Meerdere incidenten op EK maar Duitse politie is massaal aanwezig en reageert alert

De Duitse politie twijfelt niet op het EK. Veiligheid is de hoogste prioriteit en dat was tijdens het openingsweekend meteen duidelijk. Toen een man die een scherpe hamer op zak had zich na de pepperspray bleef verzetten, werd hij in zijn been geschoten. “De fans van de Duivels gaan zich veilig voelen.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Slecht aangesloten fornuis kan Vanden Borre duur komen te staan”: winkelketen moet zich in rechtbank verantwoorden na gasexplosie

Elektrowinkelketen Vanden Borre moet zich voor de rechter verantwoorden voor een gasontploffing op oudjaarsdag 2021 in Turnhout. Daarbij kwamen vier mensen om. De oorzaak voor de explosie ligt bij een slecht geïnstalleerd gasfornuis dat gekocht was bij Vanden Borre. Omdat de installateur niet over de juiste kwalificaties beschikte, kan de keten mee verantwoordelijk worden gesteld. “Eén verkeerde dop had catastrofale

Lees meer »

Tomorrowland laat in beslag genomen drugs testen op het terrein: “Synthetische drugs zijn in opmars”

Nieuw sinds dit jaar: in beslag genomen drugs die op het terrein van Tomorrowland zélf worden getest. 141 stalen werden gisteren binnengebracht bij NICC, het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie. “Wat opvalt is dat festivalgangers vaak meer dan één soort drugs op zak hebben.” Nochtans is de festivalorganisatie duidelijk over verboden middelen op het terrein. “Als je betrapt wordt,

Lees meer »

Onze man in de VS over beslissing van Biden om uit de race te stappen: “De Democraten gaan de komende weken krabben om een oplossing te vinden”

De huidige president van de Verenigde Staten, Joe Biden, heeft bekend gemaakt dat hij uit de verkiezingsrace stapt en dus niet langer kandidaat is om zichzelf op te volgen. De democraten moeten nu halsoverkop op zoek naar een nieuwe presidentskandidaat om het op te nemen tegen Trump. Onze correspondent Pieter Colpaert geeft meer uitleg vanuit de Verenigde Staten.

Lees meer »

Boris Van Severen – Hippo uit ‘The Masked Singer’ – showt zijn zangtalent nog eens, al lijkt Frances geen fan

Boris Van Severen (35) vervoerde zijn vrouw Frances Lefebure (35) in de bakfiets naar de Gentse Feesten, waar ze op date gingen. De acteur besloot nog eens zijn zangtalent te laten horen. Boris werd vierde tijdens het derde seizoen van ‘The Masked Singer’. Al lijkt zijn echtgenote Frances niet echt fan. “De Uberdriver die je niet wilt”, schrijft ze bij

Lees meer »

Duikschool Coral hoopt op goed weer met Trammelant in De Haan op zaterdag 3 augustus: “Voor onze clubkas van het grootste belang”

Slecht weer op Trammelant betekent ook slecht nieuws voor de verenigingen die er staan om hun clubkas te spijzen. Ook Duikschool Coral hoopt dat de weergoden Trammelant wat gunstiger gezind zijn na de uitgeregende editie van vorig jaar. “Onze jaarcijfers gingen toen zelfs voor het eerst in het rood.”
The post Duikschool Coral hoopt op goed weer met Trammelant

Lees meer »

Opnieuw verzakking van mergelgroeve in Riemst, burgemeester vraagt geld aan Vlaanderen om gangenstelsels te stabiliseren

In Zussen (Riemst) is er opnieuw een verzakking van een oude mergelgroeve, daardoor is een groot gat ontstaan in een weide langs een veldweg tegenover de Misweg. Een deel van Riemst ligt boven oude mergelgroeves en in de ondergrondse tunnels ontstaan geregeld verzakkingen. Burgemeester Mark Vos (CD&V) vraagt steun aan Vlaanderen om instabiele ondergrondse gangen te stabiliseren: "Daar is zo’n

Lees meer »

Het leven van Ludovicus Baekelandt op vijftien locaties in Lendelede: “Met een échte kunstschilder”

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september organiseren de vrijetijdsdiensten van de gemeente, in samenwerking met verschillende verenigingen, en in het kader van het Baekelandt-jaar, de ‘Baekelandt Theaterwandeling’. Een niet te missen evenement waarvan de regie in handen is van Johan Bonte.
The post Het leven van Ludovicus Baekelandt op vijftien locaties in Lendelede: “Met een échte kunstschilder” appeared

Lees meer »

Hoeve De Blauwpoorte, dé populairste trouwspot in Kortrijk: “Iedereen is getraind om perfectie af te leveren”

De zomermaanden zijn een gegeerde periode voor koppels om elkaar het jawoord te geven, iets wat eventlocatie Hoeve De Blauwpoorte duidelijk ondervindt. “Elke vrijdag en zaterdag, en zelfs op feestdagen, is een trouw ingepland. Met een 15-tal mensen vliegen we er vrijdagnacht om 5 uur in om alles tegen 10 uur klaar te hebben voor het volgende koppel”, vertelt zaakvoerder

Lees meer »

Mattel lanceert nu ook blinde Barbie-pop

De bekende Barbie-pop heeft nu ook een variant met een visuele beperking. Speelgoedfabrikant Mattel wil op die manier een bredere afspiegeling van de maatschappij tonen in zijn producten. De nieuwe pop heeft een stok en draagt een zonnebril, zo zegt het bedrijf.

Lees meer »