Waaghalzen glijden 48 meter naar beneden met deathride vanop Sint-Niklaastoren in Veurne

Waaghalzen moesten dit weekend in Veurne zijn. Van de top van de Sint-Niklaastoren tot op de Grote Markt kon je daar zaterdag en zondag naar beneden glijden via een deathride.

Glijden langs twee lange kabels van op de top van de Sint-Niklaastoren over de Grote Markt tot aan het stadhuis, dat is wat veel gegadigden konden ervaren op 15 en 16 juni. De toren is met zijn 48 meter één van de hoogste gebouwen in Veurne. Adrenaline verzekerd dus! Tijdens de rit konden de durvers genieten van een adembenemend zicht over Veurne.

Uitkijktorens in West-Vlaanderen

De komende weken zullen bezoekers nog gelijkaardige stunts kunnen doen van op de Sint-Annakapel in Dentergem, de kerktoren van Lissewege en de vuurtoren van De Haan. De provincie wil zo de uitkijktorens in de kijker zetten. De organisatoren vragen wel om in te schrijven op voorhand of ter plaatse om lange wachtrijen te voorkomen.

(JT)

Alle info over de verschillende uitkijktorens en evenementen van Horizon 2025: www.visitwestvlaanderen.be/avontuuropgrotehoogte.

The post Waaghalzen glijden 48 meter naar beneden met deathride vanop Sint-Niklaastoren in Veurne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Werchter op bergschoenen

Geen stro voor de hippodroom-paarden, wel voor de Hype’O Dream-bezoekers. De organisatie zag de Weymeerschen in een modderpoel veranderen en ging zaterdagnacht aan de slag met schors en stro om de site begaanbaar te maken. Goede oplossing.
The post Werchter op bergschoenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit wordt Rock Herk 2024: 25.000 feestvierders voor de 40e verjaardag met taart en optredens van Goose en Brutus 

Vandaag en morgen wordt er in Herk-de-Stad volop feest gevierd met Rock Herk op de Sportterreinen Harlaz-Olmenhof. Het festival mag dit jaar 40 kaarsjes uitblazen en het belooft een groot feest te worden met optredens van onder meer BLUAI, Glints en Whispering Sons. "We gaan er een groot feestje van maken met ook een verjaardagstaart", zegt coördinator Maarten Ruelens.

Lees meer »

Belgen zitten al twee dagen vast op luchthaven in Palermo, ook vandaag stijgt vlieger niet meer op: “Ze hebben ons aan ons lot overgelaten”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van gisteren die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Heel wat Belgische passagiers zaten vast in onder meer Palermo, Napels en Boedapest. Ook zaterdagavond kwam er geen beterschap en kregen de Belgen in Palermo te horen dat er voorlopig geen vlucht zou vertrekken

Lees meer »

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

Oplossing voor vele waterlekken in Zarren: “Leidingen worden vervangen”

Er komt een oplossing voor de vele waterlekken die al jaren ontstaan in het centrum van Zarren. Twee weken geleden stond de Stadenstraat alweer onder water. De gemeente Kortemark en De Watergroep zaten daarover woensdag constructief samen. “We zullen de oude leidingen vervangen op termijn en nu al de waterdruk verlagen”, zegt Brigitte Van Damme van De Watergroep.
The

Lees meer »

Europees Parket start onderzoek tegen Bruggeling Tom Vandendriessche over mogelijk misbruik van Europese gelden

Het European Public Prosecutor’s Office (EPPO) – het Europees Parket – heeft een onderzoek geopend tegen Bruggeling Tom Vandendriessche. Dat meldt het tijdschrift Humo. Er wordt onderzocht of het Europees Parlementslid Europese gelden zou misbruikt hebben voor binnenlands studiewerk voor het Vlaams Belang.
The post Europees Parket start onderzoek tegen Bruggeling Tom Vandendriessche over mogelijk misbruik van Europese gelden

Lees meer »

Zes doden na schietpartij in moskee in Oman: IS eist aanslag op

Terreurbeweging Islamitische Staat heeft de aanslag in de buurt van een moskee in de Omaanse hoofdstad Muscat opgeëist. Dat doen de terroristen in een verklaring die verspreid is door het aan IS gelieerde persbureau Amaq. Doelwit van de drie terroristen was een bijeenkomst van sjiieten, klinkt het. IS beschouwt sjiieten als afvalligen. Bij de aanval kwamen zes mensen om en

Lees meer »

Gewapende personen doden minstens achttien mensen in Nigeria

In Nigeria hebben gewapende personen minstens achttien mensen gedood. Ze gingen in het dorp Mbacher, in de staat Benue, van huis tot huis en dwongen de bewoners met hen mee te gaan, om hen vervolgens dood te schieten, zo heeft een plaatselijke verantwoordelijke gezegd. Hij gaf “lokale terroristen” de schuld van het bloedbad. Een politiewoordvoerder bevestigde het incident en zei

Lees meer »