15 procent jonge bestuurders kroop voorbije jaar achter stuur na druggebruik

Van de jonge bestuurders zegt 85 procent dat ze nooit achter het stuur kruipen onder invloed van illegale drugs. De overige 15 procent geeft aan dat ze het afgelopen jaar wel eens hebben gereden na druggebruik. Dat blijkt uit een bevraging van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde VSV).

 

Meer krantenkoppen in België

Hoeve De Blauwpoorte, dé populairste trouwspot in Kortrijk: “Iedereen is getraind om perfectie af te leveren”

De zomermaanden zijn een gegeerde periode voor koppels om elkaar het jawoord te geven, iets wat eventlocatie Hoeve De Blauwpoorte duidelijk ondervindt. “Elke vrijdag en zaterdag, en zelfs op feestdagen, is een trouw ingepland. Met een 15-tal mensen vliegen we er vrijdagnacht om 5 uur in om alles tegen 10 uur klaar te hebben voor het volgende koppel”, vertelt zaakvoerder

Lees meer »

Volksgezondheid waarschuwt na recordaantal ongevallen met zwembadproducten: “Symptomen soms zo ernstig dat ziekenhuisopname nodig is”

Nooit eerder kreeg het Antigifcentrum zoveel oproepen voor ongevallen met zwembadproducten zoals chloor als vorig jaar. Een op de drie slachtoffers waren kinderen. Dat blijkt uit cijfers die HLN-consumentenexperte Safia Yachou in handen kreeg. Met het warme weer waarschuwt de overheidsdienst Volksgezondheid om extra voorzichtig te zijn: dit kan je doen om accidenten te voorkomen.

Lees meer »

Fitnessinfluencer deelt tip om veilig te blijven tijdens avondwandelingen: “Je jaagt ze weg voor er iets kan gebeuren”

Hoewel het tijdens de zomer wat langer licht blijft, kan je je toch nog onveilig voelen als je ’s avonds wanneer het donker wordt nog een wandeling wil gaan maken. De Amerikaanse Julie Capozziello, een fitnessinfluencer uit Tennessee, deelde daarom een opvallende tip met haar volgers. In een video waarin ze zich klaarmaakt om een wandeling te maken met haar

Lees meer »

Eén 17-jarige heeft ziekenhuis verlaten na steekpartij in Leuven, daders en slachtoffers kenden elkaar: “Geen blinde agressie”

Eén van de 17-jarige jongens die vrijdagavond gewond was geraakt bij een steekpartij in Leuven, heeft het ziekenhuis al mogen verlaten. Dat meldt het Leuvense parket. "Het tweede slachtoffer zou binnenkort ook het ziekenhuis mogen verlaten", zegt woordvoerder Julie Plevoets. "De verwondingen blijken dus beter mee te vallen dan eerst gevreesd. Intussen blijkt dat de slachtoffers en de daders elkaar

Lees meer »