Tienduizenden mensen geëvacueerd na zware overstromingen in China

In China, in de provincie Fujian in het zuidoosten van het land, zijn zo’n 36.000 mensen geëvacueerd na overstromingen door zware regenval. Dat meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua. 

Meer krantenkoppen in België

Onweer op komst: code geel vanaf 14 uur

Het noodnummer 1722 is geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer met mogelijk plaatselijke hagel en intense neerslag. Van 14 uur tot en met zondagochtend 7 uur geeft het weerinstituut code geel afgekondigd voor onweer.

Lees meer »

Dit wordt Rock Herk 2024: 25.000 feestvierders voor de 40e verjaardag met taart en optredens van Goose en Brutus 

Vandaag en morgen wordt er in Herk-de-Stad volop feest gevierd met Rock Herk op de Sportterreinen Harlaz-Olmenhof. Het festival mag dit jaar 40 kaarsjes uitblazen en het belooft een groot feest te worden met optredens van onder meer BLUAI, Glints en Whispering Sons. "We gaan er een groot feestje van maken met ook een verjaardagstaart", zegt coördinator Maarten Ruelens.

Lees meer »

Nieuwe reeks orgelcNieuwe reeks orgelconcerten in geklasseerde Sint-Martinuskerk oncerten

In de geklasseerde Sint-Martinuskerk van Haringe loopt binnenkort opnieuw een reeks Zomerse Orgelconcerten. De jaarlijkse concerten lokken altijd heel wat volk en dit jaar is het concertprogramma zondermeer indrukwekkend. “Het Van Peteghemorgel van Haringe, dat dateert van 1778, is één van de meest waardevolle historische kerkinstrumenten en het is bij organisten van over de hele wereld bekend”, zegt Stef Ryon,

Lees meer »

Wereldwijde computerstoring treft ook Belgische bedrijven: dit weten we al

Het regent vrijdag wereldwijd meldingen van gecrashte computers. Verschillende grote bedrijven zijn getroffen en veel gebruikers krijgen een blauw scherm met een foutmelding te zien zodra ze opstarten. In ons land zijn twee ziekenhuizen, de NMBS en de luchthaven getroffen. Cyberveiligheidsbedrijf Crowdstrike zegt het probleem intussen te hebben gevonden.

Lees meer »

Opnieuw een mooie zomerdag, lokaal tot 30 graden

Vandaag krijgen we een mooie zomerdag met temperaturen die vlot halfweg de 20 graden oplopen. Lokaal kan dat zelfs 30 graden zijn. "We wachten nog steeds op die eerste dag met maxima tot 30 graden in Ukkel", zegt weervrouw Jacotte Brokken. "Het zal erom spannen, al kan het lokaal elders zeker wel 30 graden worden."

Lees meer »

LIVESTREAM. Club start verschroeiend tegen Norwich: Vanaken en Nilsson, bij z’n debuut, zorgen voor dubbele voorsprong

Bij HLN kan u als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken, met vandaag als afsluiter de oefenwedstrijd tegen het Engelse Norwich City. Blauw-zwart start met de mogelijke basiself voor de Supercup van zaterdag tegen Union. Nieuwkomer Gustaf Nilsson maakt z’n officieuze debuut voor Club. De Zweed heeft nog wat ritme nodig en krijgt de voorkeur op Jutglà.

Lees meer »

Tomorrowland laat in beslag genomen drugs testen op het terrein: “Synthetische drugs zijn in opmars”

Nieuw sinds dit jaar: in beslag genomen drugs die op het terrein van Tomorrowland zélf worden getest. 141 stalen werden gisteren binnengebracht bij NICC, het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie. “Wat opvalt is dat festivalgangers vaak meer dan één soort drugs op zak hebben.” Nochtans is de festivalorganisatie duidelijk over verboden middelen op het terrein. “Als je betrapt wordt,

Lees meer »