Argenx stelt toekomstplan voor: ‘Tegen 2030 willen we 50.000 patiënten bereiken, vijf keer zoveel als nu’

10:20 Argenx gaat in juli zijn toekomstplannen tot 2030 voorstellen. Maar het Gentse biotechbedrijf heeft ook nu al nieuws: het zet het onderzoek met zijn middel Vyvgart voor de behandeling van POTS stop. L… 

Meer krantenkoppen in België

Gouden feest voor Annie en Paul uit Roksem

Annie Cobbaert (72) en Paul Deruyter (73) uit de Brugsesteenweg in Roksem bij Oudenburg vierden op zondag 14 juli hun gouden huwelijksjubileum.
The post Gouden feest voor Annie en Paul uit Roksem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oplossing in zicht voor ISVAG: huidige afvalverbrandingsoven in Wilrijk sluit over 10 jaar en moet worden vervangen door modern exemplaar

De afvalverwerkingsinstallatie van intercommunale ISVAG in Wilrijk moet ten laatste over 10 jaar sluiten. Tegen dan moet er ook een nieuwe, moderne installatie afgewerkt zijn op een locatie die nog moet gezocht worden. Dat zijn een aantal betrokken partijen overeengekomen. In de ISVAG-installatie wordt het restafval verwerkt van ruim 1 miljoen inwoners van 30 gemeenten.

Lees meer »

Onweer op komst: code geel vanaf 14 uur

Het noodnummer 1722 is geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer met mogelijk plaatselijke hagel en intense neerslag. Van 14 uur tot en met zondagochtend 7 uur geeft het weerinstituut code geel afgekondigd voor onweer.

Lees meer »

Auto raakt twee gevels en gedrogeerde bestuurder ramt drie bomen: politie moet tussenbeide komen voor twee ongevallen in Ichtegem

De politie Kouter moest afgelopen weekend driemaal tussenbeide in Ichtegem voor interventies, waarbij het twee keer om een verkeersongeval ging. Bij beide ongevallen was de bestuurder onder invloed van alcohol en/of drugs en werd het rijbewijs voor 15 dagen ingehouden.
The post Auto raakt twee gevels en gedrogeerde bestuurder ramt drie bomen: politie moet tussenbeide komen voor twee ongevallen

Lees meer »

Verkiezingen en samenwerking centraal in 21 juli-toespraak van koning Filip: “Nood aan verbindend project dat hart van de mensen raakt”

Koning Filip blikt in zijn traditionele toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag terug op de verkiezingen van 9 juni. Die verkiezingsuitslag laat ruimte voor toenadering tussen de verschillende politieke partijen en regio’s, zegt hij daarover. Ook de "noodzakelijke hervormingen" en het belang van de Europese Unie komen aan bod. "De komende 5 jaar zijn beslissend voor Europa en ons

Lees meer »

WEERBERICHT. Zonnig aan de kust, elders verdwijnen wolken pas tegen de avond

Lage wolken maken woensdag stilaan plaats voor opklaringen, afgewisseld met soms vrij veel stapelwolken. Aan de kust wordt het heel de dag zonnig, maar in veel streken wordt het wachten tot het einde van de dag vooraleer het lichtbewolkt tot helder wordt. Het blijft grotendeels droog, op een buitje na. De maxima schommelen tussen 19 of 20 graden aan zee

Lees meer »

Interieur- en decoratiewinkel Mr. Poppins geopend

In het historische pand Kerkstraat 8-10 opende Ewoud Timmermans (42), daarin gesteund door echtgenoot Tim Van Peteghem (40), de deuren van interieur- en decoratiewinkel Mr. Poppins. “Er zijn zowel meubelen als kleine geschenkjes en bloemen te koop”, zegt Ewoud.
The post Interieur- en decoratiewinkel Mr. Poppins geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meubelzaak Juntoo opent eerste inspiratiewinkel

In de Lippenslaan 353 in Knokke opent Juntoo The Lab de deuren. Het gaat om een nieuw winkelconcept van designmeubelenketen Juntoo, waarbij je op een interactieve manier experimenteert met voorkeur en stijl. “Je wandelt van de ene leefwereld in de andere”, zegt ceo Giane Van Landuyt.
The post Meubelzaak Juntoo opent eerste inspiratiewinkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe Vlaamse school op Bierenbergsite in Sint-Genesius-Rode: “We geven het terug aan de Vlaamse gemeenschap”

Er komt een nieuwe school van het Gemeenschapsonderwijs op de Bierenbergsite in Sint-Genesius-Rode. Al 20 jaar staan daar gebouwen van de VUB en ULB leeg. Vroeger was het de campus biotechnologie en chemie. Minister van onderwijs Ben Weyts geeft nu 4 miljoen euro steun om het terrein aan te kopen. "We willen de Vlaamse aanwezigheid in de faciliteitengemeente versterken, de

Lees meer »