China onderzoekt dumping Europees varkensvlees

10:29 China heeft een antidumpingonderzoek geopend naar de invoer van varkensvlees uit de Europese Unie. 

Meer krantenkoppen in België

Vlasblommekaarters vieren hun kampioenen

Inwoners van de wijk Kalberg kunnen nog altijd een frisse pint halen in volkscafé de Vlasblomme. Daar is ook een bloeiende kaartersclub gevestigd die gerund wordt door Marijke Couvreur.
The post Vlasblommekaarters vieren hun kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ariane 6, raket die Europa weer naar de ruimte moet brengen, wordt vanavond eerste keer gelanceerd

In Frans-Guyana wordt vandaag de nieuwe Europese ruimteraket Ariane 6 voor de eerste keer gelanceerd. De Ariane 6 is belangrijk voor de Europese ruimtevaart, die momenteel geen enkele krachtige raket meer heeft. Ook in ons land staan de zenuwen gespannen. Verschillende Belgische bedrijven hebben meegebouwd aan de raket. Er vliegen ook 2 experimenten mee van Belgische scholieren en studenten.

Lees meer »

Nieuw sportmedisch centrum Spartha in de Stationsstraat

Loïc Segaert en Ruben Deltour starten sportmedisch centrum ‘Spartha’ in de Stationsstraat 88 in Lendelede. “Een centrum waar we niet alleen sporters en topsporters willen begeleiden en revalideren, maar waar niet-sporters van welke leeftijd ook revalidatie en sportieve begeleiding kunnen krijgen”, zeggen ze.
The post Nieuw sportmedisch centrum Spartha in de Stationsstraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sportieve Ferm-vrouwen uit Woesten trekken op fietsweekend

Onlangs gingen 18 enthousiaste dames van Ferm Woesten voor de 10de keer op fietsweekend. Waregem was deze keer de bestemming. Op de eerste dag werd er 70 km gefietst en op zondag 64 km terug. Goed weer, leuk gezelschap en op tijd en stond een stop met een drankje en een hapje. Er werden al
The post Sportieve Ferm-vrouwen

Lees meer »

Strijdbare Biden herhaalt in persconferentie dat hij er niet over denkt race te verlaten

De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag in een persconferentie herhaald dat hij niet uit de race naar het Witte Huis stapt. “Ik ben de meest gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap”, klonk het. De Democraat struikelde af en toe over zijn woorden en zei “vicepresident Trump” toen hij het over zijn vicepresident Kamala Harris had. Tegelijkertijd gaf hij ook lange

Lees meer »

Zoveel grond had je familie… in 1850: Groep vrijwilligers ontcijfert honderden oude documenten

Altijd al eens willen weten of je een grootgrondbezitter had kunnen zijn? Dat kan sinds kort: dankzij het monnikenwerk van een groep vrijwilligers voor het project ‘West-Vlaanderen Verpoppt’ kan je nagaan hoeveel grond je familie bezat tussen 1841 en 1851.
The post Zoveel grond had je familie… in 1850: Groep vrijwilligers ontcijfert honderden oude documenten appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Schoolgenoot van 20-jarige schutter die Trump wilde vermoorden getuigt: “Hij zat alleen tijdens de lunch en werd elke dag gepest”

De schutter die zaterdagavond oud-president Donald Trump bijna kon vermoorden tijdens een campagnebijeenkomst werd door de FBI geïdentificeerd als de 20-jarige Thomas Matthew Crooks. Hij werd ter plekke gedood door agenten van de Secret Service. Jason Kohler, die naar dezelfde middelbare school ging maar geen lessen met Crooks deelde, weet dat Crooks op school werd gepest en alleen zat tijdens

Lees meer »

Nieuwe bedden, matrassen en nachttafels voor wzc Ceder aan de Leie in Harelbeke: “Belangrijk dat onze bewoners zich hier thuis voelen”

Zorgbedrijf Harelbeke zorgt voor optimaal slaapcomfort voor bewoners van woonzorgcentrum Ceder aan de Leie. Er werden nieuwe bedden, nachttafels en matrassen geleverd. De oude bedden krijgen een nieuwe bestemming in de Filipijnen en in Djibouti.
The post Nieuwe bedden, matrassen en nachttafels voor wzc Ceder aan de Leie in Harelbeke: “Belangrijk dat onze bewoners zich hier thuis voelen” appeared

Lees meer »

Baliebrugge Leeft uit Oostkamp steunt jonge sporters

Baliebrugge Leeft organiseert voor de 14de keer een groots mosselfeest op zondag 14 juli ten voordele van de jonge renners van Ruddervoorde op het Domein Pyfferoen in de Vrijgeweidestraat in Ruddervoorde. Met Baliebrugge Leeft steunen ze al jaren jonge renners in hun wielercarrière. Dit jaar mogen Arno Verschaeve, Emile Vanspeybroeck, Briek Plasman, Cédric Deceuninck, Gitte
The post Baliebrugge Leeft

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin ontkent plannen voor aanslag op topman van Duitse wapenproducent

De VS en Duitsland hebben een Russisch complot verijdeld dat van plan was om de directeur van de Duitse wapenfabrikant Rheinmetall te vermoorden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ donderdag. Rheinmetall is een belangrijke wapenleverancier van Kiev. En staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat

Lees meer »

Waait er een nieuwe virusgolf door het Tourpeloton?

Van zware valpartijen zijn de renners gespaard gebleven. Toch telde het Tourpeloton gisteravond weer vier renners minder. Hardop wordt het niet gezegd, maar gevreesd wordt weer voor ziekte in het peloton. Om die reden kwam alvast Tim Declercq niet meer aan de start.

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Franse bondscoach Deschamps op zijn hoede: “Spanje zit het best in het toernooi”

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

1,5 miljard aan belastingverlagingen: dit zijn de plannen van de nieuwe regeringen van Wallonië en Franse Gemeenschap

De liberale MR en centrumpartij Les Engagés vormen samen de nieuwe regeringen van Wallonië en de Franse Gemeenschap. Voorzitters Georges-Louis Bouchez (MR) en Maxime Prévot (Les Engagés) stelden hun regeerakkoord voor tijdens een persconferentie in Namen. Met hun regeerakkoord willen ze “doen wat we vijftig jaar lang niet gedurfd hebben in Wallonië”, zei Bouchez. We vatten het samen.

Lees meer »