Meer dan 1.700 bezoekers maken kennis met toekomst Kursaal Oostende

Het Kursaal Oostende staat voor grote veranderingen. Daarom kon het grote publiek zondag nog één keer kennismaken met het huidige gebouw. Meer dan 1.700 bezoekers staken zondag hun licht op.

Het prachtige pand is sinds 1953 een iconische plek en bekend als architecturale parel van Léon Stynen. Door de jaren heen werd het gebouw verschillende keren gerenoveerd en gerestaureerd. Om de zaal in lijn te krijgen met de ambities die Kursaal Oostende heeft, is een grondige renovatie van de concertzaal nodig. “Want naast de zittende zaalshows zal het Kursaal vanaf 2026 ook staande pop- en rockconcerten kunnen organiseren. Om dit te doen komen mechanische liften met als handigheid automatisch verstelbare zitjes en een vloer die gelijk komt met het podium. Door een nieuw dynamisch vloerplan zal de capaciteit van het bestaande auditorium verhoogd kunnen worden naar een capaciteit van meer dan 3.000 personen waardoor het Kursaal de grootste concertzaal wordt ten westen van Brussel en Antwerpen”, klinkt het bij Kursaal.

25 miljoen euro

Kostenplaatje: 25 miljoen euro. De Vlaamse overheid subsidieert daarvan 9 miljoen euro, de provincie stopt het project 500.000 euro toe, beheerder nv EKO betaalt 4 miljoen euro en tot slot wordt 11,5 miljoen euro via de eigen exploitatie bekostigd. De werken starten in oktober en duren tot de zomer van 2026.

Opendeurdag

Om de werken toe te lichten, organiseerde het Kursaal een gratis exclusieve opendeurdag waarbij alle geïnteresseerden ook de kans kregen om het gebouw voor de laatste keer in de huidige glorie te bewonderen – van de grote zaal tot de backstage en loges. Vier plenaire zittingen lokten 1.200 toeschouwers, er waren ook achttien piekfijn verzorgde rondleidingen voor telkens 25 personen, en daarnaast waren er ook vrije toegangen. (TVA/ foto TVA)

The post Meer dan 1.700 bezoekers maken kennis met toekomst Kursaal Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Van Camille tot Gene Thomas: Vlaamse artiesten geven het beste van zichzelf op ‘Vlaanderen feest’

In Antwerpen werd donderdag de Vlaamse feestdag gevierd met ‘Vlaanderen feest’. Verschillende Vlaamse artiesten kwamen er een gratis optreden geven. De Grote Markt vulde zich vol voor onder meer Camille, Bart Kaëll, Aaron Blommaert, Metejoor en Celien en Margriet Hermans. Ook Pauline Slangen gaf het beste van zichzelf, mét een mini-striptease. Peter Van de Veire en Zita Wauters zorgden voor

Lees meer »

Van raketschild tot Europese treintickets: met deze voorstellen hoopt Von der Leyen opnieuw Commissievoorzitter te worden

Doorzetten met de Green Deal, een Eurocommissaris voor Defensie en een plan voor betaalbaar wonen: met een lange lijst politieke plannen en voorstellen, getiteld ‘Europe’s Choice’ hoopt Ursula von der Leyen het Europees Parlement te overtuigen van haar kandidatuur om zichzelf op te volgen als Europees Commissievoorzitter. Wij plukken er 10 opvallende ideeën uit.

Lees meer »

“Die eerste streep zon opnieuw voelen op mijn huid was zalig”: Cato (28) over haar strijd tegen een levensbedreigende hersentumor

Ze voelde zich weken misselijk en had zware pijnscheuten. “Stress”, klokt het. Maar de Gentse Cato Deschuytter (28) bleek een hersentumor van 5 centimeter te hebben. Kanker was de diagnose en ze had vijftig procent kans om te overleven. “Ik had zoveel plannen en die moesten allemaal de koelkast in.” Een jaar later doet ze haar verhaal.

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Biden test positief op Covid-19 en annuleert toespraak in Las Vegas – “Senaatsleider Schumer heeft Biden zaterdag gevraagd zich terug te trekken”

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

Niet zomaar een donderdag

Volgende week donderdag. De Tour de France zit er al enkele dagen op en Tadej Pogacar is uitgerust van het feestje na zijn eindzege. Het Europees kampioenschap voetbal lijkt een eeuwigheid geleden en de Engelsen zijn al weer min of meer bekomen van hun finaletrauma. De Olympische Spelen beginnen pas een dag later. Toch wordt
The post Niet zomaar

Lees meer »

Vijftigtal vrienden nemen emotioneel afscheid van Ellen D.W. (23) op plaats dodelijk ongeval in Gent: “We zullen haar altijd blijven herinneren”

“Vaarwel lieve schat. Je blijft voor altijd in ons hartje”, het is één van de zovele boodschappen die de lucht ingestuurd werden zondagmorgen voor Ellen D.W. (23). Haar vrienden kwamen massaal samen in de Warmoezeniersweg in Gent, op de plek waar zij en A.S. (29) donderdagnacht om het leven kwamen. Het werd een aangrijpend eerbetoon, met honderd witte ballonnen, bloemen

Lees meer »

‘Pelstag’ houdt ijsberen op veilige afstand van mensen in Canada

De interactie tussen ijsberen en mensen in Canada neemt toe door de klimaatopwarming. De dieren spenderen steeds meer tijd op het land omdat het Arctische zee-ijs smelt. Ze vormen een gevaar voor mensen en andersom schrikken ook mensen de ijsberen af. Een GPS-tracker in de vacht van de beren moet ervoor zorgen dat ze uit de buurt van mensen blijven.

Lees meer »