Man (25) sterft na zware crash op Tervurenlaan, passagier met zware verwondingen naar ziekenhuis

De hulpdiensten snelden zondagochtend rond zes uur naar de Tervurenlaan in Tervuren. Daar was een auto zwaar gecrasht. Bij het ongeval liet een persoon het leven, een andere inzittende zat gekneld en werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK – Man springt van dak om te ontkomen aan vlammen: vier gewonden bij brand in flatgebouw Oostende

In een appartementsgebouw in Oostende is maandagnamiddag brand uitgebroken. Twee personen raakten zwaargewond, twee anderen werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een man sprong naar het dak van de buren om te ontkomen aan de vlammen.
The post KIJK – Man springt van dak om te ontkomen aan vlammen: vier gewonden bij brand in flatgebouw Oostende appeared

Lees meer »

“Minder vermoeid dan vorig jaar”: goedlachse Van der Poel soleert in Roeselare en wil succesformule op Spelen herhalen

Mathieu van der Poel (29) heeft het Natourcriterium in Roeselare op zijn naam geschreven. De wereldkampioen blikte daar voor het eerst terug op de Tour, waarvan hij “meer verwacht had”. Maar de wereldkampioen is nu al volop bezig met de Olympische Spelen. “Remco en Wout zullen grote concurrenten zijn, maar ook Jasper Stuyven reed héél sterk in de Tour.”

Lees meer »

Appie Mussa, die als blauwe vogel op het podium stond met Joost Klein, blikt terug op Songfestival: “Het was heel veel”

Appie Mussa (25) heeft het Songfestival en de diskwalificatie van zijn goede vriend Joost Klein (26) als een intense periode ervaren. De onlinevideomaker vond het “een rollercoaster”, vertelde hij in de Nederlandse versie van ‘De slimste mens’. Mussa was verkleed als blauwe vogel een onderdeel van de act van Joost op het Songfestival.

Lees meer »

Op de Mercator met Hans Rabaey, algemeen coördinator Theater aan Zee: “TAZ is onlosmakelijk verbonden met Oostende”

Hans Rabaey (58) is al meer dan 20 jaar actief bij Theater aan Zee. Aanvankelijk achter de schermen, de laatste jaren steeds meer op de voorgrond als algemeen coördinator. Hij zag het festival evolueren en wil een nieuwe zoektocht naar opvallende locaties voor het festival. “Oostende is een pioniersstad en sommige innovaties blijven te veel onder de radar”, zegt de

Lees meer »

Ramkraak in Geluwe, 4e in 3 weken tijd in grensstreek

Zaterdagnacht is opnieuw een ramkraak gebeurd in de grensstreek. Deze keer was de zaak Comme Chez Nous, die bij een tankstation ligt, het doel van de daders. Ze gingen aan de haal met sigaretten en geld. Donderdag nog reed een inbreker in Lauwe het raam van een fruitwinkel aan diggelen.

Lees meer »

Tekenaar uit Ronse maakt strip over Margaretha van Parma, buitenechtelijk kind van Keizer Karel V en geboren in Oudenaarde

Tekenaar Hubert De Doncker uit Ronse heeft een stripalbum gemaakt over het leven van Margaretha Van Parma, de buitenechtelijke dochter van Keizer Karel V. Margaretha werd gedoopt in de kerk van Pamele bij Oudenaarde, maar verhuisde daarna naar Brussel en later naar Italië. De strip is bijna af, begin september wordt hij voorgesteld op een grote tentoonstelling over Margaretha van

Lees meer »

Gouden Batjes in Zedelgem drie dagen in teken van 50 jaar dorpsfeesten: “Ideaal om samen te komen en oude bekenden terug te zien”

Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus wordt de dorpskern voor de vijftigste keer het toneel van de Batjes, onder de noemer Zilleghem Tegoare. Met voor elk wat wils blijft de gouden feesteditie trouw aan vaste waarden zoals de wieler- en loopwedstrijd, de avondmarkt, live optredens en terrasjes. Een expo toont een halve eeuw vermaak op de Batjes.<br

Lees meer »

Achter de schermen op Tomorrowland, bij het testlab voor in beslag genomen drugs: “141 stalen getest, vooral XTC, cocaïne en ketamine”

Nieuw in de backstage van Tomorrowland: een testlab van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Alle in beslag genomen drugs tijdens het festival worden er getest op hun samenstelling: 141 stalen al op vrijdag. “Vooral stimulerende middelen, zoals XTC, cocaïne en ketamine, maar ook cannabis”, zegt het NICC aan VRT NWS. “Voorlopig hebben we festivalgangers nog niet rechtstreeks

Lees meer »

Tadej Pogacar troeft Philipsen af in Nederlands Natourcriterium, blik gaat nu volledig op het WK en niet op de Olympische Spelen

Het zijn drukke dagen voor Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). Zondag kroonde de Sloveen zich nog met veel overmacht tot eindwinnaar in de Tour de France, twee dagen later kwam hij in actie tijdens het Natourcriterium in het Nederlandse Surhuisterveen. Pogacar won daar voor Jasper Philipsen. Morgen is er nog een huldiging in zijn thuisland, daarna is het tijd voor

Lees meer »

Na 60 jaar vonden ze elkaar terug, maar door Belgische migratiewet tóch geen ‘happy ending’ in sprookje van Roger en Rosalind

Het heeft niet mogen zijn, het bijzondere liefdesverhaal van Bruggeling Roger Herman (86) en de Nieuw-Zeelandse Rosalind Walker (80). Ze vonden elkaar ruim 60 jaar na hun ontmoeting terug en maakten plannen om de rest van hun leven samen door te brengen. Maar daar steekt Dienst Vreemdelingenzaken nu een stokje voor: omdat Rogers pensioen te laag is krijgt Rosalind geen

Lees meer »