Drugsbendes lokken kinderen uit Noord-Afrika en Afghanistan: “Ze worden soms zelfs bedreigd met verkrachtingsvideo’s”

Talloze Noord-Afrikaanse en Afghaanse jongens worden in België ingezet als manusje-van-alles voor drugsbendes. Ze worden naar hier gelokt met de belofte op een luxeleven, en worden onder de knoet gehouden met geweld, vaak seksueel: “Zelfs politie en justitie kennen het fenomeen niet goed.”

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK – Jonge bever gespot aan het Minnewater in Brugge

Er is een bever gespot aan het Minnewater in Brugge. Stijn Verstraete bemerkte het dier en maakte er een filmpje van. Een unicum? Volgens Kris Decleer van Natuurpunt breidt de beverpopulatie zich uit in Vlaanderen.
The post KIJK – Jonge bever gespot aan het Minnewater in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkoop eerste fase woonproject De Lange Thuyn in Blankenberge gelanceerd: “Hier verschijnen straks de eerste dertig woningen”

Op de grens met het poldergebied in het zuidoosten van Blankenberge verrijst een nieuwe woonbuurt met zo’n 239 wooneenheden. Samen met lokaal bestuur Blankenberge en woonmaatschappij Zetus realiseert WVI er het eigentijds woonproject De Lange Thuyn. “Vandaag lanceren we met trots de verkoop van de eerste fase”, zegt Johan Proot, directeur WVI. “Hier verschijnen straks de eerste dertig woningen.”

Lees meer »

Ze leven zo teruggetrokken dat er zelfs geen foto van hen online staat, tot oudste zoon hun imperium doet daveren: de familie Tytgadt en hun vete van 275 miljoen

Jaar en dag deed de Brugse zakenfamilie Tytgadt er alles aan om in uiterste discretie haar zaakjes te regelen. Tot oudste zoon Didier het imperium op zijn grondvesten liet daveren. Hij stapte naar het gerecht omdat hij zich misdeeld voelde bij de erfenis. De inzet: 275?miljoen euro, voornamelijk KBC-aandelen.

Lees meer »

Van “een ingewikkelde rit” tot “een cruciale dag”: zo kijken Evenepoels concurrenten in de Tour naar de graveletappe

Belangrijke afspraak voor de klassementsmannen in de Ronde van Frankrijk met de graveletappe rond Troyes. Remco Evenepoel “kijkt ernaar uit”, maar wat met de rest? Wat is de mindset bij de concurrentie voor zondag? Hoe hebben zij zich voorbereid en wat zijn voor hen mogelijke valkuilen? Van Pogacar tot Philipsen, van De Lie tot Stuyven, zo vatten hun teams de

Lees meer »

Ondanks gedwongen deportatie: Shallie uit ‘Temptation Island’ dagelijks op tv in vijftig Afrikaanse landen

Shallie Abbiusi (30), bekend van haar deelname aan ‘Temptation Island: Love or Leave’, schittert dagelijks in meer dan vijftig Afrikaanse landen in de populaire Ghanese tv-serie ‘Madam’. Dit is opvallend, aangezien de realityster eind vorig jaar nog uit Ghana werd gezet. “Helaas hebben de makers mijn personage eerder dan gepland moeten uitschrijven omdat ik werd gedeporteerd”, vertelt ze in ‘Het

Lees meer »

IN BEELD – ‘Vlaanderen Feest’ was ongetwijfeld overal een succes, maar nog het méést op de Grote Markt in Antwerpen

Wat konden we net nalezen: ‘Vlaanderen Feest’ op de Grote Markt in Antwerpen was te zien op de VRT. Dat wisten we natuurlijk ook. Een vol plein woonde de optredens bij. Naar de VRT-uitzending keken er 636.731 kijkers of een marktaandeel van 41%.
The post IN BEELD – ‘Vlaanderen Feest’ was ongetwijfeld overal een succes, maar nog het méést

Lees meer »

Ensor waakt vanaf nu over Oostende: politiecombi’s krijgen sticker met bekende kunstenaar

De Oostendse politievoertuigen zullen net wat meer bekijks hebben. Elk nieuw voertuig – auto’s en motors – krijgt namelijk het opvallende geel-blauwe battenburgpatroon in plaats van de klassieke oranje-blauwe striping. “We anticiperen op een wetswijziging die er aan zit te komen”, stellen korpschef Philip Caestecker en waarnemend burgemeester Kurt Claeys. Opvallende extra: op de achterramen pronkt ook de beeltenis van

Lees meer »