Burgemeester en inwoners Arendonk protesteren tegen superwindmolen: “2 keer zo hoog als het Atomium, da’s absurd”

In Arendonk is er ophef over de plannen voor een nieuwe windmolen. Op een landbouwperceel tussen de E34 en woonwijken wil Invento Energy een windmolen van 238 meter hoog bouwen. Het gemeentebestuur en actiecomité Tegenwind 2370 willen de molen niet in hun achtertuin. "De molen is 100 meter hoger dan de andere molens in de buurt, dat kan niet in een landelijke gemeente", klinkt het bij zowel de buurtbewoners als de burgemeester. 

Meer krantenkoppen in België

Jitse (20) opent trimsalon Blaf Boutique in Lichtervelde

Jitse Snijders opende op woensdag 10 juli haar trimsalon Blaf Boutique. Haar eerste klant was een koningspoedel. Het logo van Blaf Boutique bevat trouwens een poedel, het lievelingsras van Jitse. Maar alle rassen zijn welkom voor een was- of trimbeurt.
The post Jitse (20) opent trimsalon Blaf Boutique in Lichtervelde appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. 5 burgers gedood bij Russische aanvallen in oosten – “Rusland probeerde topman Duitse wapenfabrikant te vermoorden”

De VS en Duitsland hebben een Russisch complot verijdeld dat van plan was om de directeur van de Duitse wapenfabrikant Rheinmetall te vermoorden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ donderdag. Rheinmetall is een belangrijke wapenleverancier van Kiev. En staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat

Lees meer »

Alec Baldwin barst in tranen uit nadat rechter aanklacht tegen hem verwerpt rond fataal schietincident op filmset

Een rechter in New Mexico heeft vrijdag de aanklacht tegen acteur Alec Baldwin rond het dodelijke schietincident op de set van de film ‘Rust’ verworpen. Zijn advocaten hadden eerder op de dag aangevoerd dat er bewijsmateriaal in de zaak zou zijn achtergehouden dat ontlastend zou zijn voor de acteur. Volgens Amerikaanse media eindigt de zaak tegen Baldwin hiermee.

Lees meer »

Fietsersbond Lendelede trakteertde Fietsbusbegeleiders

Het bestuur van de Fietsersbond Lendelede zette de begeleiders van de Fietsbus in de bloemetjes. “Dankzij hun inzet kunnen kinderen op een veilige manier en in groep van en naar school fietsen”, zeggen Sofie, Hanne, Thomas, Steven en Dries.
The post Fietsersbond Lendelede trakteertde Fietsbusbegeleiders appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee over ‘Grand Show: Folie Royale”: “Deze show past bij het DNA van Knokke-Heist!”

Tot en met zondag 4 augustus kan je nog terecht op ‘Grand Show: Folie Royale’ in Grand Casino Knokke. Na de première spraken zaakvoerder Ben Van den Keybus én ook burgemeester Jan Morbee de volle zaal toe. “Ons DNA is niet enkel kwaliteit, maar we willen jullie ook een goed gevoel geven”, zegt burgemeester Jan Morbee.
The post Burgemeester

Lees meer »

Ze lieten een Taylor Swift-fan haar borsten tonen voor een verzonnen ‘meet and greet’: Nederlandse omroep haalt controversieel filmpje offline

PowNed, onderdeel van de Nederlandse openbare omroep, is in opspraak gekomen na een controversieel filmpje. Daarin is te zien hoe de presentator Taylor Swift-fans aanzet tot onder andere het tonen van hun borsten voor een ‘meet and greet’ met de superster, die er in werkelijkheid niet was. PowNed haalde de video ondertussen offline.

Lees meer »