Ooggetuige over schietpartij in Hamburg: “Plots hoorden we geschreeuw en zag ik een getrokken pistool”

“Ik zag nog nooit zoveel politie bij mekaar.” Leon Voskamp stond er met z’n neus op toen een gewapende man enkele schoten loste in Hamburg, vlakbij de fanzone van Nederland. Gelukkig waren de ordediensten er snel bij. “Achteraf las ik dan dat hij een bijl en een molotovcocktail bij zich had.” 

Meer krantenkoppen in België

Belgen vast op luchthavens door wereldwijde computerstoring: “Dat heeft ons uiteindelijk bijna 1.800 euro gekost”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Heel wat Belgische passagiers zaten vast in onder meer Napels en Boedapest. Door de chaos moesten veel Belgen zelf op zoek naar oplossingen.

Lees meer »

“Ooit willen we Pogacar tot in Roeselare krijgen”: Natourcriterium gaat voor mooi deelnemersveld

Dinsdag vindt in Roeselare de 14de editie van het Dovy Natourcriterium plaats. De organisatoren zullen er opnieuw in slagen om een bijzonder mooi deelnemersveld aan de start te brengen. De Eritreeër Biniam Girmay wordt sowieso een van de grote blikvangers.
The post “Ooit willen we Pogacar tot in Roeselare krijgen”: Natourcriterium gaat voor mooi deelnemersveld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wij leerden de festivalgangers van Tomorrowland Limburgs: “Haddig hé”

Als je op Tomorrowland een toevallige passant aanspreekt, is de kans groter dat je iemand uit Maleisië, Curaçao, Spanje, Israël, … aanspreekt dan iemand uit Vlaanderen. Als HBVL op Tomorrowland zagen we dus onze kans schoon om enkele bezoekers van ver en minder ver enkele belangrijke Limburgse woorden aan te leren: “How jong, die knoebelkesvlaai is vies lekker.”

Lees meer »

Vier generaties op een rij in Hooglede: van Regina tot Lauren

Op het doopfeest van Lauren Theuninck kwam volgend viergeslacht samen: oma Regina Parrein (72), fiere doopmeter mammy Katleen Vandewalle (44), trotse mama Stéphanie Deprince (23) en de kleine Lauren (5 weken).
The post Vier generaties op een rij in Hooglede: van Regina tot Lauren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sinds Nonkels heeft Kim nog meer bekijks als ze op wandel gaat met haar naaktkat Pi: “Ze heeft meer kleren dan ik”

Kim kan geen blokje om met haar kat zonder aangesproken te worden, zeker sinds Nonkels. ‘Kijk daar, het is Monnietje’, zeggen ze dan. Geen wonder, de zesjarige Pi heeft meer allure dan een Hollywoodster met haar rugzakjes, zonnehoedjes en vleermuisvleugels. “Ik heb altijd gezegd dat ik erover ging gaan als ik een kat had”, lacht haar baasje.

Lees meer »

Buitenlandse Zaken vaardigt “hoge veiligheidswaarschuwing” uit voor Bangladesh door studentenprotesten

Buitenlandse Zaken heeft een “hoge veiligheidswaarschuwing” uitgevaardigd voor heel Bangladesh door de grootschalige studentenprotesten in het land. Dat blijkt vrijdag uit een update van het reisadvies. “Het is raadzaam om tijdens reizen naar Bangladesh de hoogste waakzaamheid aan de dag te leggen en veiligheidsrisico’s te vermijden”, schrijft Buitenlandse Zaken.

Lees meer »

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

“Trots dat ik de loodzware behandeling heb doorgezet”: wielerkampioene Jilke (17) overwint kanker

Ze won bij de jeugd nationale titels op de weg en op de piste, maar het afgelopen jaar stond Jilke Michielsen (17) voor een veel zwaardere strijd: in september vorig jaar werd botkanker vastgesteld en wat volgde, waren maanden vol chemo en bestralingen. Onlangs kreeg ze echter goed nieuws: Jilke is kankervrij. En meteen wil ze alweer grenzen verleggen. “Ik

Lees meer »

Hollywoodsterren reageren op beslissing van Joe Biden om uit de presidentsrace te stappen: “We moeten dankbaar zijn voor zijn inzet”

“Hij herstelde eerlijkheid, waardigheid en integriteit in het ambt na vier jaar van leugens, misdaad, schandalen en chaos.” Verschillende Hollywoodsterren hebben gereageerd op het nieuws dat Joe Biden zich teruggetrokken heeft uit de race om het Amerikaanse presidentschap. Onder meer Lil Nas X, Cardi B en John Legend lieten van zich horen. “Bedankt voor je leiderschap.”

Lees meer »