Domper voor Yves Lampaert: geen BK tijdrijden na val in Ronde van Zwitserland

Pech voor Yves Lampaert (33). De renner van Soudal-Quick-Step moet verstek geven voor het BK tijdrijden omdat hij nog te veel hinder ondervindt van een val in de Ronde van Zwitserland.

Yves Lampaert zal donderdag in Binche niet aan de start staan van het BK tijdrijden. Lampaert kwam zaterdag ten val in de voorlaatste rit van de Ronde van Zwitserland en ondervindt nog te veel last van de gevolgen van die smak.

Update: No time trial Nationals for @yveslampaert as consequence of his crash on the penultimate day of the Tour de Suisse. https://t.co/m06T4pptA3

— Soudal Quick-Step Pro Cycling Team (@soudalquickstep) June 17, 2024

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

De noodgedwongen afzegging voor het BK tijdrijden is toch een streep door de rekening voor de Ingelmunstenaar, want Lampaert bewees in Zwitserland – waar hij de proloog won – de goede vorm te pakken te hebben en bij afwezigheid van Wout van Aert en Remco Evenepoel was de tweevoudige nationale kampioen tegen de klok misschien wel dé topfavoriet voor de nationale tijdrittitel. Het leek dan ook een West-Vlaamse tweestrijd te worden tussen hem en Alec Segaert. Door het forfait van Lampaert is Segaert, de tweede van vorig jaar, nu plots de te kloppen man.

Wel in de wegrit

Ondanks zijn afwezigheid in de tijdrit, komt de deelname van Lampaert aan de wegrit van zondag in Zottegem niet in het gedrang.

The post Domper voor Yves Lampaert: geen BK tijdrijden na val in Ronde van Zwitserland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Schietstand in Ruisbroek krijgt vergunning van provincie, gemeentebestuur gaat in beroep: “Te weinig geluiddempende investeringen””

Ondanks protest van buurtbewoners en een negatief advies van de gemeente Puurs-Sint-Amands keurt de provincie Antwerpen toch een omgevingsvergunning goed voor de schietstand aan het Ooievaarsnest in Ruisbroek, vlakbij de A12. De schietstand had sinds eind 2021 geen vergunning meer, onder meer omdat er te veel geluidsoverlast was. Er zijn nu tegemoetkomingen, maar het gemeentebestuur en een actiecomité gaan in

Lees meer »

“Zelfs met 3.000 vrijkaarten raakten we niet uitverkocht”: de moeizame geboorte van Tomorrowland, 20 jaar geleden

Tomorrowland viert zijn 20-jarig jubileum. In die twee decennia is het festival uitgegroeid tot een wereldwijd succes, maar dat was ooit anders. De eerste editie van Tomorrowland – in 2005 – mondde bijvoorbeeld uit in een financieel fiasco, al heeft de buitenwereld daar niet veel van geweten, met dank aan een leugentje om bestwil. “Elektronische dansmuziek had in die tijd

Lees meer »

LIVE. “Droom vervuld? Zeker!”: duimpje omhoog bij Kylian Mbappé na medische keuring, Real-presentatie moet vanmiddag grootste ooit worden

De fans van Real Madrid kruisen vanmiddag klokslag 12 uur met felrood in de agenda aan. Op dat tijdstip wordt Kylian Mbappé (25), de nieuwste ‘galactico’, met open armen ontvangen in wat de grootste en spectaculairste presentatie van een voetballer ooit moet worden. Daarvoor spaart Real kosten noch moeite, met een vuurwerkshow geïnspireerd op het recente optreden van Taylor Swift

Lees meer »

Overbuur (40) lost schot met jachtgeweer om ruziënd duo stil te krijgen: politie arresteert drie lichtgewonden

De politie werd in de nacht van zondag op maandag opgeroepen voor een schietpartij in de Koekelarestraat in Kortemark. Twee mannen hadden er ruzie op straat, waarop een overbuur hen aanmaande om stiller te zijn. Daarop ontstond extra tumult waarna de 40-jarige overbuur een schot loste met een jachtgeweer. Uiteindelijk ontaarde het incident in een vechtpartij, waardoor het drietal lichtgewond

Lees meer »