Motorrijder (29) uit Koekelare zwaargewond na knal tegen auto die U-bocht maakt

Een 29-jarige motorrijder uit Koekelare is zondagmiddag zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn thuisgemeente. De man knalde zwaar op een auto waarvan de bestuurster net een U-bocht over de straat wou maken. De motorrijder werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht.

Het verkeersongeval gebeurde zondagmiddag rond 15.10 uur in de Eernegemstraat in Koekelare. Bij het buiten rijden van de dorpskom ging het fout. “Een 26-jarige vrouw uit Koekelare was er kort voordien vertrokken met haar auto in de richting van Eernegem”, zegt commissaris Rafael Rondelez van politiezone Polder.

“Op een bepaald ogenblik besliste ze om een U-bocht te maken over de weg om terug te keren in de andere richting. Op dat moment kwam een 29-jarige motorrijder in dezelfde richting aangereden en die knalde achteraan links op de auto waarvan de vrouw net haar manoeuvre had ingezet. De motorrijder kwam door de klap ten val op straat.”

MUG-heli

De man werd weggeslingerd en bleef op de baan liggen. Omstaanders snelden hem onmiddellijk te hulp. Hij bleef gelukkig wel de hele tijd bij bewustzijn. Omdat hij veel pijn leed werd de MUG-helikopter opgeroepen die landde in een weide naast de weg.

De man kreeg de dringendste zorgen ter plaatse en werd daarna naar het AZ-Delta in Rumbeke over gevlogen. Hij raakte zwaargewond aan de bekken, de rug en liep vermoedelijk ook een hersenschudding op. Door het ongeval werd de Eernegemstraat volledig afgesloten tussen Koekelare en Eernegem voor een tweetal uur. Politiezone Kouter kwam in versterking om het verkeer te regelen.

(JH)

The post Motorrijder (29) uit Koekelare zwaargewond na knal tegen auto die U-bocht maakt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We hadden verwacht dat het leger harder zou zijn”: onze reporter wordt 10 dagen reservist in het Belgisch leger

Soldaten laten pompen voor straf, mag niet meer in het Belgisch leger. En voor reservisten zijn onderofficieren en officieren sowieso mild, stelt onze reporter Kasper Goossens vast tijdens zijn tiendaagse opleiding. Vrijwilligers zoals hij, ziet Defensie maar al te graag komen. “Reservisten radbraken, zou een héél slechte pr- en hr-tactiek zijn”, schrijft hij. “Toch heb ik afgezien.”

Lees meer »

Noord-Korea stuurt opnieuw ballonnen met afval naar Zuid-Korea

Noord-Korea heeft opnieuw ballonnen met afval richting de grens met Zuid-Korea gestuurd. De generale staf in Seoel meldde aan het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap dat de ballonnen naar de grensprovincie Gyeonggi onderweg zijn. Enkele ballonnen landden ondertussen op het terrein van het presidentieel kantoor in Seoel.

Lees meer »

Van marsrover tot waterraket: Kinderen beleven uniek Educatief ruimtekamp in Astropolis

Astropolis in Oostende heeft de voorbije jaren een uitgebreid educatief aanbod uitgewerkt om kinderen niet enkel veel bij te leren over sterrenkunde en ruimtevaart, maar ook enthousiast te maken. Voor de eerste keer wordt er ter plaatse ook een kamp georganiseerd. Tien kinderen worden ondergedompeld in leuke workshops.
The post Van marsrover tot waterraket: Kinderen beleven uniek Educatief ruimtekamp

Lees meer »

Traiteur Goût voortaan ook aanwezig in Assebroek: “We bereiken hier nieuw publiek”

De bereide gerechten van traiteur Goût uit Sijsele zijn voortaan ook te verkrijgen in Assebroek. “In een pand in de ‘s-Heer Boudewijnsbrug waar tot voor kort een slagerij zat, hebben we een automatenshop met een uitgebreid assortiment gerechten geïnstalleerd”, zegt zaakvoerder Charles Geeraert.
The post Traiteur Goût voortaan ook aanwezig in Assebroek: “We bereiken hier nieuw publiek” appeared first

Lees meer »

“Ik was vooral gisteren emotioneel, vandaag kon ik genieten”: afscheidnemende Cavendish in de bloemetjes gezet tijdens slotceremonie

Mark Cavendish (39) heeft zopas afscheid genomen van de Tour. Twee weken geleden boekte de Brit van Astana zijn 35e ritzege en zette zo een historisch record neer in de Ronde van Frankrijk. “Er zijn maar elf ploegen die een ritzege hebben gepakt en wij zijn daar één van. Dat is enorm belangrijk voor ons”, aldus een emotionele Cavendish na

Lees meer »

Gouden huwelijk voor Christelle en Gilbert

Christelle Vandermaes en Gilbert Vonck vierden op vrijdag 12 juli hun gouden huwelijk. Net vijftig jaar daarvoor, op 12 juli 1974, traden ze in het huwelijk.
The post Gouden huwelijk voor Christelle en Gilbert appeared first on KW.be.

Lees meer »