Uitbater van café-snack Ons Huis op de lijst van STERK in Dadizele

De meerderheidspartij STERK is klaar met de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober en die wordt heel binnenkort voorgesteld. Een opvallende kandidaat is alvast Kristof Dejonghe, de uitbater van café-snack Ons Huis aan de overkant van de monumentale basiliek in Dadizele.

Iets meer dan twee jaar geleden stapte Kristof opnieuw in de horeca. In het bedevaartsoord stond hij eerder zes jaar achter de toog van café ’t Lusthof aan de overkant van het toenmalig Dadipark en nadien was hij zestien jaar de patron van het populair café De Pompeschitter. Begin april 2016 is Kristof gestopt en begon met een winkel op de Barakken in Menen.

Met de overname van café Ons Huis op Dadizele plaats zorgde hij alvast voor een nieuwe schwung in deze kroeg. Vanaf juli zijn er achteraan in open lucht weer Muzikale Woensdagen, dit keer op zeven data tot half augustus.

(EDB)

The post Uitbater van café-snack Ons Huis op de lijst van STERK in Dadizele is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sven Ornelis getuigt over massatoerisme in Barcelona: “De inwoners hebben genoeg van de dronken Britten die de Ramblas overspoelen”

Sven Ornelis heeft al tien jaar een appartement in Barcelona. Maar de sfeer lijkt daar steeds meer te veranderen. De inwoners beginnen zich namelijk te keren tegen de massa’s toeristen. Afgelopen zaterdag trokken zelfs 2.800 inwoners de straat op om te protesteren. “De inwoners hebben niets tegen toerisme an sich, wel tegen de uitspattingen ervan”, verduidelijkt Sven in ‘Het Nieuwsblad’.

Lees meer »

Naar een huisje of hotel in de Ardennen? Dat kan binnenkort ook Vlamingen extra geld kosten: “Een gemiste kans”

De nieuwe Waalse regering wil een wegenvignet invoeren. Alle weggebruikers, zowel binnenlandse als buitenlandse, zullen als het van Bouchez en co afhangt zo meebetalen voor het gebruik van het Waalse wegennet. Betekent dit dat wij Vlamingen ook zo’n sticker moeten kopen om op de Ardense snelwegen te rijden, en wat zou deze kunnen kosten? “Eigenlijk moet je een vignet hebben

Lees meer »

“Of Jannie Haek kan veranderen, hangt van één ding af”: expert over de leiderschapscursus die CEO Nationale Loterij moet volgen

De raad van bestuur heeft beslist: Jannie Haek (59) blijft op post. Wel moet de fel gecontesteerde CEO van de Nationale Loterij een leiderschapscursus volgen – zoals HLN vorige week al berichtte. De vakbonden reageren meewarig. Hebben ze gelijk dat een oude vos zijn streken niet verleert? Of kan Haek na dertig jaar in leidinggevende functies alsnog veranderen? Jesse Segers,

Lees meer »

Norbert Bethune rouwt om zuster Lucie Morren (89): “Ze moest niet onderdoen voor zuster Jeanne Devos”

Lucie Morren, de zuster die Nicaragua bergen werk verzette voor de kindmoeders, is overleden. Ze werd jarenlang gesteund door ‘t Atelier, de geloofsgemeenschap van Norbert Bethune die zichzelf omschrijft als gehuwd en uitgedreven priester van het bisdom Brugge. “Wij werden als eersten op de hoogte gebracht. Voor mij hoeft zuster Lucie niet onder te doen voor Jeanne Devos.”
The

Lees meer »

Memorabele Garnaalfeesten voor Mariette Crevette: Noa stapt in voetsporen van haar oma

Op de Garnaalfeesten zong Mariette Crevette vol overgave voor het laatst haar folkloristische liedjes. Deze folklorefiguur, die symbool staat voor de ideale moeder van de paardenvisser, is het alter ego geworden van Lucienne Provoost. Omdat de bedenkers van deze iconische volksfiguur hebben beslist om ermee te stoppen, vindt ook Lucienne dat het op haar 75ste een goed moment is om

Lees meer »

Code oranje voor onweer met veel regen, hagelstenen en rukwinden: “Heel het land zal er mee te maken krijgen”

In de late namiddag en avond trekt een zware regen- en onweerszone van zuidwest naar noordoost. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het

Lees meer »

Michel (80) kan weer op wandel… dankzij pacemaker: “Als ik wandel, ben ik gelukkig”

Michel Vanhoucke (80) werd eind vorig jaar een pacemaker ingepland, maar zijn geliefde wandelsport wil hij verderzetten. Zo herbegon hij eind januari bij de Krombeekse Witsoonestappers, waar hij al 30 jaar lid is en waarbij hij al 53.433 kilometer wandelde. En hij wil blijven wandelen zolang het kan.
The post Michel (80) kan weer op wandel… dankzij pacemaker: “Als

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky tevreden met beloofde extra luchtafweersystemen voor Oekraïne: “Tastbaar resultaat op eerste dag NAVO-top”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Oekraïne bijkomende luchtafweersystemen beloofd. De Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Roemenië en Italië zullen de middelen de komende maanden leveren, zo heeft Biden aangekondigd tijdens een ceremonie om de 75ste verjaardag van de NAVO te vieren. Eerder kondigde NAVO-topman Jens Stoltenberg aan dat het bondgenootschap voor omgerekend nog eens ruim 600 miljoen euro draagbare luchtdoelraketten

Lees meer »