Twee cipiers gegijzeld door leden van IS in Russische gevangenis

Zondag werden twee cipiers van een detentiecentrum in de regio Rostov, in het zuiden van Rusland, een tijdlang gegijzeld door leden van de jihadistische IS. Meerdere gijzelnemers zouden intussen gedood zijn. Dat melden de gevangenisdiensten zondag.

 

Meer krantenkoppen in België

Parijse luchthavenmedewerkers blazen staking vlak voor Spelen af

Medewerkers van luchthavens in Parijs leggen in de week voor de Olympische Spelen het werk niet neer. Eerder dreigden vakbonden nog met een staking door personeel om een geschil over bonussen voor hun werk tijdens het sportevenement. Luchthavenbedrijf ADP heeft nu echter een akkoord bereikt met de bonden: alle ADP-medewerkers krijgen een bonus.

Lees meer »

Akropolis in Athene gesloten wegens hitte: temperaturen van wel 43 graden verwacht

Een hittegolf die al bijna sinds begin juli aanhoudt, heeft donderdag een nieuw hoogtepunt bereikt in grote delen van Griekenland. Omdat de lokale temperaturen naar verwachting de 43 graden zullen overschrijden, worden alle archeologische sites tussen 12 en 17 uur lokale tijd gesloten, zo kondigde het ministerie van Cultuur aan. Onder de getroffen sites bevinden zich de Akropolis en de

Lees meer »

“Zeker 80 gewonden” na Israëlische luchtaanval op havenstad in Jemen, ook munitiedepots in Libanon getroffen

Het Israëlische leger heeft een luchtaanval uitgevoerd op doelwitten van de Houthirebellen in de havenstad Hodeida, in Jemen. Daarbij zijn volgens de Houthi’s zeker 80 gewonden gevallen. De aanval is een duidelijke reactie op de droneaanval op Tel Aviv van gisteren, zegt de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Ook 3 munitiedepots van Hezbollah in het zuiden van Libanon zouden

Lees meer »

Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500 bezoekers”

Na het succes van vorig jaar organiseert de Reddersclub een nieuwe editie van Mira d’Or. “We zorgen voor een echte festivalsfeer”, benadrukt voorzitter Jente Vanhauwaert. Afspraak op zaterdag 27 juli vanaf 17 uur op de site van Duin & Zee op Oosteroever in Oostende.
The post Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500

Lees meer »

Vrachtwagenchauffeur overleden bij ongeval in Zeebrugge

Op een bedrijventerrein in Zeebrugge is gisteravond een 51-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen in Brugge. Het slachtoffer werd aangereden door een 68-jarige collega die hem zijn parkeerplaats wilde laten overnemen.

Lees meer »

Urenlang wachten, cash betalen en weer werken met pen en papier: deze impact had het ‘foutje’ in een software-update op u

Een ‘foutje’ in een software-update veroorzaakte vandaag wereldwijd IT-problemen in luchthavens, banken, stations en winkels. HLN-lezers Tom en Fien, Brian en Sabrina, Bjorn en Nathalie, Dietert, Willem en Lesley vertellen welke gevolgen dat voor hen had. “Plots doken er interventieagenten op. Terreurdreiging? Geen woordje uitleg!”

Lees meer »

Volledig Belgische line-up op nationale feestdag zorgt voor spetterende derde dag van Beach Festival in Nieuwpoort

De derde dag van het Beach Festival in Nieuwpoort werd een onvergetelijke ervaring met een volledig Belgische line-up, die perfect aansloot bij de viering van de nationale feestdag. Onder een stralende zon genoten festivalgangers van een diverse mix aan muziekstijlen en optredens, die stuk voor stuk indruk maakten.
The post Volledig Belgische line-up op nationale feestdag zorgt voor spetterende

Lees meer »