Kwakkelweer bezorgt ook aspergetelers kopzorgen: “Ze groeien trager en gaan doorhangen of zijn krom”

Het bijzonder natte weer van de voorbije maanden veroorzaakt ook bij aspergetelers problemen. Normaal duurt het seizoen nog tot 24 juni, maar sommige telers halen nu al de laatste oogsten van hun land. “We voelen dat het geen normaal jaar is.”

 

Meer krantenkoppen in België

België heeft de vijfde hoogste overheidsschuld in Europa

België was met een overheidsschuld van 108,2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in het eerste kwartaal van dit jaar de op vier na slechtste leerling in de Europese klas. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Alleen Griekenland (159,8 procent), Italië (137,7 procent), Frankrijk (110,8 procent) en Spanje (108,9 procent) hadden een slechtere schuldpositie.

Lees meer »

Evelyne Van Audenhove uit Bredene op provinciale CD&V-lijst

Nadat ze eerder haar kandidatuur voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendmaakte, mag Evelyne Van Audenhove (35) zich nu ook opmaken voor de provinciale kieslijst van CD&V in West-Vlaanderen. In Bredene komt ze op voor de lokale lijst Team Bredene.
The post Evelyne Van Audenhove uit Bredene op provinciale CD&V-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eendracht Aalst mag van Voetbal Vlaanderen in Merelbeke spelen, gemeente vraagt juridisch advies

Voetbalclub Eendracht Aalst mag van Voetbal Vlaanderen komend seizoen in Merelbeke spelen. De club uit 1e provinciale zocht een nieuw stadion, omdat het van het stadsbestuur van Aalst niet meer in het Pierre Cornelisstadion mag spelen. Het gemeentebestuur van Merelbeke kan wel nog altijd beslissen dat het terrein om organisatorische of veiligheidsredenen niet geschikt is. De gemeente wint nu juridisch

Lees meer »

Parket heropent na 31 jaar onderzoek naar moord op Tania Van Kerkhoven (17): “Nieuwe DNA-technieken kunnen meer duidelijkheid geven” 

Het parket van Antwerpen heropent na 31 jaar het onderzoek naar de moord op de 17-jarige Tania Van Kerkhoven. Ze werd in 1993 met verschillende messteken teruggevonden in een park in Berchem, nadat ze naar een fuif was geweest. Wat er precies gebeurde en wie haar vermoordde, is nooit aan het licht gekomen, maar met nieuwe moderne onderzoekstechnieken wil het

Lees meer »

War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli 1944 tijdens WO II in Kortrijk

Op 20 juli werden de 182 slachtoffers van het zware bombardement van 21 juli 1944 herdacht door de W.A.R., de War Association to Remember. Zij eren elk jaar de bemanningsleden van de gecrashte Britse en Australische Lancasterbommenwerpers en de 127 burgerslachtoffers in Kortrijk, Marke en Bissegem.
The post War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli

Lees meer »

Prof Jan Deprest ontwikkelde techniek om foetussen in de baarmoeder te opereren: “Als we na de geboorte moeten ingrijpen, waarom dan niet ervoor?”

Samen met zijn team ontwikkelde hij nieuwe, grensverleggende technieken om nog ín de baarmoeder foetussen te opereren en hun levens te redden. Pionier Jan Deprest (64) bleef er nuchter onder, ondanks de kritiek her en der dat hij voor God zou spelen met zijn buisjes en ‘ballonnetjes’. “Toch blijf ik altijd denken aan de helft van de kindjes die het

Lees meer »