Verschillende gewonden bij schietpartij tijdens festiviteiten voor ‘Juneteenth’ in Texas

Er zijn zeker zes gewonden gevallen bij een schietpartij tijdens een evenement voor ‘Juneteenth’, de dag waarop Amerikanen de afschaffing van de slavernij herdenken, in de Amerikaanse staat Texas. 

Meer krantenkoppen in België

Prof Jan Deprest ontwikkelde techniek om foetussen in de baarmoeder te opereren: “Als we na de geboorte moeten ingrijpen, waarom dan niet ervoor?”

Samen met zijn team ontwikkelde hij nieuwe, grensverleggende technieken om nog ín de baarmoeder foetussen te opereren en hun levens te redden. Pionier Jan Deprest (64) bleef er nuchter onder, ondanks de kritiek her en der dat hij voor God zou spelen met zijn buisjes en ‘ballonnetjes’. “Toch blijf ik altijd denken aan de helft van de kindjes die het

Lees meer »

Meer Vlaamse woningen ongeschikt of onbewoonbaar verklaard

In Vlaanderen zijn vorig jaar 4.725 woningen ongeschikt of onbewoonbaar verklaard. Dat blijkt uit het jaarverslag van Wonen in Vlaanderen. Het gaat om een record van minstens de jongste 5 jaar, al betekent dat niet per se dat er meer woningen in slechte staat verkeren. Mogelijk wijst het cijfer vooral op een toenemend aantal controles.

Lees meer »

“Vastberadener dan ooit” of “campagne op laatste benen”: hoe realistisch is het dat president Biden dit weekend uit de race stapt?

Terwijl de druk op de Amerikaanse president Biden almaar toeneemt, zet hij door om de democratische presidentskandidaat te worden. Na zijn coronabesmetting wil hij volgende week zelfs opnieuw campagne gaan voeren, tot ongenoegen van een groeiende groep democraten. “De dam is gebroken”, zegt Amerikakenner Willem Post in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Zet Biden dit weekend een stap opzij?

Lees meer »

Beruchtste gast Dr. Phil zou 52 miljoen hebben verdiend met OnlyFans, maar heeft wel dubbel gevoel

Danielle Bregoli (21), de meest besproken gast uit 21 seizoenen Dr. Phil, heeft naar eigen zeggen ruim 52 miljoen euro verdiend dankzij het erotische platform OnlyFans. Het voormalige probleemkind werd onlangs zelf moeder en heeft acht jaar na de uitzending een heel ander leven, bewijst de info die ze afgelopen week deelde. Toch geeft het fortuin haar ook een dubbel

Lees meer »

Dit worden de Gentse Feesten: openen met verrassingsact, megaconcert van 740 saxofonen en – natuurlijk – Irish coffees op de Vlasmarkt

De 181e editie van de Gentse Feesten telt bijna 3.500 verschillende activiteiten: dans, expo’s, muziek, performance, (straat)theater en ambiance tot in de vroege uurtjes. Het grootste stadsfestival van Europa opent met een verrassingsact aan het water. Het programma zit in een speciale app. Drinken doe je uit een nieuwe herbruikbare ‘Gentse Feesten’-beker, en afsluiten doe je op de Vlasmarkt, al

Lees meer »

Gino uit Hooglede kroont zich als beste sorteerder tot ‘MirOlympisch kampioen’

Volgende week starten de Olympische Spelen in Parijs. Maar woensdagavond werd er in Roeselare al een andere titel uitgereikt. Gino Bonte uit Hooglede kroonde zich in het auditorium van Mirom tot ‘MirOlympisch’ kampioen. Elke Vercaigne uit Zonnebeke pakt zilver, het brons is voor Frederik Vanderhaeghe uit Kortemark.
The post Gino uit Hooglede kroont zich als beste sorteerder tot ‘MirOlympisch

Lees meer »

Zelensky lijkt regeringsherschikking en ontslag van premier te bevestigen: “We zijn bezig met het proces”

Volodymyr Zelensky (46) heeft gesuggereerd dat er een herschikking binnen de Oekraïense regering komt. “We zijn bezig met het proces”, zei de Oekraïense president maandag op een persconferentie. Ook het mogelijke ontslag van premier Denys Sjmyhal (48) lijkt daarmee concreter te worden. Er doen al langer geruchten de ronde dat Zelensky de premier “beu is”.

Lees meer »

“Alles geven, hè!”: fans kunnen in Hasselt eventjes zelf Frankie of Protput zijn aan de bureaus van ‘Het eiland’

In de Corda Campus, een bedrijvencampus in Hasselt, staan deze week de bureaus zoals die in de legendarische VRT-serie ‘Het eiland’. Die serie bestaat 20 jaar en ging over de hilarische gebeurtenissen in het fictieve bedrijf ‘Cynalco Medics’. Fans kunnen gebruik maken van de bureaus om een dagje zelf mee te maken hoe het is om Sammy, Protput of Alain

Lees meer »

Sander Loones (N-VA) polst over het communautaire bij vijf partijen die samen nieuwe federale regering willen vormen

Vlaams Parlementslid Sander Loones (N-VA) zal bij de vijf partijen die samen een nieuwe federale regering willen vormen polsen naar hun wensen en veto’s voor een eventuele volgende staatshervorming. Dat schrijft De Tijd.
The post Sander Loones (N-VA) polst over het communautaire bij vijf partijen die samen nieuwe federale regering willen vormen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bejaard koppel even vast in diepe gracht in Handzame nadat auto kantelt

Een bejaard koppel raakte woensdagavond in een zeer hachelijke positie vast in z’n auto toen ze in de gracht reden waarna het voertuig zeer schuin kantelde. Gelukkig passeerden vlak daarna kennissen die hen met de nodige moeite uit de wagen konden halen. Ook de brandweer werd opgeroepen om te helpen bij de bevrijding.
The post Bejaard koppel even vast

Lees meer »

Marie komt ten val tijdens première Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne: “Het zag er dramatischer uit dan hoe het voelde”

Maandag vanaf exact 13 uur genoten heel wat kinderen, samen met mama, papa of een ander familielid, van de nieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Op het einde van deze 40 minuten durende voorstelling kwam Marie ten val. Gelukkig kon ze erger voorkomen. Samson, de burgemeester en brandweerman Bill kregen bijna de slappe lach.
The post

Lees meer »