Zowat 1.200 mensen op de vlucht voor bosbrand in Californië

Zowat 1.200 mensen zijn in de Amerikaanse staat Californië op de vlucht moeten gaan voor een bosbrand. De brand brak volgens de autoriteiten zaterdag uit in de bergen nabij de stad Los Angeles.

 

Meer krantenkoppen in België

Huis volledig uitgebrand in Sint-Gillis-Waas

In Sint-Gillis-Waas is dinsdagnacht een huis volledig uitgebrand. De bewoner bleef ongedeerd. Een overbuur merkte het vuur gisterenavond laat op en verwittigde de brandweer, maar al snel sloegen de vlammen uit de ramen. Het huis is na de brand onbewoonbaar. De oorzaak is nog niet gekend.

Lees meer »

Onderzoek bevestigt grensoverschrijdend gedrag bij Amsterdams theatergezelschap onder leiding van Belgische directeur

In Nederland heeft een onafhankelijk onderzoek grensoverschrijdend gedrag vastgesteld bij het Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Het onderzoek, uitgevoerd door bureau Verinorm, volgt op een onthulling van de Vlaamse actrice Hélène Devos. Regisseur Ivo van Hove – ook een Vlaming – was in die periode artistiek directeur binnen het theatergezelschap.

Lees meer »

Rachel (36) staat voor raadsel wanneer ze onbekende kledingstukken in haar huis vindt, tot ze bewakingsbeelden bekijkt

Sokken, baby- en kinderkleren, handdoeken en vesten: de Welshe Rachel Ward uit Anglesey stond voor een raadsel toen er onbekende kledingstukken in haar woning bleven verschijnen. De verpleegster bekeek daarom de beelden van haar bewakingscamera, en deed een vreemde ontdekking. Een van haar vijf katten, Marvin, was erin geslaagd om de kleren van bij haar buren te stelen en naar

Lees meer »

Vrouw (65) sterft nadat parachute dichtklapt door windstoot: “Zo’n sprong stond al even op haar bucketlist”

Een vrouw van 65 is zondagmiddag gestorven bij een parachutesprong. Door een windstoot klapte de parachute dicht, op zo’n tien meter van de grond. Het slachtoffer overleefde de val niet. Haar familie stond beneden te kijken en zag het allemaal gebeuren. “Zij zijn allemaal in shock.” De instructeur die haar begeleidde – een man van 30 – raakte zwaargewond. Het

Lees meer »