naar aanleiding van haar 100ste verjaardag. Agnes zag het levenslicht in Ooigem op 29 juni 1924 en ze woont er nog steeds zelfstandig. Agnes is de weduwe van Florent Putman, die al in 2004 is overleden. In het gezin groeiden drie kinderen op: Marleen, Ignace en
The post Agnes blaast

Lees meer »

Kwieke Maria Denoo viert in Torhout haar 100ste verjaardag

In het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus, waar ze sinds februari 2017 verblijft, heeft Maria Denoo haar 100ste verjaardag gevierd. Ze werd gefeliciteerd door onder meer schepen Annick Vanderspurt en rusthuisdirecteur Françoise De Vreeze.
The post Kwieke Maria Denoo viert in Torhout haar 100ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »