BEKIJK: Minder Limburgse asperges door hevige regen: “Een grote streep door de rekening”

Er zijn dit jaar minder Limburgse asperges door de vele regen. Het seizoen van de asperges eindigt normaal gezien op 24 juni, maar verschillende boeren hebben al beslist om vroeger te stoppen om de planten nog te redden. "In de bedden staat tot 40 centimeter water en 1,5 hectare is verloren", zegt teler Johan Driessens uit Kinrooi. 

Meer krantenkoppen in België

Jeugdbewegingen worstelen met duurdere bivakplaatsen: “Het kamp betaalbaar houden wordt moeilijk”

Honderden West-Vlaamse jeugdbewegingen zetten dezer dagen weer over het hele land hun tenten op, maar een kamp organiseren wordt elk jaar moeilijker. Niet alleen het eten en vervoer is duurder geworden, ook de stijgende huurprijzen van kampplaatsen leiden tot kopzorgen. “Het wordt een uitdaging voor jeugdbewegingen om hun bivak betaalbaar te houden”, zegt het Centrum voor Jeugdtoerisme.
The post

Lees meer »

Duitse wegenwacht waarschuwt vakantie­gan­gers voor duizenden files: vertrek niet op deze dag

Duitsland is samen met Frankrijk en Spanje een van de favoriete vakantielanden voor de Vlaming, en bovendien een belangrijk doorrijland op weg naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Dat zorgt deze zomer voor heel wat verkeersdrukte want op de Duitse Autobahn worden tijdens de zomerweekenden meer dan 43.000 files verwacht. De gouden overlevingstip: vertrek niet op vrijdag. Hoe komt dat? En

Lees meer »

Werken in de Molenstraat, Rekestraat en Bakkerstraat in Wervik

Een omvangrijk dossier in de loop van volgend jaar worden de wegen- en rioleringswerken in de Molenstraat, Rekestraat en Bakkerstraat. Drie straten in dezelfde buurt. Naast een gescheiden rioleringsstelsel wordt ook de wegenis aangepakt. De kostprijs is geraamd op 3.115.000 euro. Het stadsaandeel bedraagt 855.000 euro. In de Rekestraat komen er klinkers, in een deel van de Molenstraat uitgewassen beton

Lees meer »

Muzikale Donderdagen vieren Vlaamse feestdag met Yevgueni op Ieperse Grote Markt

Dankzij het mooie zomerweer en de bekendheid van Yevgueni liep de Grote Markt van Ieper aardig vol voor de tweede Muzikale Donderdag. Organisatoren Bart Devos en Wim Vandamme kozen er dan ook bewust voor om voldoende ruimte te voorzien. “We willen dat de Muzikale Donderdagen ook een ontmoetingsplek zijn”, zegt Bart.
The post Muzikale Donderdagen vieren Vlaamse feestdag met

Lees meer »

Evenepoel en Van Aert betreuren tijdverlies van Roglic, die na nieuwe val gehavend finishte: “Klassement hoort niet zo beslist te worden”

Voor de tweede dag op rij tegen de grond, dit keer wél met tijdverlies als gevolg. Primoz Roglic incasseerde een onverwachte en stevige dreun in de etappe naar Villeneuve-sur-Lot. De Sloveen verloor na een valpartij bijna tweeënhalve minuut. Het podium lijkt mission impossible. Oud-ploegmaat Wout van Aert en concurrent Remco Evenepoel staken Roglic wel een hart onder de riem.

Lees meer »

Gilles (21) uit Sint-Eloois-Winkel is ambitieus en richt Iconic Group op: “Uitzendkantoor voor horeca”

Gilles Vens (21) wil de horecawereld verder bestormen. Daarom richtte hij de Iconic Group op waaronder hij al zijn activiteiten wil bundelen. “Ondertussen werken we al met drie vaste mensen”, klinkt het ambitieus.
The post Gilles (21) uit Sint-Eloois-Winkel is ambitieus en richt Iconic Group op: “Uitzendkantoor voor horeca” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Nu kunnen we met een gerust gevoel deze aarde verlaten”: cruisekoppel met MS vindt steun bij CD&V rond euthanasie

Patrick Speliers en Chris Aerts vonden vrijdag, net voor hun zelfgekozen afscheid van volgende week, nog een sympathiserend oor bij Sammy Mahdi en Kris Poelaert van CD&V voor hun voorstellen rond de hervorming van de euthanasiewetgeving. “Je kunt zoveel nota’s lezen als je wilt, ze zijn nooit even sterk als een persoonlijk verhaal”, zegt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi, die onder de

Lees meer »

Nooit minder vlinders dan dit voorjaar

De vlinder kent zijn slechtste voorjaar in Vlaanderen ooit, dat meldt Natuurpunt. De vlinder, zo klinkt het, is terechtgekomen in de perfecte storm. De droogte, versnipperde natuurgebieden en een overdaad aan stikstof zouden de boosdoeners zijn.

Lees meer »

Jan verenigt vrijwilligers met vzw Vrienden van 1302: “Unieke expo herdenkt Guldensporenslag”

Jan Ocula (68) kan nog net het aantal verenigingen waarvan hij voorzitter is op één hand tellen. De actieve gepensioneerde is medewerker van het eerste uur bij Kortrijk 1302. Hij verenigde de vrijwilligers in een vzw (Vrienden van 1302) en organiseert samen met hen, twee jaar na opening van het museum, de unieke tentoonstelling ‘Guldensporenslag Kortrijk 1302, door de jaren

Lees meer »