Belang van nucleaire wapens neemt toe en 9 kernmachten moderniseren hun arsenaal: “De afgrond lonkt”

Terwijl de militaire spanningen wereldwijd stijgen, neemt de rol van nucleaire wapens toe en moderniseren de 9 kernmachten hun arsenaal. Dat blijkt uit het jaarrapport van het Stockholm Instituut voor Internationaal Vredesonderzoek (SIPRI). In totaal zouden alle kernmachten samen 12.121 kernkoppen bezitten, waarvan er zo’n 2.100 klaarstaan om meteen te worden ingezet. 

Meer krantenkoppen in België

Formateur De Wever schetst geen fraai toekomstbeeld tijdens 21 juli-toespraak: “Moeilijk decennium”

Aan het Stadspark van Antwerpen hebben de stad en provincie Antwerpen hun traditionele 21 juli-viering gehouden. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) toonde zich vooral dankbaar dat de drukke sportzomer de publieke aandacht wat wegneemt van de federale en Vlaamse regeringsonderhandelingen, maar hij had het ook over “een moeilijk decennium” dat ons te wachten staat.

Lees meer »

? Bondscoach Sven Vanthourenhout is overtuigd: “Remco en Wout zullen er staan op de Olympische Spelen”

De derde ritzege van Jasper Philipsen in deze Tour is binnen. “Drie volle lengten. Van sprekend gemak gesproken.” In onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikken Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck terug op de laatste sprintetappe. Met bondscoach Sven Vanthourenhout wordt al vooruitgeblikt richting de Olympische Spelen. “Het mentale aspect wordt héél belangrijk.” Luister hierboven naar een nieuwe

Lees meer »