Agressie in de supermarkt neemt toe: “Mensen komen zo opgejaagd aan”

Supermarktketen Albert Heijn verstrengt in Nederland de winkelregels omdat agressie, geweld en overlast toenemen. Ook in België gaat het er ruwer aan toe. Albert Heijn paste bij ons zijn opleidingen aan en overweegt net als in Nederland om personeel geen naamkaartjes meer te laten dragen.

 

Meer krantenkoppen in België

“Tijd genoeg om hem uit te schakelen”: beelden tonen hoe schutter positie inneemt terwijl toeschouwers politie waarschuwen

De Amerikaanse geheime dienst had de aanslag op ex-president Donald Trump kunnen voorkomen. Nieuwe beelden tonen hoe toeschouwers vlak voor de schietpartij de 20-jarige Thomas Matthew Crooks zijn positie zien innemen op een dak nabij de bijeenkomst. Ze sloegen meteen alarm, maar toch kreeg de schutter de kans om het vuur te openen. “Ze hadden tijd genoeg om de dreiging

Lees meer »

Stierenrennen in Pamplona: een massa volk en twaalf stieren

Ondanks protest tegen het dierenleed blijven de jaarlijkse stierenrennen op de San Fermínfeesten razend populair. Het concept is simpel: twaalf stieren worden losgelaten in de smalle straten van het Spaanse Pamplona, tussen honderden, meestal jonge mensen. Ook dit jaar raakten al tientallen mensen gewond.

Lees meer »

Smeden maken grote Brigand

Het bestuur van de landelijke Kriekewijk in Ingelmunster hoopt dit jaar maar op één iets, namelijk een weekend zonder regen op 1, 2, 3 en 4 augustus. De editie 2023 werd immers volledig uitgeregend, waardoor de familiedag op zondag letterlijk in het water viel. Nieuw dit jaar is ‘Smeden met vrienden’. Kriekebewoner Gus Callewaert en zijn team maken een grote

Lees meer »

Populaire Amerikaanse seksconsulente Dr. Ruth overleden

Ruth Westheimer, de psychologe die als "Dr. Ruth" Amerika’s bekendste seksconsulente werd met haar openhartige, grappige radio- en televisieprogramma’s, is vandaag in haar huis in New York City overleden. Dat meldt haar woordvoerder Pierre Lehu aan de New York Times. Ze werd 96 jaar.

Lees meer »