Verkiezingen VK: peilingen voorspellen historisch verlies van Rishi Sunak en de Conservatieven

De komende parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk dreigen voor de Conservative Party van de Britse eerste minister Rishi Sunak uit te draaien op een historische afstraffing. Dat blijkt uit drie verschillende peilingen waarmee de Britse zondagskranten uitpakken. 

Meer krantenkoppen in België

Europese Commissie boycot Hongaars EU-voorzitterschap uit protest tegen bezoek van Orbán aan Poetin

De Europese Unie is van plan een informele – maar niettemin symbolisch belangrijke – Europese ministerraad die eind augustus in Hongarije plaatsvindt te boycotten. De Hongaarse premier Viktor Orban heeft het te bont gemaakt met zijn bezoeken aan Poetin, Xi Jinping en Trump. De Europese Commissie zegt intussen haar geplande werkbezoek aan Hongarije af en stuurt ook haar kat naar

Lees meer »

Edelpapegaai Kiwi, al twee jaar de vrije mascotte van Kortemark: “En toch verlang ik hem terug te hebben”

Al twee jaar lang hebben de inwoners van Kortemark een nieuwe mascotte: de edelpapegaai Kiwi. De vogel ontsnapte twee jaar geleden tijdens een training bij baasje Stefaan Van Der Vreken (62) in Handzame. Maar weg is Kiwi niet: het dier wordt haast wekelijks gezien en er zijn heel wat foto’s van hem op Facebook te vinden. “Tegen alle verwachtingen in

Lees meer »

Bedrijf van Marc Coucke sleept stad Oostende en bewindvoerder KVO voor de rechter na dispuut over tribune

In een dispuut rond het stadion van KV Oostende heeft het bedrijf van Marc Coucke de stad Oostende en de curator van KVO in kortgeding gedagvaard. Dat meldt Focus-WTV en wordt bevestigd door burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). Coucke wil een plaatsbeschrijving laten uitvoeren, maar na het faillissement van de club werd de erfpacht opgezegd door stad Oostende.
The

Lees meer »