Klokken Ginstekerk Oostrozebeke zwijgen even

In augustus moeten de Ginstenaars het zonder het vertrouwde klokkengeluid van de Sint-Jozefskerk stellen. De draagbalk waaraan de klokken zijn bevestigd is aan een grondig onderhoud toe.

Uit de brochure van Geert Lemaitre van de werkgroep Erfgoed leren we dat er in 1965-1966 drie nieuwe klokken werden gegoten voor de Ginstekerk, door een klokkengieter uit Leuven.

“Intussen is vastgesteld dat de klokkentoren aan een grondig onderhoud toe is”, aldus schepen Olivier De Marez. “De draagbalk moet worden vervangen en wat voegwerk is komen los te zitten. De gemeente heeft een extra investeringstoelage voorzien en de kerkfabriek van Sint-Jozef heeft een provinciale subsidie aangevraagd. Bij de herstelling wordt de draagbalk vervangen. De klokken krijgen een grondige schoonmaakbeurt. Ook het geluidsmechanisme wordt in orde gebracht. Voorts wordt her en der betonrot weggenomen en hersteld. De Ginstenaars zullen het minstens een drietal weken zonder klokkengeluid moeten doen.” (CLY)

The post Klokken Ginstekerk Oostrozebeke zwijgen even is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Boerderij brandt uit na blikseminslag in Lippelo – Rukwind blaast toren van kerk in Heffen bij Mechelen

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

WEERBERICHT. Weekend start met lokale bui, maar zon breekt in de namiddag door

Deze ochtend verwachten we vooral over het noorden bewolkt weer met lokale buien, over het zuidelijk deel is het vaak droog en wisselend bewolkt. In de namiddag vallen er hoofdzakelijk over het zuidoostelijk deel plaatselijke buien en blijft het meestal droog met opklaringen over het westen, het noordwesten en het noorden. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden, voorspelt

Lees meer »

Hitterecords sneuvelen tijdens extreme hittegolf in VS

De extreme hittegolf die delen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt aan tot zeker halverwege deze week. Nadat in Las Vegas en Death Valley afgelopen weekend al hitterecords sneuvelden, verwacht de National Weather Service (NWS) dat er deze week meer records aan diggelen gaan.

Lees meer »

Freddy Desmet was 43 jaar lang ‘compagnon de route’ van Willem Vermandere en blikt terug: “Geen seconde spijt van gehad”

Onze West-Vlaamse bard, Willem Vermandere, nam deze week de beslissing om te stoppen met optredens. Voor zijn rots in de branding, klarinettist Freddy Desmedt, was spelen met deze grootheer een onbetaalbaar geschenk.
The post Freddy Desmet was 43 jaar lang ‘compagnon de route’ van Willem Vermandere en blikt terug: “Geen seconde spijt van gehad” appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Gossip Girl’-acteur moest seksscène met een octopus spelen in ‘The Boys’: “Ik kreeg bijna een paniekaanval”

“Toen dacht ik wel: hoe gaat dit werken?” Chace Crawford (38) raakte bekend door zijn rol als Nate Archibald in ‘Gossip Girl’, maar tegenwoordig speelt de Amerikaanse acteur mee in de Amazon-serie ‘The Boys’. Al gaat het daar net iets minder glamoureus aan toe. Zo moest Crawford ooit een seksscène moet een octopus spelen. “Hij veranderde één shot voor mij.”

Lees meer »

Gewezen bankdirecteur die slachtoffers bijna 2,9 miljoen euro ontfutselde, krijgt celstraf voor oplichting en voyeurisme

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Peter B. (50) donderdag veroordeeld tot drie jaar cel, 8.000 euro boete met uitstel en tien jaar beroepsverbod. Hij deed zich als bonafide beleggingsadviseur voor en lichtte zo zeven slachtoffers op voor een totaalbedrag van bijna 2,9 miljoen euro. Hij kreeg daarnaast nog eens achttien maanden cel voor voyeurisme.

Lees meer »

“Alle camera’s moeten afgedekt worden”: naaktscène van Kit Harington in toneelstuk zorgt voor strenge regels

De regels voor de bezoekers van ‘Slave Play’ in de Londense West End zijn onverbiddellijk. Het is ten strikste verboden om je smartphone boven te halen tijdens het toneelstuk waarin ‘Game of Thrones’-acteur Kit Harington (37) een lange naaktscène heeft. “Ze plakken camera’s van gsm’s af en dreigen met juridische stappen als je toch filmt.”

Lees meer »

Fransen stemmen in tweede ronde van parlementsverkiezingen

De meeste Fransen kunnen na de eerste ronde van een week geleden een tweede keer naar de stembus voor de parlementsverkiezingen. Na het grote succes voor de radicaal-rechtse partij Rassemblement National van Marine Le Pen, en een tegenvallend resultaat voor de coalitie van president Emmanuel Macron, is het de vraag of een tweede ronde die uitkomst nog kan wijzigen.

Lees meer »

Zonovergoten buurtfeest op de Sint-Vincentiuswijk in Meulebeke

Daar waar ooit het woonzorgcentrum Sint-Vincentius en het klooster zich bevonden staan er nu drie moderne appartementsblokken -, de Nieuwe Kapelle, Het Aanwijs en De Wandeling naast 38 woningen.
The post Zonovergoten buurtfeest op de Sint-Vincentiuswijk in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hoe dom kan een ploegdirectie zijn?”: Michel Wuyts ziet hoe Visma-Lease a Bike het Team UAE van Pogacar horendol maakt

De Ronde van Frankrijk is over halfweg, de tweestrijd tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard woedt volop. Onze wieleranalist Michel Wuyts ziet hoe Team UAE al meermaals in de val van Visma-Lease a Bike is getrapt: “Sportief directeur Zeeman en de zijnen gebruiken de strategie van de uitlokking, de opruiing. En het jonge geweld rond Pogacar trapt daar blind in.”

Lees meer »

Oostendenaar blijft in de cel voor brandstichting op appartement

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 43-jarige Oostendenaar met een maand verlengd op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. De verdachte bekende de brandstichting op zijn appartement, maar zou met psychoses kampen.
The post Oostendenaar blijft in de cel voor brandstichting op appartement appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse wegenwacht waarschuwt vakantie­gan­gers voor duizenden files: vertrek niet op deze dag

Duitsland is samen met Frankrijk en Spanje een van de favoriete vakantielanden voor de Vlaming, en bovendien een belangrijk doorrijland op weg naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Dat zorgt deze zomer voor heel wat verkeersdrukte want op de Duitse Autobahn worden tijdens de zomerweekenden meer dan 43.000 files verwacht. De gouden overlevingstip: vertrek niet op vrijdag. Hoe komt dat? En

Lees meer »

Baliebrugge Leeft uit Oostkamp steunt jonge sporters

Baliebrugge Leeft organiseert voor de 14de keer een groots mosselfeest op zondag 14 juli ten voordele van de jonge renners van Ruddervoorde op het Domein Pyfferoen in de Vrijgeweidestraat in Ruddervoorde. Met Baliebrugge Leeft steunen ze al jaren jonge renners in hun wielercarrière. Dit jaar mogen Arno Verschaeve, Emile Vanspeybroeck, Briek Plasman, Cédric Deceuninck, Gitte
The post Baliebrugge Leeft

Lees meer »

Code geel voor onweer: zal het morgen opnieuw even fel tekeergaan als dinsdag? “Ook na weekend kans op donder en bliksem”

Een wisselvallig weerbeeld domineert momenteel onze zomer. Af en toe breekt het mooie zomerweer erdoor met wat zon en warmte, maar al snel volgt er dan gedonder en gebliksem. Zo zorgde zwaar onweer dinsdag voor heel wat overlast met wind- en waterschade. Morgen trekt er opnieuw onweer over ons land heen. En ook volgende week lijkt het prijs te zijn.

Lees meer »

TERUGELEZEN GAZA. Bijna 30 doden bij Israëlische luchtaanval op school in Gazastrook – “Kinderen in Gaza sterven door uithongeringscampagne”

Bij een Israëlische luchtaanval op een school in het zuiden van de Gazastrook zijn dinsdag meer dan tien doden gevallen. Er zijn ook tientallen gewonden. Dat is vernomen bij een medische bron van een ziekenhuis in Khan Younis. Sinds zaterdag zijn drie scholen die een onderkomen bieden aan Palestijnse vluchtelingen, getroffen door Israëlische luchtaanvallen. Daarbij zijn zeker twintig mensen om

Lees meer »