“Mama maakt haar samenvattingen liefst zelf, ik download ze via een code die bij de cursus zit”: zo anders is de blokperiode vandaag

Junimaand, blokperiode. Ouders ondersteunen traditioneel hun kinderen. Stilte in huis. Lekkers in de kast. Maar naast die rituelen valt vooral op hoe ánders studeren geworden is. Veel meer schermen dan vroeger, en nieuwigheden als ‘giscorrectie’ en ‘noisecancelling’. Twee gezinnen doen een boekje open. “De lat ligt nu precies nóg hoger.” 

Meer krantenkoppen in België

“Modder, natte slaapzakken en de geur van vuile was met puberzweet.” Op reportage in het verzopen tentenkamp van Chiro Tempo uit Ekeren

Hun sokken zijn doorweekt, hun slaapzakken nat en in hun valies is alles klam, alles vochtig. Maar ook al staan de plassen nog tussen hun veldbedden, in Arendonk maken 105 geëvacueerde Chiroleden zich klaar voor de terugkeer naar hun weggespoelde kampplaats. “We zijn naar de Decatlon gereden en hebben gezegd: ‘geef ons al uw botten en al uw regenjassen.”

Lees meer »

Gewezen eerste schepen van Menen Michel Dupont (87) overleden

In Menen is gewezen eerste schepen Michel Dupont (87) overleden. Voor de socialisten was hij twaalf jaar schepen en zetelde maar liefst 29 jaar en zeven maanden in de gemeenteraad. Aan de verkiezingen van oktober 2006 nam hij niet meer deel. Michel Dupont is ook provincieraadslid geweest.
The post Gewezen eerste schepen van Menen Michel Dupont (87) overleden appeared

Lees meer »

Horecazaak maakt conceptstore ‘Atelier VO2 Max’ in Knokke compleet: “Principe zoals je het vaak in Parijs ziet”

Knokke-Heist op de kaart zetten met een verrassend nieuw concept waar retail, business, charmeren en genieten in balans zijn. Met dát idee startte Filip De Baets vorige zomer met ‘Atelier VO2 Max’ op de hoek van de Lippenslaan en de Smedenstraat. Nu komt daar een horecazaak bij waar je zowel kan ontbijten als genieten van een glaasje champagne met een

Lees meer »

Harelbeke Zomert gaat zaterdag van start met Franse avond

Op 13 juli en 10 en 17 augustus haalt het Stedelijk Feestcomité Harelbeke de zomer naar de Benoitstede met drie concerten onder de noemer Harelbeke Zomert. De concerten hebben plaats aan het Stationsplein en openen met een Franse avond.
The post Harelbeke Zomert gaat zaterdag van start met Franse avond appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaming die opgepakt werd op Russische raketlanceerplaats getuigt: “Ik ben nog nooit zo bang geweest als toen die smerige celdeur achter me dichtsloeg”

De Vlaming en de twee Nederlanders die deze week opgepakt werden op de kosmodroom van Bajkonoer – de grootste raketlanceerplaats ter wereld – zijn veilig en wel thuis. Doodsangsten hebben ze uitgestaan toen hun “berekend risico” om beelden te maken voor een documentaire over de Amerikaans-Russische ruimtewedloop in een nachtmerrie veranderde. “Het leek erop dat we er vanaf zouden komen

Lees meer »

Etsatelier voor UiTPAS-houders tijdens expo ‘Oostende, Ensors denkbeeldige paradijs’

Naar aanleiding van de lopende expo ‘Oostende, Ensors denkbeeldige paradijs’ in de Venetiaanse Gaanderijen demonstreren Roland De Winter, Pieter Denuwelaere en Herman Van Snick, drie professionele grafici, tijdens een aantal sessies hoe destijds de etsen van de meester van de maskers gedrukt werden.
The post Etsatelier voor UiTPAS-houders tijdens expo ‘Oostende, Ensors denkbeeldige paradijs’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 2.000 mensen zakken af naar p’ Latse Doen in Kuurne: “Gratis formule deed duidelijk zijn werk”

Iets meer dan 2.200 bezoekers hebben afgelopen zaterdag het gratis festival p’ Latse Doen bijgewoond op de Vlaskouter in Kuurne. Grote publiekstrekker was alvast het optreden van Abba4U. Daarnaast waren er ook onder meer optredens van de Nederlandse Tributeband Rondje Doe Maar, Scummy Men en St. Jimmy’s.
The post Meer dan 2.000 mensen zakken af naar p’ Latse Doen

Lees meer »