an (77) gewond na botsing met vrachtwagen aan kruispunt in Koekelare

Een 77-jarige man raakte maandagochtend gewond bij een verkeersongeval op de Ringlaan in Koekelare. Hij schatte een situatie ter hoogte van een kruispunt niet goed in en knalde tegen een vrachtwagen. Die kreeg daardoor een klapband. Door het ongeval was de weg anderhalf uur versperd.

Het ongeval gebeurde even na 10 uur op de Ringlaan ter hoogte van het kruispunt met de Moerestraat in het centrum van Koekelare. Een 77-jarige man uit Moere wou met zijn Volvo het kruispunt oprijden om linksaf te slaan richting Moere. Vanuit de andere richting kwam een vrachtwagen van betoncentrale Willaert. Wat er precies gebeurde, is onduidelijk maar wellicht raakte de man verstrooid want eerst liet hij de vrachtwagen deels passeren om plots toch gas te geven en tegen de vrachtwagen aan te rijden.

Ringlaan anderhalf uur versperd

Door de klap werd de Volvo wat achteruit geslingerd. De bejaarde man kon op eigen kracht zijn voertuig verlaten en raakte lichtgewond aan de borst. Hij werd naar het ziekenhuis van Torhout gebracht. Door de botsing kreeg de vrachtwagen af te rekenen met een klapband. Personeel van Willaert kwam ter plaatse om de band te vervangen. Door het ongeval was de drukke Ringlaan anderhalf uur versperd, tot de wagen getakeld was en de vrachtwagen terug weg kon. Politiezone Polder deed de nodige vaststellingen en de brandweer plaatste een signalisatiewagen. (JH)

The post an (77) gewond na botsing met vrachtwagen aan kruispunt in Koekelare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Provincie opent laatste deel van de Frontzate in Diksmuide

De Provincie West-Vlaanderen stelde maandag het laatste deel van de Frontzate officieel open. Dit nieuwe traject, dat zich uitstrekt tussen het rondpunt in de Kaaskerkestraat en de IJzerdijk in Diksmuide, is een belangrijke schakel in de fietsverbinding van de regio.
The post Provincie opent laatste deel van de Frontzate in Diksmuide appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het summum voor elke topsporter”: Belgian Cat Elise Ramette (25) uit Ieper mag naar haar eerste Olympische Spelen

De Olympische Spelen in Parijs staan voor de deur. De Belgische selectie telt 164 atleten en daarbij zitten enkele streekgenoten. Een van hen is Belgian Cat Elise Ramette (25) die zal debuteren op de Spelen. Een reconstructie van haar road to Paris.
The post “Het summum voor elke topsporter”: Belgian Cat Elise Ramette (25) uit Ieper mag naar haar

Lees meer »

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »

“Trots dat ik de loodzware behandeling heb doorgezet”: wielerkampioene Jilke (17) overwint kanker

Ze won bij de jeugd nationale titels op de weg en op de piste, maar het afgelopen jaar stond Jilke Michielsen (17) voor een veel zwaardere strijd: in september vorig jaar werd botkanker vastgesteld en wat volgde, waren maanden vol chemo en bestralingen. Onlangs kreeg ze echter goed nieuws: Jilke is kankervrij. En meteen wil ze alweer grenzen verleggen. “Ik

Lees meer »

Vader en zoon (12) sterven bij tragisch ongeval op weg naar vakantie in de Ardennen: “De jongste ontwaakt morgen uit zijn coma. Hij weet nog niet dat zijn papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon Mathias (12) waren op slag dood. Lukaz (5) en Kyalo (8), de twee andere zoons, raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »