Aantal operationele kernwapens neemt weer toe, waarschuwt onderzoeksinstituut

Het aantal operationele kernwapens is vorig jaar opnieuw gestegen. Door de toenemende spanningen zoeken kernmachten steeds meer hun toevlucht tot het versterken van de nucleaire afschrikking, zo blijkt maandag uit een jaarlijks rapport van het Stockholm Instituut voor Internationaal Vredesonderzoek (Sipri).

 

Meer krantenkoppen in België

? “Ik ben gegroeid in deze Tour en gekomen om te winnen”

Opnieuw Belgisch succes in de Tour. Jasper Philipsen knalde iedereen uit het wiel en heeft eindelijk zijn eerste sprintzege beet. “Ik ben een ambitieus persoon, en als ik niet kan winnen is dat een teleurstelling”, slaakte hij een zucht van opluchting in gesprek met Stijn Vlaeminck. En ook onze analist Michel Wuyts zag dat het goed was: “Dit zag er

Lees meer »

Met veel blufpoker in zijn slaapkamer gestart op zijn zestiende: vandaag is bedrijf van Jonas Dhaenens (42) bijna 5 miljard waard

Vanuit zijn slaapkamer in Oostakker – én met de nodige dosis bluf – stampte Jonas Dhaenens (42) als zestienjarige zijn bedrijfje uit de grond. Na een grote aandelenverkoop gisteren wordt de waarde van dat bedrijf team.blue nu al op bijna 5 miljard (!) euro geschat. Dit is het inspirerende verhaal van een briljante ondernemer die nooit zijn studies afmaakte. “Ik

Lees meer »

“Moed en hoop houden mij recht”: West-Vlaamse verpleegkundige Katrien (33) gaat straks weer levens redden in Gaza

Terwijl wij massaal een ticket naar de zon boekten, trekt Katrien Claeys straks naar… Gaza. De West-Vlaamse was er eerder al aan de slag als medisch teamleider bij Artsen Zonder Grenzen en keert in augustus terug naar het oorlogsgebied. “Omdat humanitaire hulp er onmisbaar blijft. Het werk dat we er verrichten, is enorm betekenisvol.”
The post “Moed en hoop

Lees meer »

Veel webshops gebruiken sluwe trucs om je meer te doen kopen: voor deze technieken moet je opletten

Extra producten die zonder te vragen in je winkelwagentje belanden. Speciale aanbiedingen die elk moment kunnen aflopen (maar de dag erop weer doodleuk online staan). Een ‘gratis bezorging’-optie die, als puntje bij paaltje komt, een verborgen abonnement blijkt. Volgens recent onderzoek maakt driekwart van de 642 gecontroleerde websites gebruik van dergelijke trucs.

Lees meer »

Han en Steven voelen zich in hun sas met zomerbar Toe Tuzend: “Onze gasten een verrassend vakantiegevoel bezorgen”

Tijdens de zomermaanden stellen Han Vandoorne en Steven Camertijn hun woning, terras en tuin in Beauvoorde elk weekend open voor gasten. Zij kunnen er in alle rust genieten van een perfect gezette koffie of thee, en van het zelfgebakken brood. “Dit voelt voor ons helemaal niet als werken aan.”
The post Han en Steven voelen zich in hun sas

Lees meer »

Brand vernielt hoeve van Patrick in Lippelo, drie paarden komen om: “Die blikseminslag moet een enorme knal hebben veroorzaakt”

In Lippelo, een deelgemeente van Puurs-Sint-Amands, is gisterenavond een hoeve in brand gevlogen nadat de bliksem er had ingeslagen tijdens het zware noodweer. De hoeve stond al gauw in lichterlaaie en is volledig verwoest. Drie paarden die er op stal stonden, zijn omgekomen in de brand. Eigenaar Patrick reageert aangeslagen: “Je denkt altijd dat het jou niet kan overkomen, maar

Lees meer »

“NAVO-landen onderschatten ons nucleair potentieel”, waarschuwt Russische viceminister

De NAVO-landen nemen de Russische nucleaire dreiging niet ernstig genoeg. Daarvoor heeft de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov (64) gewaarschuwd. “Ze onderschatten ons nucleair potentieel (…), maar wij achten het mogelijk om alle middelen te gebruiken die we ter beschikking hebben”, aldus de minister in een reactie op de NAVO-top die deze week plaatsvond.

Lees meer »