“Met zoveel mogelijk speelsters uit de buurt”: KRC De Panne start met damesploeg in derde provinciale

Vanaf het komende seizoen zal KRC De Panne met een damesploeg aantreden in derde provinciale. Gerechtigd correspondent Tim Denoose is de bezieler van dit project en hij zal de ploeg ook coachen. “Ons doel is om met zoveel mogelijk speelsters uit de buurt aan te treden”, klinkt het.

Tim Denoose spoelde in 2021 aan in De Panne vanuit het Vlaams-Brabantse Asse. Daar bouwde hij al ervaring op bij onder meer de jeugd en de dames van Hoger Op Wolvertem-Merchtem. Nu is hij gerechtigd correspondent en administratief verantwoordelijke van de jeugdopleiding bij KRC De Panne. In het verleden was Tim nog doelman en nu staat zijn zoon Brian in doel bij de eerste ploeg van KRC. “Eind februari kwam dit project voor het eerst ter sprake”, zegt Tim Denoose (44). “Er spelen verschillende meisjes in onze jeugdploegen en het is zonde dat ze vanaf een bepaalde leeftijd moeten vertrekken naar een andere club. Met de uitbouw van een damesploeg willen we ook de eigen jeugd een kans geven om door te stromen. Ik wilde er mijn schouders onder zetten en ging op zoek naar speelsters. Geen evidente zoektocht, maar intussen zitten we aan bijna 20 speelsters. Een mix van ervaren speelsters en jongere meisjes. Ze zijn gemotiveerd en hongerig. Over een ambitie wil ik nog geen uitspraken doen. Dat zou voor onnodige druk zorgen.”

Mama’s sluiten aan

Volgende speelsters zullen deel uitmaken van de ploeg: Kelly Tyteca, Kiërra Bakker, Louiselotte Denys, Maaike De Buyst, Marthe Swinnen, Sarah Verduyn en Anouk Bonny (allen Veurne), Cindy Leemans (Vlezenbeek), Daisy Quinteyn (Asse Ter Heide), Aurore Senelle (Coxy Girls), Febe Spinnewyn en Manon Haendlé (allebei Adinkerke), Jessy Leemans (De Panne) en Sidney Hillebrandt (Beaufort Middelkerke).

“Ook enkele mama’s van jeugdspelers sluiten zich aan. Het gaat om Anita Mukulu, Gwendoline Timmerman en Melissa Mortier. We onderhandelen ook nog met een vijftal extra speelsters. Ons doel is om met zoveel mogelijk speelsters uit de buurt aan te treden, volgens dezelfde filosofie als bij de mannenploeg.”

Mannenploeg

De mannen treden weer aan in vierde provinciale. “Ook daar willen we niet te veel druk leggen. Vorig jaar werden we achtste en konden we als enige kampioen KVKO kloppen. Nu willen we bevestigen, maar dat is altijd moeilijk.” (API)

The post “Met zoveel mogelijk speelsters uit de buurt”: KRC De Panne start met damesploeg in derde provinciale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Links front wint verrassend Franse verkiezingen: “Geen enkele meerderheid kan geleid worden door extremen”

Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) is bij de Franse verkiezingen tegen alle verwachtingen pas derde geëindigd. Het linkse Nouveau Front populaire (NFP) kwam verrassend als winnaar uit de bus. Ensemble van president Emmanuel Macron haalde uiteindelijk meer zetels dan RN binnen bij de parlementsverkiezingen. Nu is het aan hem om een werkbare meerderheid in het Assemblée te vinden.

Lees meer »

Hittegolf in Japan eist het leven van zes mensen

Niet enkel het zuiden van Europa kampt met extreme hitte. Ook aan de andere kant van de wereld is het puffen. De hittegolf die Japan treft, heeft de voorbije dagen al zes levens geëist. Afgelopen zondag tikte de thermometer voor het eerst dit jaar in het land 40 graden Celsius aan.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Nieuwe beelden halen uitleg van Rusland over getroffen kinderziekenhuis onderuit: “Dit lijkt opzettelijke aanval”

Rusland heeft maandag “een massale raketaanval” op Oekraïne gelanceerd op klaarlichte dag. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky rept over meer dan veertig raketten van verschillende types die werden afgevuurd op steden als Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk en Kramatorsk. In hoofdstad Kiev werden naast flatgebouwen ook een kinderziekenhuis en nog een ander medisch centrum getroffen. Er is volgens Oekraïne sprake

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin wil “maatregelen” tegen NAVO treffen nadat alliantie steun aan Oekraïne versterkt

De staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat land is dan weer op een “onomkeerbaar pad” naar NAVO-lidmaatschap, zo staat in de verklaring die de NAVO-landen op de top in Washington woensdag hebben aangenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Pauline Slangen en Gibson Brothers op 44ste Volksfeesten in Kooigem

Op zaterdag 13 juli vindt de 44ste editie van Volksfeesten Kooigem plaats op Kooigemplaats. “Dit belooft een spetterend muzikaal evenement te worden met een schitterende line-up van artiesten uit diverse genres”, zegt voorzitter Jean-Pierre Duprez.
The post Pauline Slangen en Gibson Brothers op 44ste Volksfeesten in Kooigem appeared first on KW.be.

Lees meer »