Willy Claes lanceerde Freddy Willockx in de politiek: hoe een heftige discussie leidde tot een hechte vriendschap

Met het overlijden van Freddy Willockx verliest de Limburgse socialistische coryfee Willy Claes niet alleen een goede vriend maar ook een politieke poulain. Claes is degene die Willockx lanceerde in de nationale politiek. Maar het begon met een heftige discussie.

 

Meer krantenkoppen in België

Papa van Michiel (22) doorbreekt stilzwijgen na dubbele moord op zoon en ex-vrouw: “Hij had Red Bull gekocht om wakker te blijven om zijn mama te beschermen”

“Het had nooit mogen gebeuren.” Christophe Dutilleux (54) uit Hofstade, bij Aalst, is daar rotsvast van overtuigd nu hij alle elementen kent uit het onderzoek naar de dubbele moord op zijn ex Miren Eynatten (54) en hun zoon Michiel (22). De dader was pas enkele uren eerder door het parket vrijgelaten nadat de slachtoffers allebei een klacht tegen hem hadden

Lees meer »

Is Jean-Marie Pfaff binnenkort een miljoentje rijker? Iconisch truitje van Diego Maradona gaat onder de hamer

Bent u een voetbalfanaat die een miljoentje op overschot heeft? Dan is dit ongetwijfeld iets voor u. Jean-Marie Pfaff doet het truitje van Diego Armando Maradona van de hand waarin de Argentijnse superster de Rode Duivels uitschakelde op het WK van ‘86 in Mexico. Onze gewezen nationale doelman wisselde na de wedstrijd van shirtje met Maradona, die het shirt handtekende.

Lees meer »

Vlaanderen plant PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen

Dit najaar start een PFAS-bloedonderzoek bij 400 volwassenen verspreid over Vlaanderen. Ontslagnemend Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) wil met dit onderzoek een beter zicht krijgen op de mate van verspreiding van PFAS bij de algemene volwassen bevolking, ongeacht de woonplaats of locatie.

Lees meer »

Dartskampioenviering bij Hummeltje uit Ichtegem

Tijdens een gezellige feestviering met barbecue in Café Brouwershof maakte dartsclub Hummeltje uit Ichtegem tijd om de kampioenen in de kijker te plaatsen.
The post Dartskampioenviering bij Hummeltje uit Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse rapper Snoop Dogg draagt vrijdag olympische vlam

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg (52) zal vrijdag een van de fakkeldragers zijn in Saint-Denis in aanloop naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, die vrijdagavond op de agenda staat. Dat heeft het gemeentebestuur van de stad uit de Parijse agglomeratie maandag bevestigd aan het Franse persbureau AFP.

Lees meer »

‘Project 2025’: het ophefmakende document van 900 pagina’s waartegen Kamala Harris ten strijde wil trekken

Kamala Harris wil Donald Trump en zijn extreme "Project 2025" verslaan. Dat schrijft ze op X in een reactie op de terugtrekking van Joe Biden uit de presidentsrace. ‘Project 2025’ bevat enkele omstreden conservatieve agendapunten die Donald Trump kan doorvoeren als hij opnieuw president zou worden. Trump zegt dat hij daar niets van af weet, maar dat wordt door analisten

Lees meer »

Hoogste aantal winkeldiefstallen in 10 jaar: “Dief die werd meegenomen door politie stond 2 uur later wéér in de winkel”

Het aantal winkeldiefstallen in ons land piekt. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie. Vorig jaar werden zo’n 66 winkeldiefstallen per dag aangegeven, het hoogste aantal in tien jaar. En opvallend: steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Hoe gaat dat in z’n werk? Is dat wel wettelijk? En

Lees meer »

“We gaan voor het hoogste”: Verschaeren spreekt klare taal nadat Anderlecht scheve situatie omkeert in galamatch tegen Wolfsburg

Een mindere eerste helft en een véél betere tweede. Anderlecht heeft z’n galamatch met 2-1 gewonnen van het Duitse Wolfsburg. De inbreng van het Deense duo Dreyer-Dolberg was nodig. Paars-wit maakt zich wel zorgen om Francis Amuzu, die voor de rust uitviel met een (zware?) blessure. Yari Verschaeren was na de wedstrijd duidelijk over de doelstellingen van Anderlecht komend seizoen.

Lees meer »