Deens bedrijf levert toch nog antidepressiva na dreigement Vandenbroucke

Het Deense farmabedrijf Lundbeck, dat eerder aankondigde twee antidepressiva uit de Belgische handel te halen, zal toch nog minstens één levering van elk product verzorgen.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (21u). Problemen op Duitse spoorwegen teisteren Oranje – Kiest Koeman opnieuw voor Bergwijn?

Vanavond maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Inwoners van de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen in shock na destructieve windhoos: “Ik weet niet of ik ooit nog kan terugkeren”

Een tiental seconden. Langer had een gitzwarte windhoos niet nodig om een spoor van vernieling achter te laten in de Polderstraat in Londerzeel. Onze reporter trok naar de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen, waar geschokte inwoners de schade opmeten: “Mijn dakkapel is gaan vliegen”, zegt Jef. “Een van mijn zonnepanelen ligt twee straten verder in een tuin”, getuigt Iris.

Lees meer »

Torrepoortwijk in Ieper maakt zich weer op voor jaarlijkse kermis: “Kijken er heel hard naar uit”

Vanaf vrijdag 19 juli kan je in de Torrepoortwijk terecht voor de jaarlijkse kermis. Het gevarieerde programma zal jong en oud kunnen bekoren. Een van de activiteiten die er uit springt is het optreden op zondagvoormiddag van voorzitter Ronald Verfaillie met muzikale begeleiding van Jacques Vanpeteghem.
The post Torrepoortwijk in Ieper maakt zich weer op voor jaarlijkse kermis: “Kijken

Lees meer »

Wie strandafval ruimt, maakt kans op duoticket voor Zandsculpturenfestival

In een unieke samenwerking bundelen afvalverwerkingsbedrijf Remondis, het Zandsculpturenfestival Middelkerke en milieubeweging Proper Strand Lopers hun krachten voor een propere omgeving. Elke dag kunnen strandgangers nu een duoticket winnen voor het Zandsculpturenfestival Middelkerke door simpelweg een emmer strandafval op te ruimen.
The post Wie strandafval ruimt, maakt kans op duoticket voor Zandsculpturenfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit was onze beste match tot dusver”: ondanks erbarmelijk voetbal gaat Engeland na strafschoppen door naar de halve finales

Engeland overtuigde andermaal niet, maar staat wél in de halve finales van het EK. Ze bleven het koelbloedigst in de strafschoppenreeks tegen Zwitserland, Trent Alexander-Arnold vlamde de beslissende elfmeter voorbij Sommer. Ondanks de povere prestatie was Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, een tevreden man. “Mijn spelers waren geweldig”, klinkt het.

Lees meer »

1,5 miljard aan belastingverlagingen: dit zijn de plannen van de nieuwe regeringen van Wallonië en Franse Gemeenschap

De liberale MR en centrumpartij Les Engagés vormen samen de nieuwe regeringen van Wallonië en de Franse Gemeenschap. Voorzitters Georges-Louis Bouchez (MR) en Maxime Prévot (Les Engagés) stelden hun regeerakkoord voor tijdens een persconferentie in Namen. Met hun regeerakkoord willen ze “doen wat we vijftig jaar lang niet gedurfd hebben in Wallonië”, zei Bouchez. We vatten het samen.

Lees meer »

Britse politie houdt klopjacht op man (26) na “gruwelijke” moord op drie vrouwen: “Echtgenote en dochters van BBC-presentator”

De Britse politie houdt momenteel een grote klopjacht op een 26-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen. De slachtoffers van 25 jaar, 28 jaar en 61 jaar werden gisteravond even voor 19 uur aangetroffen in een huis in Bushey, ten noorden van Londen. Volgens de hulpdiensten waren ze zwaargewond en overleden ze ter plaatse.

Lees meer »

Straf! Volledig podium op WK garnaalpellen in Frankrijk is West-Vlaams: Ann (56) uit Brugge is wereldkampioen

In het Franse Leffrinckoucke werd het WK garnaalpellen georganiseerd. Opmerkelijk wel: het volledige podium is West-Vlaams! Ann Dalle uit Brugge is wereldkampioen geworden. Ze pelde maar liefst 111 gram garnalen in 10 minuten. Vorige week werd ze, met 105 gram gepelde garnalen in 10 minuten, derde in Oostduinkerke.
The post Straf! Volledig podium op WK garnaalpellen in Frankrijk is

Lees meer »

Supercel trekt binnenkort regio Doornik binnen met zware neerslag, hagel en zware rukwinden – Brusselse Belliardstraat ondergelopen

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Een ongeluk met Palestijnen is nooit zomaar een ongeluk

Tussen Jeruzalem en Ramallah rijdt een vrachtwagen in op een schoolbus. Een vader probeert zijn zoontje te vinden. De zoveelste Palestijn botst op een Israëlische muur. Nathan Thrall schreef er een boek over. “Israël oefent de totale controle uit, zelfs over het intieme leven van mensen.”

Lees meer »

Nieuw sportmedisch centrum Spartha in de Stationsstraat

Loïc Segaert en Ruben Deltour starten sportmedisch centrum ‘Spartha’ in de Stationsstraat 88 in Lendelede. “Een centrum waar we niet alleen sporters en topsporters willen begeleiden en revalideren, maar waar niet-sporters van welke leeftijd ook revalidatie en sportieve begeleiding kunnen krijgen”, zeggen ze.
The post Nieuw sportmedisch centrum Spartha in de Stationsstraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

VS-correspondent Björn Soenens over Joe Biden: “Hij was redelijk op dreef, maar die gênante versprekingen blijven hangen”

Inhoudelijk heeft de Amerikaanse president Joe Biden vannacht geen steken laten vallen, maar het zijn de twee gênante versprekingen over vicepresident Kamala Harris en Oekraïens president Volodimir Zelenski die zullen bijblijven. "De guillotine is niet gevallen, maar de crisis is niet van de baan", analyseert VS-correspondent Björn Soenens. "Er zal nog heel wat duw- en trekwerk nodig zijn vooraleer Joe

Lees meer »