Peilingen duwen partij van Rishi Sunak nog dieper in het verlies voor Britse parlementsverkiezingen

De komende parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk dreigen voor de Conservative Party van de Britse eerste minister Rishi Sunak uit te draaien op een historische afstraffing. Dat blijkt uit drie verschillende peilingen waarmee de Britse zondagskranten uitpakken. In een van de peilingen wordt – met enige zin voor overdrijving –  zelfs gewaarschuwd voor het “electoraal uitsterven” van de Tories.

 

Meer krantenkoppen in België

Minstens 20 doden en 100 gewonden na Israëlische luchtaanval op vluchtelingenkamp nabij Khan Younis

Bij Israëlische luchtaanvallen op het vluchtelingenkamp van al-Mawasi, in de buurt van Khan Younis, zouden minstens 20 doden en 100 gewonden zijn gevallen. Dat zeggen Palestijnse bronnen en wordt ook door Israëlische media overgenomen. Al Jazeera spreekt zelfs over 50 doden. Israël zegt dat het de berichten over de aanval onderzoekt, maar volgens interne bronnen gaat het inderdaad over een

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Civiele Bescherming: 60 lichamen onder puin gevonden na terugtrekking Israël – Spaanse premier hekelt op NAVO-top dubbele standaard Gaza

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft er woensdag bij het Westen op aangedrongen om de “dubbele standaard” met betrekking tot het conflict in Gaza te verwerpen. Hij deed dit in het licht van de steun voor Oekraïne die de NAVO-leiders tijdens de top in Washington uitspraken. En Benjamin Netanyahu is vastbesloten een akkoord over een wapenbestand in Gaza te sluiten,

Lees meer »

Na nominatie voor ‘Zomerhit’ geeft Belle Perez eerlijke mening over nieuwe lichting zoals Camille en Pommelien Thijs

In juli en augustus slaan VRT 1 en Radio2 de handen in elkaar en zullen er dus twintig artiesten strijden om de felbegeerde trofee. Siska Schoeters en Niels Destadsbader zijn, net zoals vorig jaar, de presentatoren van dienst. Eén van de 20 kanshebbers is de Spaans-Limburgse furie Belle Perez (48). Reporter Jarne gaat haar persoonlijk feliciteren in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Jan Jambon (N-VA) pleit voor confederale omslag in 11 julitoespraak: “Zelfbestuur is de beste kuur”

"Een confederale omslag waarbij zoveel mogelijk bevoegdheden naar de deelstaten komen." Daar hamert ontslagnemend Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op in zijn speech aan de vooravond van de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap. Volgens hem kan de volgende federale regering daarbij mogelijkheden bieden, al vermoedt hij ook dat we nu "stevige dagen en weken met forse tegenwind" ingaan.

Lees meer »

Ook Karl uit Lendelede ligt uit Baekelandt Universalis

Karl moest vorige week als twaalfde deelnemer het spel Baekelandt Universalis verlaten. “Ik hou wel van een uitdaging en overtuigde mijn vrouw ook om mee te doen”, aldus Karl.
The post Ook Karl uit Lendelede ligt uit Baekelandt Universalis appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Gossip Girl’-acteur moest seksscène met een octopus spelen in ‘The Boys’: “Ik kreeg bijna een paniekaanval”

“Toen dacht ik wel: hoe gaat dit werken?” Chace Crawford (38) raakte bekend door zijn rol als Nate Archibald in ‘Gossip Girl’, maar tegenwoordig speelt de Amerikaanse acteur mee in de Amazon-serie ‘The Boys’. Al gaat het daar net iets minder glamoureus aan toe. Zo moest Crawford ooit een seksscène moet een octopus spelen. “Hij veranderde één shot voor mij.”

Lees meer »

Luchthaven van Charleroi terug open na ontruiming: “Geplande vluchten zullen worden uitgevoerd”

De luchthaven van Charleroi is vanavond tijdelijk gedeeltelijk ontruimd, maar is terug opengesteld. Dat weet Carl Theunis van VTM NIEUWS. Er was een verdacht pakket gevonden. “Het ging om een zware koffer die volgestouwd was met werkgerief voor elektriciteitswerken”, laat An Berger van de federale politie weten aan onze radionieuwsredactie. “Alle geplande vluchten zullen worden uitgevoerd”, bevestigt de luchthaven.

Lees meer »

“Een bloemetje aan zijn huis leggen, is het laatste wat ik nog kan doen”: familie en vrienden blijven verweesd achter na dood Davy (41) door woningbrand

“Het is onwezenlijk”, zegt Emilie. Zij is een goeie vriendin van de 41-jarige Davy Porrez die zaterdagavond om het leven kwam bij een woningbrand in Broek, in Balegem (Oosterzele). Brandweerlieden deden hun uiterste best om het slachtoffer nog te reanimeren maar dat lukte niet meer. Familie en vrienden blijven verweesd achter.

Lees meer »

Meer dan 200 mensen klinken op zeearenden Gloria en Guido

Zondag 14 juli werd in het domein De Blankaart een feestelijke babyborrel gehouden voor de jonge zeearenden Gloria en Guido. Op hetzelfde moment werden ook hun peter en meter aangesteld.
The post Meer dan 200 mensen klinken op zeearenden Gloria en Guido appeared first on KW.be.

Lees meer »