Tienduizenden mensen geëvacueerd wegens overstromingen in China

Ongeveer 36.000 mensen zijn in de Chinese provincie Fujian (zuidoosten) geëvacueerd wegens overstromingen na zware regenval. Dat meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua zondag op gezag van de plaatselijke autoriteiten.

 

Meer krantenkoppen in België

Al 15 jaar hun vakantie-oase aan de Franse westkust: Île d’Yeu, het eiland waar Filip en Mathilde thuiskomen

Nu de nationale feestdag achter de rug is, kunnen koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) beginnen aan hun zomervakantie. Die speelt zich grotendeels af op hun favoriete vakantie-eiland: Île d’Yeu, aan de westkust van Frankrijk. Filip en Mathilde zijn al jarenlang verknocht aan de idyllische plek. En de liefde is wederzijds: de eilandbewoners zien het koninklijk gezin maar al

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. De KetnetBand brengt covers op Korenmarkt en 18-koppig collectief Free The Folk! maakt indruk op Luisterplein

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! De KetnetBand brengt covers van populaire kinderartiesten op de Korenmarkt en Free The Folk! staat met 18 muzikanten op een podium en doet dat prima. Straks staat er onder meer een misviering in het Gents in de Sint-Jacobskerk op het programma en om 23 uur treedt Urbanus op op het Sint-Baafsplein.

Lees meer »

Triënnale Brugge ontwikkelt tools voor mensen met een beperking

De Triënnale Brugge zet deze zomer in op de beleving van hedendaagse kunst en architectuur voor mensen met een visuele, auditieve en mobiele beperking. “Daarvoor hebben we een aantal tools ontwikkeld”, zegt Franky Demon, voorzitter van de organiserende vzw Brugge Plus.
The post Triënnale Brugge ontwikkelt tools voor mensen met een beperking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstexpo ‘Holiday’ in galerie CAS in Oostende

Galerie CAS in de François Musinstraat in Oostende toont tot 25 augustus een keure aan internationale kunstenaars in zijn zomerexpo Holiday. Het zomerse vakantiegevoel loopt dan ook als een rode draad door de vrolijke, vaak speelse werken van de Kameroener Bidias Romaric, de Italiaan Francesco Battistello en de Belgen Fred Michiels, Jomme Cardboard en Jacques Di Piazza.
The post

Lees meer »

Moeder van verdronken Délano (1) getuigt over immens verlies: “Het is hier zo stil in huis, onze kleine lawaaimaker is er niet meer”

“Wanneer komt broertje terug naar huis?” De steeds terugkerende vraag van het oudste zoontje van Toscina Verbruggen (25) en Joshua Lievens (25) gaat door merg en been. Zijn broertje Délano verdronk toen hij zijn tutje wilde pakken uit het zwembad in hun tuin. “Hoe vertel je een kind dat zijn broertje niet meer thuiskomt?”

Lees meer »

Schutter (39) mag gevangenis onder voorwaarden verlaten na schietpartij tijdens burenruzie in Kortemark: “Hij gaat tijdelijk elders wonen”

De 39-jarige Kortemarkenaar die zondagnacht tijdens een burenruzie een schot loste met een jachtgeweer, mag de gevangenis onder voorwaarden verlaten. Volgens zijn advocaat was er geen sprake van poging tot doodslag. “Hij was de overlast van die mensen spuugzat”.
The post Schutter (39) mag gevangenis onder voorwaarden verlaten na schietpartij tijdens burenruzie in Kortemark: “Hij gaat tijdelijk elders wonen”

Lees meer »