“Sinds dit seizoen herenigd met Denis Squedin”: Davy Vanneste hoopt op aansluiting bij de top tijdens Ypres Rally

Menenaar Davy Vanneste is een vaste waarde in de rallysport en staat dit jaar al voor de 23ste keer aan de start in Ieper. Zijn beste resultaat was een vijfde plaats in 2019 en die prestatie zou hij graag dit jaar herhalen.

“We zijn begin dit jaar beginnen rondkijken om een wagen te huren voor het drieluik Monteberg, Wervik en Ieper en logischerwijs dachten we eerst aan een Volkswagen Polo omdat ik met die wagen de laatste jaren uitstekende resultaten behaalde. Maar toen er geen Polo beschikbaar bleek, heb ik mijn licht opgestoken bij BMA en daar kon ik een Hyundai i20N huren. Het is niet de meest evidente keuze want alles is nieuw maar ik ben van nature nieuwsgierig en na de Ford Fiesta, de Skoda Fabia, de Citroën C3 en de VW Polo had ik wel zin om de nog resterende R5-wagen uit te proberen.”

Monteberg

“Onze eerste rally van het seizoen was de Monteberg waar ik tijdens de eerste omloop een foutje maakte en een wiel beschadigde. Pas vanaf de tweede ronde konden we echt op snelheid rijden en vanaf de derde ronde konden we voluit gaan. De Hyundai een leuke auto, maar het blijft een R5-wagen, wat betekent dat alle parameters van de afstelling juist moeten zijn.”

Denis Squedin

“Onze ambitie in Ieper is om zo dicht mogelijk te eindigen. Ik wil er geen concrete plaats op kleven, maar de bedoeling is om minder dan een halve seconde per kilometer trager te zijn dan de favorieten. Piloten zoals Niels Reynvoet hebben tonnen meer ervaring met hun wagen en rijden veel meer rally’s zodat zij van bij de start een hoog wedstrijdritme rijden. Ik denk dat we na een tweetal snelheidsritten al veel wijzer zullen zijn en dan zien we wel wat er mogelijk is in het klassement.”

“Dit jaar rijd ik opnieuw samen met Denis Squedin uit Wervik. We hebben vijftien jaar samen gereden en zijn goede vrienden. Eind 2017 besloot Denis enkele sabbatjaren in te bouwen na tegenvallende resultaten. Ondertussen is de motivatie er terug en vanaf dit seizoen zijn we herenigd voor hopelijk enkele topprestaties.” (FM)

The post “Sinds dit seizoen herenigd met Denis Squedin”: Davy Vanneste hoopt op aansluiting bij de top tijdens Ypres Rally is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Navo houdt Oekraïne aan het lijntje

De staats- en regeringsleiders van de Navo wacht in Washington een lastige evenwichtsoefening. Ze moeten eenheid uitstralen en de steun aan Kiev Trump-bestendig maken, maar het Oekraïense lidmaatschap komt geen stap dichterbij.

Lees meer »

Pfizer werkt aan concurrent voor Ozempic in pilvorm

Pfizer werpt zich op de miljardenmarkt van nieuwe generatie afslankmiddelen zoals Ozempic. De farmareus werkt aan een gelijkaardig middel in pilvorm. Het medicijn is nog in de ontwikkelingsfase. De eerste resultaten van een nieuwe studie zien er goed uit, meldt Pfizer donderdag.

Lees meer »

Actiegroep vecht vergunning van camping van Tomorrowland aan: “Organisatie vergat aantal aanvragen in te dienen”

De actiegroep Leefmilieu Rupelstreek heeft beroep aangetekend tegen de vergunning van Dreamville, de camping van Tomorrowland. Over een week komen daar 40.000 festivalgangers aan. Maar het zou dus kunnen dat de voorbereidingen op de camping zullen moeten worden stopgezet, en dat de camping niet volledig gebruikt kan worden. Volgens de actiegroep heeft het dancefestival enkele milieuregels overtreden.

Lees meer »

Pfizer werkt aan concurrent voor Ozempic in pilvorm

Pfizer werpt zich op de miljardenmarkt van nieuwe generatie afslankmiddelen zoals Ozempic. De farmareus werkt aan een gelijkaardig middel in pilvorm. Het medicijn is nog in de ontwikkelingsfase. De eerste resultaten van een nieuwe studie zien er goed uit, meldt Pfizer donderdag.

Lees meer »

Elodie (12) doet ‘voor de fun’ auditie bij Koninklijke Balletschool in Antwerpen… en is meteen toegelaten: “Unieke kans voor haar”

Elodie Cardoen start begin september aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen. De Moorsleedse, die danst bij de Roeselaarse dansschool Ndigo, deed er enkele maanden geleden auditie. “Eigenlijk deed ik die mee om eens te kijken hoe ver ik stond.”
The post Elodie (12) doet ‘voor de fun’ auditie bij Koninklijke Balletschool in Antwerpen… en is meteen toegelaten: “Unieke kans

Lees meer »

Voetgangster (77) sterft bij aanrijding in Oostende, voormalig ambulancier Brandon ziet slachtoffer onder wielen liggen: “We probeerden haar nog te helpen”

In de Stroombanklaan in Oostende is een oudere dame donderdagochtend rond 10.45 uur overleden nadat ze onder een wagen terechtkwam. Dat gebeurde toen de automobiliste achterwaarts een oprit wilde verlaten. Brandon Janssens, die in de buurt werkt, zag wat er gebeurd was en schoot meteen te hulp. “Ik zag dat de vrouw nog ademde, maar met grote moeite”, doet hij

Lees meer »