Brecht Evens wint Bronzen Adhemar, belangrijkste prijs voor stripmakers in Vlaanderen

De Bronzen Adhemar, de belangrijkste onderscheiding voor Vlaamse stripmakers, gaat dit jaar naar stripromanauteur en illustrator Brecht Evens. Evens ontvangt voor de tweejaarlijkse bekroning een cheque van 10.000 euro. "Evens heeft de nieuwe Vlaamse strip artistiek op de kaart gezet, en internationaal doen doorbreken", zegt de jury. 

Meer krantenkoppen in België

Triënnale Brugge ontwikkelt tools voor mensen met een beperking

De Triënnale Brugge zet deze zomer in op de beleving van hedendaagse kunst en architectuur voor mensen met een visuele, auditieve en mobiele beperking. “Daarvoor hebben we een aantal tools ontwikkeld”, zegt Franky Demon, voorzitter van de organiserende vzw Brugge Plus.
The post Triënnale Brugge ontwikkelt tools voor mensen met een beperking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extra watertoezicht tijdens de Gentse Feesten: “Almaar meer bootjes, kano’s en kajaks waardoor kans op aanvaringen stijgt”

Tijdens de Gentse Feesten zal de scheepvaartpolitie extra toezicht houden op de rivieren en kanalen in de binnenstad. Dat is nodig om aanvaringen te voorkomen. "De voorbije jaren zien we almaar meer verschillende vaartuigen ronddobberen, iedereen moet zijn plaats er kunnen vinden zonder dat er ongelukken gebeuren", zegt David Buysse van de politie.

Lees meer »

Agressor slaat brandweerman in elkaar op kerstmarkt: 22ste veroordeling maar toch straf met uitstel

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort is al voor de 22ste keer veroordeeld door een strafrechter, waarbij al verschillende malen voor zinloos geweld. Deze keer kreeg de man zes maanden cel en 400 euro boete, beiden met uitstel, omdat hij zomaar een vrijwillige brandweerman in elkaar sloeg op de kerstmarkt, waar de vriendenkring een standje had.
The post Agressor slaat

Lees meer »