Uitgerekend ‘aansteller’ Wout Weghorst is de bevrijder van Oranje: “Ik zei het ’s ochtends al tegen mijn vriendin”

“Woutje Weghorst”, zong de oranje meute die zondagmiddag luidkeels in Hamburg. De supersub was in een opwindend kijkspel tegen Polen (2-1) de verlosser van Nederland. De 31-jarige spits, die lang worstelde met zijn imago, is eindelijk in de armen gesloten. 

Meer krantenkoppen in België

Koekjes eten en volksdansen op intercultureel dansfeest

Het eigenlijke Torhoutse intercultureel dansfeest heeft pas op zondagnamiddag 20 oktober plaats, maar nu al spreken de twee organiserende verenigingen Danspas en Rebelle mogelijke deelnemers aan. Het evenement heet Dance around the Coockie, een vlag die de lading dekt.
The post Koekjes eten en volksdansen op intercultureel dansfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Baby overleden in park in Ukkel tijdens hevig onweer

In het Wolvendaelpark in de Brusselse gemeente Ukkel is dinsdagmiddag een baby overleden. Dat vertelt burgemeester Boris Dilliès aan de Franstalige televisiezender RTL. De precieze omstandigheden zijn onduidelijk, het zwaar onweer van gisteren zou er mee te maken hebben.

Lees meer »

Mechelen breidt maatregelen uit tegen intimidatie en grensoverschrijdend gedrag op festivals

De stad Mechelen breidt de maatregelen uit die ervoor moeten zorgen dat iedereen deze zomer op een veilige manier naar festivals in de stad kan gaan. Ook dit jaar kunnen festivalgangers die worden lastiggevallen, terecht in veilige zones waar ze worden opgevangen en zijn er laagdrempelige aanspreekpunten op het terrein zelf. Bovendien krijgen de festivalvrijwilligers dit jaar een opleiding om

Lees meer »

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »

Dit zijn de eerste genomineerden voor Zomerhit 2024

De eerste genomineerden voor Zomerhit 2024 zijn bekend. Niels Destadsbader, Kim Debrie, Zita Wauters én de burgemeester van Blankenberge onthulden op Radio2 wie deze zomer de strijd aangaat voor de felbegeerde trofee. Van nieuwkomer Leez tot Laura Tesoro en Belle Perez: wij zetten de eerste kandidaten op een rij.

Lees meer »

Verenigde Naties na eigen onderzoek: “Zeer waarschijnlijk” dat Oekraïens kinderziekenhuis door Russische raket is geraakt

Rusland ontkent dat het verantwoordelijk is voor de aanval van gisteren op het belangrijkste kinderziekenhuis van Oekraïne. Maar Oekraïne zegt dat het "ondubbelzinnig" bewijs heeft dat het om een directe inslag van een Russische raket gaat. Ook de Verenigde Naties concluderen uit eigen onderzoek dat het "zeer waarschijnlijk" is dat het om een Russische voltreffer gaat.

Lees meer »

Vrouw (65) sterft nadat parachute dichtklapt door windstoot: “Zo’n sprong stond al even op haar bucketlist”

Een vrouw van 65 is zondagmiddag gestorven bij een parachutesprong. Door een windstoot klapte de parachute dicht, op zo’n tien meter van de grond. Het slachtoffer overleefde de val niet. Haar familie stond beneden te kijken en zag het allemaal gebeuren. “Zij zijn allemaal in shock.” De instructeur die haar begeleidde – een man van 30 – raakte zwaargewond. Het

Lees meer »

Hoogspanningsnetbeheerder Elia roept op dit weekend minder stroom te gebruiken in en rond Mechelen

Hoogspanningsnetbeheerder Elia lanceert een oproep om de komende dagen minder stroom te gebruiken in en rond Mechelen om stroomonderbrekingen te voorkomen bij de herstellingswerken in Leest en Heffen. Mechelen werd 2 dagen geleden zwaar getroffen door noodweer. In deelgemeente Leest gingen in totaal 9 hoogspanningsmasten van ongeveer 20 ton tegen de grond, over een afstand van 4 kilometer.

Lees meer »