48 Nederlandse wedstrijdduiven doodgebeten door steenmarter in Frankrijk

Fikse tegenslag voor de Nederlandse vereniging De Zwarte Doffer: vlak voor een wedstrijdvlucht werden maar liefst 48 duiven doodgebeten door een steenmarter. Dat schrijft de Nederlandse nieuwssite BN DeStem.

 

Meer krantenkoppen in België

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Roeiers Niels Van Zandweghe en Tibo Vyvey richting Parijs

Brugge wordt op de Olympische Spelen vertegenwoordigd door discuswerper Philip Milanov en de roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe. Zij worden richting Parijs in hun stad passend in de kijker gezet, met vlaggen met het opschrift ‘Brugge gaat olympisch’.
The post Roeiers Niels Van Zandweghe en Tibo Vyvey richting Parijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Vrouw ter dood veroordeelde Djalali vraagt Belgische en Zweedse regeringen om samen te werken: “Ze hebben mijn man in de steek gelaten”

Vida Mehrannia, de vrouw van de Iraans-Zweedse professor Ahmadreza Djalali, vraagt de Belgische en de Zweedse regeringen om samen te werken in de hoop haar man sneller vrij te krijgen. De gastprofessor aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) zit al meer dan 8 jaar vast in een Iraanse cel. Hij is er ter dood veroordeeld na beschuldigingen van vermeende spionage.

Lees meer »

Geert en Lieve van De Krieke genieten van hun pensioen

Geert Serroen en Lieve Luyckx van hoevewinkel De Krieke langs de Tuileboomstraat in Sint-Eloois-Winkel zwaaiden recent hun trouwe klanten uit. Het koppel geniet voortaan van hun pensioen. “We verhuizen, maar blijven Sint-Eloois-Winkel trouw.”
The post Geert en Lieve van De Krieke genieten van hun pensioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gianni Paelinck verslaat met passie het nieuws bij de VRT: “Ik speelde als kind al het journaal na”

Hij mag dan in Brussel wonen en werken, maar zijn hart ligt nog duidelijk in Oostende. Al ruim tien jaar een vaste waarde bij de VRT-nieuwsdienst, versloeg justitiejournalist Gianni Paelinck (35) tal van beklijvende gebeurtenissen zoals de overstromingen in Wallonië, het groot terroristenproces en deze week nog de zware stormen die over Vlaanderen gierden. Over het Eurovisiesongfestival, zijn grote passie,

Lees meer »

Vogelspotters vanuit Duitsland en Frankrijk naar Viersels Gebroekt voor kuikens van zeldzame ‘kleinst waterhoen’

In natuurgebied het Viersels Gebroekt zijn de afgelopen dagen opnieuw heel wat vogelspotters opgedoken, zelfs uit het buitenland. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De komst van de vogelspotters heeft alles te maken met de ‘kleinst waterhoen’, een vogeltje dat maar heel zelden te zien is omdat het zich meestal verstopt in het hoge riet. Begin mei was het waterhoentje er

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nieuwe beelden halen uitleg van Rusland over getroffen kinderziekenhuis onderuit: “Dit lijkt opzettelijke aanval”

Rusland heeft maandag “een massale raketaanval” op Oekraïne gelanceerd op klaarlichte dag. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky rept over meer dan veertig raketten van verschillende types die werden afgevuurd op steden als Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk en Kramatorsk. In hoofdstad Kiev werden naast flatgebouwen ook een kinderziekenhuis en nog een ander medisch centrum getroffen. Er is sprake van minstens

Lees meer »